IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Тука няма смисъл да се напъвате да правите каквито и да са изводи за цена и маркет!

Истината е много елементарна!!!
    Наоколо няма ни кьорави ПФ, ни фондове ни никакви големи частни инвеститори!
    Фундамент не се гледа в момента не само тук, а и по другите позиции!

Тези, които в момента са на БФБ са вкарали, голяма част от средствата, които са имали, имат още някой друг лев, но не бързат, защото дъно просто няма! Никой не може да каже къде може да е то! Ликвидността си тече в посока оттеглящи се, може би "отчаяни" без визия за промяна на БФБ, а купувачите са пас, именно поради гореизброените причини!

Вариантите са най-общо два!

1. Вкарваш като дялово инвестиране, на фундамент и чакаш на "бизнес" и "дивиденти" за дълъг период от време и не се впрягаш за цената към момента особено!

2. Добавяш и осредняваш, в момента, с дългосрочна перспектива след намиране на дъно и промяна на конюнктурата, може и след 2 години или 4 да стане! Разчиташ на фундамент и бизнес! "Драчко" ти е, че си влезнал ниско и потриваш ръце! Готов си да чакаш!

Това е!
    Напълно съм съгласен...
    Аз действам по т. 2

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Тука няма смисъл да се напъвате да правите каквито и да са изводи за цена и маркет!

Тези, които в момента са на БФБ са вкарали, голяма част от средствата, които са имали, имат още някой друг лев, но не бързат, защото дъно просто няма! Никой не може да каже къде може да е то! Ликвидността си тече в посока оттеглящи се, може би "отчаяни" без визия за промяна на БФБ, а купувачите са пас, именно поради гореизброените причини!

1. Вкарваш като дялово инвестиране, на фундамент и чакаш на "бизнес" и "дивиденти" за дълъг период от време и не се впрягаш за цената към момента особено!

2. Добавяш и осредняваш, в момента, с дългосрочна перспектива след намиране на дъно и промяна на конюнктурата, може и след 2 години или 4 да стане! Разчиташ на фундамент и бизнес! "Драчко" ти е, че си влезнал ниско и потриваш ръце! Готов си да чакаш!

Това е!
      Ами така е да, това е положението и такива са вариантите ! Не сме избягали от борсата, аз лично се преориентирах почти изцяло към дивидентните компании. От спекулантските си оставих единствено банковите акции.В момента гледаме единствено фундамента и дивидента, и там където преценим го реинвестираме
      Last edited by Zdravko; 14.10.2015, 16:19.

Коментар

• Тука няма смисъл да се напъвате да правите каквито и да са изводи за цена и маркет!

Това е!
        Last edited by Mike Florida; 14.10.2015, 15:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
          Майтап ли ? След дивидента беше цена около 2,20. сега е 2,00. Май са 10% надолу.
          За мен дивидентите не могат да бъдат компенсация за нервите на спекуланта.... Щото не се припознавам като ПФ
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Искаш да кажеш,. че е слезло до 2,07 после е качило до 2,20 ли ?!
            Точно така. Първият ден отвори на 2.08 , имаше сделки на 2.07 и после май затвори на 2.16 ама не съм сигурен , беше края на Юни.
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
              На против. След последният ден за дивидента цената беше 2.07 лв.
              Та нали повече от месец се търкаляше по 2,20 ... Искаш да кажеш,. че е слезло до 2,07 после е качило до 2,20 ли ?! това ще да е било някакво изсипване от случаен характер. Напълно е възможно и да зачестят обаче, като гледам какви са перспективите
              Не е препоръка

Коментар

Майтап ли ? След дивидента беше цена около 2,20. сега е 2,00. Май са 10% надолу.
                На против. След последният ден за дивидента цената беше 2.07 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                  Верно е мъчителен . След като си прибрах дивидента до сега хартията е с цели 2% надолу .
                  Затова най-добре си стойте в Хим-а и подобни за да ви лупкат по -30 , -40% годишно и да виждаде дивидиденти само преди да се събудите сутринта.
                  Не е препоръка.
                  Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                    Колеги да споделя какъв експеримент направих преди около седмица с онзи агресивния фонд, който ни е конкуренция тук при покупките на земя . Майка ми има едни наследствени земи на границата между областите Кърджали и Хасково в района на село Звиница. По принцип е плодородно място, в района отглеждат много червени чушки. Земята ,която предложих на Агрион беше 6дка и е пета категория. Исканата цена от мен беше 550лв на декар, а те предложиха 109лв. Та се чудя дали да не приема офертата или просто да им я подаря , че са ми много симпатични
                    Покажи им директен червен картон и после ако искат да скимтят като настъпани котета
                    Не е препоръка

Коментар

• Колеги да споделя какъв експеримент направих преди около седмица с онзи агресивния фонд, който ни е конкуренция тук при покупките на земя . Майка ми има едни наследствени земи на границата между областите Кърджали и Хасково в района на село Звиница. По принцип е плодородно място, в района отглеждат много червени чушки. Земята ,която предложих на Агрион беше 6дка и е пета категория. Исканата цена от мен беше 550лв на декар, а те предложиха 109лв. Та се чудя дали да не приема офертата или просто да им я подаря , че са ми много симпатични

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Не знам какво те впечатлява тук, но даунтренда ще е мъчителен
                        Верно е мъчителен . След като си прибрах дивидента до сега хартията е с цели 2% надолу .
                        Затова най-добре си стойте в Хим-а и подобни за да ви лупкат по -30 , -40% годишно и да виждаде дивидиденти само преди да се събудите сутринта.
                        Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Моята прогноза в края на съществуването на хартията е .... чиста хартия. Не е препоръка и дано не греша
                          Колкото позна за софка 714 ...чисти ти са само лимките в горния етаж...

Иначе още малко даунтренд би бил определено желателен - имам да добавям още 2-3 дузини дка, че се каня заедно с реалните да си ги закръгля на 1 много хубаво число..

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            - Веско , мен ме впечатлиха процентите на повишаване на "собствената земя" на арендаторите и то данни за последните 5-6 години,-
                            - "Налице е тенденция за промяна в съотношението между инвестициите за нова техника и за собствена земя. Последната расте в последните 5-6 години от 22 % до около 25 - 26 % от земята на едно стопанство.

Ти също стоиш близо до този пазар, -съгласен ли си с този процент ?
                            Кое се има предвид:
                            -Ръста на собствената обработваема земя до 25-26%
                            -Ръст на инвестициите в земя до 25-26% от общите инвестиции

Или нещо друго? Не успях да го разбера!

Коментар

• земеделец до край
                              Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                - Веско , мен ме впечатлиха процентите на повишаване на "собствената земя" на арендаторите и то данни за последните 5-6 години,-
                                - "Налице е тенденция за промяна в съотношението между инвестициите за нова техника и за собствена земя. Последната расте в последните 5-6 години от 22 % до около 25 - 26 % от земята на едно стопанство.

Ти също стоиш близо до този пазар, -съгласен ли си с този процент ?
                                Не знам какво те впечатлява тук, но даунтренда ще е мъчителен, по причина че бидейки много бавен и продължителен и според мен с по-голяма вероятност клонящ към вечен. Моята прогноза в края на съществуването на хартията е .... чиста хартия. Не е препоръка и дано не греша Както е казал Алеко - невероятно но факт - 300 души на черни връх
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X