IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
    ... тук след спада на балонните печалби, още стоим на балонна капитализация
    Печалбите бяха свързани с бума на цените на земята, а по амплитуда не са осигурени с термин от типа на "устойчиво развитие" )) Щом приключи един пик какво следва, не следваше ли "здравословна" корекция !?!
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Мнението ми е изказано няколко пъти, с голяма част от аргументите, възможно да е доста назад в темата, приключило съм с този въпрос, няма смисъл и да се повтарям, не го правя за да дразня или злорадствам. Наблюдава се, че многократно съм цитирано от хард-феновете, следователно може да има напипани някои техни болки и премълчавани истини. Щом напиша нещо се започват тиради и коментари с по 2 страници ...Държачите не са невръстни деца, щом са заинтересовани - следили са темата и са наясно. Всеки си има мнението с аргументите. Който не вярва да види и графиката. Може да се говори какво ли не, както някога за падката, за моста или за оцк, но щом чарта неотклонно показва нещо - многото приказки са излишни освен ако не са за лека нощ приспивни песни
      ...а и психологията на тъплата ми е интересна.

но щом чарта неотклонно показва нещо - многото приказки са излишни освен ако не са за лека нощ приспивни песни...

От една страна в компанията са се набутали доста "бунаци", които формират и някаква "тълпа". От друга страна обаче трябва да се доверим на чарта, тъй като той КРИСТАЛИЗИРА всичко, но е формиран от същата тълпа!

С оглед на спада и превъртяния оборот, излизащите, предимно малки пакети, трябва да направим заключението, че "умните и красивите" са около 1%! И то предимно от най-дребните инвеститори!

Що се касае до въпроса за аргументите ти!
      Не случайно ти поставих конкретни въпроси! Това, което съм видял от теб като аргумент и по спомен мога да го цитирам е нещо от сорта...:

"Очакван даунтренд, намалени продажби, приключиха времената на..."

Защо да е очакван тоя даунтренд, защо се очаква нещата да вървят само на зле и да стагнират, така и не се дава обяснение!

Честно да ти кажа, аз не виждам каквато и да е сътоятелност в тезите ти! Просто, защото тези и аргументи няма! Има някакво "празнене" само!
      Last edited by Mike Florida; 05.11.2015, 12:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
        не знам защо сте се развихрили така в тази тема, резултатът за деветмесеието беше напълно очакван
        +
        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Всеки има право на каквото си мнение иска!

Въпросът е какво стои зад едно или друго мнение, в смисъл какви аргументи и тези!
          Ако в една "тълпа" имаме просто маси, които се надвикват UP и DOWN!
          Това е близко, просто до "банда" лумпени!

Ако застъпваш тезата, че пред акцията се очертава бавен даунтренд, аргументитай позицията си!

Давам някои насоки!

1. Намалени продажби? На какво се дължът според теб. Можем ли да бъдем сигурни, че това ще продължи и за напред. Ако ДА. Защо???

2. Какви са перспективите пред пазара на земя в България. Как те ще се отрзят на АТЕРА? Откъде идва голямата разлика в представянето на компанията до тук и очакваното и лошо представяне за в бъдеще. Вмятам, само да не се елементаризира, че били продали всичко "читаво". Очаквам сериозно менние!

3.Има ли в разлика в спада на цената на АТЕРА в рамките на общия спад на БФБ? Нещо различно, при АТЕРА, за разлика от останалите компании, което да ни показва, че на други места е възможно възстановяване, но тук не!

4. Какви са перспективите пред БГ земеделието, ако то се развива бавно и постепенно във възходяща посока, защо да очакваме влошаване на резултатите при продавачите на земя!
          Мнението ми е изказано няколко пъти, с голяма част от аргументите, възможно да е доста назад в темата, приключило съм с този въпрос, няма смисъл и да се повтарям, не го правя за да дразня или злорадствам. Наблюдава се, че многократно съм цитирано от хард-феновете, следователно може да има напипани някои техни болки и премълчавани истини. Щом напиша нещо се започват тиради и коментари с по 2 страници ...Държачите не са невръстни деца, щом са заинтересовани - следили са темата и са наясно. Всеки си има мнението с аргументите. Който не вярва да види и графиката. Може да се говори какво ли не, както някога за падката, за моста или за оцк, но щом чарта неотклонно показва нещо - многото приказки са излишни освен ако не са за лека нощ приспивни песни
          Last edited by precakanoto; 05.11.2015, 12:40.
          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Никога не съм злорадствало, но от поста ти много добре се вижда на кой до колко му стига акъла. Отдавна съм отиграло това което мисля за правилно, атерата е кеширана наполовина преди дивидента а останалата половина е кеширана след дивидента. Разбира се че екзалтирана тълпа която не познава друга акция може да се самонавива и самонадъхва ползваща постингитe на инакомислещите в това число и мои и на Bullsonbse, но като няма други опорни точки - така ще е и занапред
            Не виждам какво толкова е станало - не е пропаднала вселената от това, че акцията буксува и се намират хора които да го забележат. Компанията не е фалирала и вероятно няма намерение да го прави, казах само, че перспективите според мен говорят за мъчително бавен даунтренд, който вероятно може да обезкуражи все повече фенове, нищо страшно не се е случило, за мен още по-малко, защото съм се и кеширало и не ми е в характера да тъпча на място а гледам да има някакво развитие напред. Дори и с bullsonbse имаме доста различни виждания и не виждам защо ни обединявате в постингите си. Така например мисля, че форти напълно е наясно с описания даунтренд и дори го е споделял непряко, държи една акция за евентуално посещение на оса от любов към земята, и изобщо не е платен писач, както прокламира bulsonbse. А това дали има или няма тъпчене на място се вижда най-добре от графиката на картона. Няма препоръки, наблюдавам единствено за да видя дали точно съм прогнозирало нещата а и психологията на тъплата ми е интересна. Човек се учи постоянно, но само хард-феновете явно са вън от подобна идея
            Всеки има право на каквото си мнение иска!

Въпросът е какво стои зад едно или друго мнение, в смисъл какви аргументи и тези!
            Ако в една "тълпа" имаме просто маси, които се надвикват UP и DOWN!
            Това е близко, просто до "банда" лумпени!

Ако застъпваш тезата, че пред акцията се очертава бавен даунтренд, аргументитай позицията си!

Давам някои насоки!

1. Намалени продажби? На какво се дължът според теб. Можем ли да бъдем сигурни, че това ще продължи и за напред. Ако ДА. Защо???

2. Какви са перспективите пред пазара на земя в България. Как те ще се отрзят на АТЕРА? Откъде идва голямата разлика в представянето на компанията до тук и очакваното и лошо представяне за в бъдеще. Вмятам, само да не се елементаризира, че били продали всичко "читаво". Очаквам сериозно менние!

3.Има ли в разлика в спада на цената на АТЕРА в рамките на общия спад на БФБ? Нещо различно, при АТЕРА, за разлика от останалите компании, което да ни показва, че на други места е възможно възстановяване, но тук не!

4. Какви са перспективите пред БГ земеделието, ако то се развива бавно и постепенно във възходяща посока, защо да очакваме влошаване на резултатите при продавачите на земя!
            Last edited by Mike Florida; 05.11.2015, 12:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
              няма къси за атерата

04-11-2015 - Инструменти, отговарящи на изискванията на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН

Във връзка с разпоредбата на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН, на сесията, която ще се проведе на 05.11.2015 следните емисии финансови инструменти могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби:
              Код Име Среднодневен обем Бр. дни Ср.брoй сделки Free float
              6C4 Химимпорт АД-София 28814.40 19 33.10 18.58
              Можеш да шортиш всичко което брокерът ти даде. Този списък който си дала не е за какво може да се шорти, а за какво може да служи като обезпечение за късите

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                Ха-ха,

много точно казано !

Вместо заедно с Precacanoto да злорадстват, да вземат да изкарат една камара пари от явния "даун" в цената, който е започнал....
                Никога не съм злорадствало, но от поста ти много добре се вижда на кой до колко му стига акъла. Отдавна съм отиграло това което мисля за правилно, атерата е кеширана наполовина преди дивидента а останалата половина е кеширана след дивидента. Разбира се че екзалтирана тълпа която не познава друга акция може да се самонавива и самонадъхва ползваща постингитe на инакомислещите в това число и мои и на Bullsonbse, но като няма други опорни точки - така ще е и занапред
                Не виждам какво толкова е станало - не е пропаднала вселената от това, че акцията буксува и се намират хора които да го забележат. Компанията не е фалирала и вероятно няма намерение да го прави, казах само, че перспективите според мен говорят за мъчително бавен даунтренд, който вероятно може да обезкуражи все повече фенове, нищо страшно не се е случило, за мен още по-малко, защото съм се и кеширало и не ми е в характера да тъпча на място а гледам да има някакво развитие напред. Дори и с bullsonbse имаме доста различни виждания и не виждам защо ни обединявате в постингите си. Така например мисля, че форти напълно е наясно с описания даунтренд и дори го е споделял непряко, държи една акция за евентуално посещение на оса от любов към земята, и изобщо не е платен писач, както прокламира bulsonbse. А това дали има или няма тъпчене на място се вижда най-добре от графиката на картона. Няма препоръки, наблюдавам единствено за да видя дали точно съм прогнозирало нещата а и психологията на тъплата ми е интересна. Човек се учи постоянно, но само хард-феновете явно са вън от подобна идея
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                  Ха-ха,

много точно казано !

Вместо заедно с Precacanoto да злорадстват, да вземат да изкарат една камара пари от явния "даун" в цената, който е започнал....
                  няма къси за атерата

04-11-2015 - Инструменти, отговарящи на изискванията на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН

Във връзка с разпоредбата на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН, на сесията, която ще се проведе на 05.11.2015 следните емисии финансови инструменти могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби:
                  Код Име Среднодневен обем Бр. дни Ср.брoй сделки Free float
                  6C4 Химимпорт АД-София 28814.40 19 33.10 18.58

Коментар

• не знам защо сте се развихрили така в тази тема, резултатът за деветмесеието беше напълно очакван
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Tук е изключително лесно да се шорти - ДАВАЙ....имаш 100% профит до номинала..
                      Ха-ха,

много точно казано !

Коментар

Форти, дай някой друг чаршаф с ненужна информация, за да замъглим истината, че тук след спада на балонните печалби, още стоим на балонна капитализация
                        BullsonBSE, така като гледам само в темата за златото не си се изказал. Е, то е ясно че и то е балон за теб, но е добре да не пропускаш и тази тема. Защо ми се струва че ти инвестираш само по кръчмите, защото си чул от дядо си че кръчма фалирала няма. Интересно ми е като отидеш да инвестираш там, какво локуми разтягаш на шараните които успееш да хванеш: колко си велик акционер на борсата, как пИчелиш милиони и Бъфет, Гейтс и Сорос как се допитват до твоята особа коя акция да си купят

Коментар

Форти, дай някой друг чаршаф с ненужна информация, за да замъглим истината, че тук след спада на балонните печалби, още стоим на балонна капитализация
                          Tук е изключително лесно да се шорти - ДАВАЙ....имаш 100% профит до номинала..

Коментар

• Форти, дай някой друг чаршаф с ненужна информация, за да замъглим истината, че тук след спада на балонните печалби, още стоим на балонна капитализация
                            Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                              Форти,

Световната цена на зърното е само част от алгоритъма!

Ще дам опростен модел за България:
                              1. Местоположение;
                              2. Категория;
                              3. Начин на трайно ползване;
                              4. Хидромелиорация;
                              5. Имало ли е комасиране;
                              6. Годишен доход, в зависимост дали сам я обработваш или получаваш наем/аренда;
                              7. Евро субсидии;
                              8. Големина на парцела;

9. Агроекологични условия през миналите три години;
                              10. Цени на борсово търгуваните земеделски стоки и т.н.
                              спор няма
                              все пак гледайте състоянието на зърнения пазар

Коментар

• От основно значение са добивите и субсидиите, всичко останало е със значително по-слаба притегателна сила!

Когато имаме добра година от гледна точка на реколта и имаме 30-40% по-голям добив, няма особено значение, че цената на международните пазари е спаднала с 10% примерно.

Обратния вариант също е валиден. Спад на добива 20%, повишение на цената с 10%.
                                След субсидиите, на трето място бих поставил кредитирането.

Ако говорим конкретно за АТЕРА, въпроса е до колко техният портфейл от земи е балансиран! На тази тема, различни хора се упражняват и в двете посоки. Аз бих си направил анализ през средната цена на рентиране!

Коментар

Working...
                                X