Хейтърите си хейтят, дивидента за поредна година си върви. С други думи, на аграрно-инвеститорския фронт, нищо ново.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеСлед бурните дивидентни години, нормано следва нормализиране и на дивидента и на цената - помним при нормалните за тоя холдинг (или фонд) за земи дивиденти от обичайна дейност от около няколко стотинки, цената беше лефче. Тези два лева, много балонни изглежда като се има предвид и че най-доброто като земи се разпродаде и кеша раздаде вече Пито платено както се казваdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеСлед бурните дивидентни години, нормано следва нормализиране и на дивидента и на цената - помним при нормалните за тоя холдинг (или фонд) за земи дивиденти от обичайна дейност от около няколко стотинки, цената беше лефче. Тези два лева, много балонни изглежда като се има предвид и че най-доброто като земи се разпродаде и кеша раздаде вече Пито платено както се казва
Коментар
-
След бурните дивидентни години, нормано следва нормализиране и на дивидента и на цената - помним при нормалните за тоя холдинг (или фонд) за земи дивиденти от обичайна дейност от около няколко стотинки, цената беше лефче. Тези два лева, много балонни изглежда като се има предвид и че най-доброто като земи се разпродаде и кеша раздаде вече Пито платено както се казваBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа - така е - не се замислих особено, че може да има преоценки и т.н.
Ама пак - да сравняваш "балонираният ми любимец" с Атерата е несериозно. А възможностите за чисто капиталов ръст? За акцията на Allianz няма да е трудно да скочи с 20%, което при Атерката е доста по-трудно.
Ама нека Атерката да даде 12 стинки, това няма да е лошо.
Иначе аз тоже вярвам на Атерката и ръководството и - иначе нямаше да държа пари туканка.
Направо се чудя как вземаш инвестиционни решения какво да купиш и продадеш ?!?
Какви преоценки ще повлияят на дивидента тук ??
От толкова години си акционер в АТЕРА, може ли в такава степен да си нямаш идея как се формира дивидента тук ?
А това, че акцията не можела да направи +20 %... за Алианц наистина няма наблюдения, ама за Атера да ги приказваш такива. Поне ти, трябва да знаеш какъв е фундамента на Адванса.... или ? Имайки предвид че дружеството дори увеличи притежаваните земи през 2015, само трябва да се разбутат малко продажбите отново и ще видиш какво става...
Колко са 20 % ръст тук.... ~ 40 ст..... сметени фундамента и текущата цена и сравнявай след това...
Коментар
-
Почти съм сигурен, че сега преминаваме през най-ниските цени от цикъла - цени на зърното.
На лято цените ще са по-високи, но и проблемите със сушата !?!?!?!?
Т.е. ще видим как ще бъде баласна - добиви/цени и от там приходите за фермерите.Last edited by fortiss; 01.02.2016, 19:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Всъщност за над 4г на борсата не съм намерил и 1 достоен пиър за атерата.
Има там на нисе едни новички land i fpi, ма и те не стават за сравняване с нея...много далеко са като модел.
Основния бенчмарк си остава цената на земята на вторичния пазар (доколкото по голямата част от портфейла е концентриран) и дисконта спрямо него.
http://seekingalpha.com/symbol/LAND
http://seekingalpha.com/symbol/FPI
http://seekingalpha.com/symbol/AFCOdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИмам ги и двете, 3/4 от портфейла.
Много добре сравняваш дини с ябълки...
Забелязах го и в темата която си открил.
Дори и при секторни офисни рейтове като бреф и сфи не е съвсем коректно така,в различни цикли са, едното е във фаза на експанзия , а другото си е почти на платото.
А и левъриджа им е съвсем различен.
Има там на нисе едни новички land i fpi, ма и те не стават за сравняване с нея...много далеко са като модел.
Основния бенчмарк си остава цената на земята на вторичния пазар (доколкото по голямата част от портфейла е концентриран) и дисконта спрямо него.
иначе разбира се, че бреф и сфи са в ралични цикли, просто съм направил таблица с основните показатели на адсиц. далеч по-логично е да се сравняват сфи и ланд вместо сфи и брефdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеFFO е колкото на БРЕФ, така че няма скоро да могат да докарат добра доходност от ренти трябва рентите на АТЕРА да се вдигнат 5 пъти за да се изравни P/FFO с това на БРЕФ за 2015
Много добре сравняваш дини с ябълки...
Забелязах го и в темата която си открил.
Дори и при секторни офисни рейтове като бреф и сфи не е съвсем коректно така,в различни цикли са, едното е във фаза на експанзия , а другото си е почти на платото.
А и левъриджа им е съвсем различен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеРазбираме те, че си пишман инвеститор...
Айде на 1 басче че дивидента няма бъде под 12 стинки ( за половин година работа !) и като % ще е по голям от на балонирания ти любимец алианц....
За мен това е един от най важните пасажи.
Показва как започва тая година и доколко са били прави тия които предричат края на бизнес модела на атера и превръщането му в чист рейт разчитащ само на рентите.....които си и растат стабилно де.
Ама пак - да сравняваш "балонираният ми любимец" с Атерата е несериозно. А възможностите за чисто капиталов ръст? За акцията на Allianz няма да е трудно да скочи с 20%, което при Атерката е доста по-трудно.
Ама нека Атерката да даде 12 стинки, това няма да е лошо.
Иначе аз тоже вярвам на Атерката и ръководството и - иначе нямаше да държа пари туканка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениепревръщането му в чист рейт разчитащ само на рентите.....които си и растат стабилно де.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение8.3 стинки - съвсем според както прогнозирах преди още около например половин година и повече.
При настоящата цена: дивидентна доходност очертава се около 3.7-3.8% - разбирате ли защо намалих пакетът си туканка на около половина и инвестирах паричките навън?
Айде на 1 басче че дивидента няма бъде под 12 стинки ( за половин година работа !) и като % ще е по голям от на балонирания ти любимец алианц....
За мен това е един от най важните пасажи.
Показва как започва тая година и доколко са били прави тия които предричат края на бизнес модела на атера и превръщането му в чист рейт разчитащ само на рентите.....които си и растат стабилно де.
Сключени са и предварителни договори за продажба на 4 596 дка земеделски земи с балансова стойност 3,314 млн. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение8.3 стинки - съвсем според както прогнозирах преди още около например половин година и повече.
При настоящата цена: дивидентна доходност очертава се около 3.7-3.8% - разбирате ли защо намалих пакетът си туканка на около половина и инвестирах паричките навън?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
При настоящата цена: дивидентна доходност очертава се около 3.7-3.8% - разбирате ли защо намалих пакетът си туканка на около половина и инвестирах паричките навън?
Аз тук очаквам 13-15ст. БрутенLast edited by Etihad; 01.02.2016, 13:17.
Коментар
Коментар