IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хейтърите си хейтят, дивидента за поредна година си върви. С други думи, на аграрно-инвеститорския фронт, нищо ново.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      След бурните дивидентни години, нормано следва нормализиране и на дивидента и на цената - помним при нормалните за тоя холдинг (или фонд) за земи дивиденти от обичайна дейност от около няколко стотинки, цената беше лефче. Тези два лева, много балонни изглежда като се има предвид и че най-доброто като земи се разпродаде и кеша раздаде вече Пито платено както се казва
      ако цената стане левче, тогава излиза, че земите на компанията се оценяват на малко над 350 лв на декар, което е просто абсурдно
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
        След бурните дивидентни години, нормано следва нормализиране и на дивидента и на цената - помним при нормалните за тоя холдинг (или фонд) за земи дивиденти от обичайна дейност от около няколко стотинки, цената беше лефче. Тези два лева, много балонни изглежда като се има предвид и че най-доброто като земи се разпродаде и кеша раздаде вече Пито платено както се казва
        Рядко се среща хейтър като теб обаче. Ако нямаш тук вероятно се опитваш да помогнеш на другите нали. Или просто хейтваш че от 2та лева вече е 8% нагоре и тия 230 000 декара са сигурно на Вихрен и са все със сняг и през юли. За 3 месеца работа има 13 ст долу горе дивидент. Ако бяха работили цялата година и капиталоватя нямаше да е малка и дивидента щеше да е хубав. Може и повече от 30 ст да можеше да направят, тяка че ако ще ни спасяваш кажи къде ти си инвестирал за да можем и ние, тъкмо ще бутнем цената нагоре да спечелиш и от нас малко. Иначе излиза че си просто плямпало.

Коментар

• След бурните дивидентни години, нормано следва нормализиране и на дивидента и на цената - помним при нормалните за тоя холдинг (или фонд) за земи дивиденти от обичайна дейност от около няколко стотинки, цената беше лефче. Тези два лева, много балонни изглежда като се има предвид и че най-доброто като земи се разпродаде и кеша раздаде вече Пито платено както се казва
          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Да - така е - не се замислих особено, че може да има преоценки и т.н.

Ама пак - да сравняваш "балонираният ми любимец" с Атерата е несериозно. А възможностите за чисто капиталов ръст? За акцията на Allianz няма да е трудно да скочи с 20%, което при Атерката е доста по-трудно.

Ама нека Атерката да даде 12 стинки, това няма да е лошо.

Иначе аз тоже вярвам на Атерката и ръководството и - иначе нямаше да държа пари туканка.
            Импе, като твой адвокат (не че съм де, ама нали така е лафа...) те съветвам да замълчиш, че се излагаш....

Направо се чудя как вземаш инвестиционни решения какво да купиш и продадеш ?!?

Какви преоценки ще повлияят на дивидента тук ??

От толкова години си акционер в АТЕРА, може ли в такава степен да си нямаш идея как се формира дивидента тук ?

А това, че акцията не можела да направи +20 %... за Алианц наистина няма наблюдения, ама за Атера да ги приказваш такива. Поне ти, трябва да знаеш какъв е фундамента на Адванса.... или ? Имайки предвид че дружеството дори увеличи притежаваните земи през 2015, само трябва да се разбутат малко продажбите отново и ще видиш какво става...

Колко са 20 % ръст тук.... ~ 40 ст..... сметени фундамента и текущата цена и сравнявай след това...

Коментар

• Почти съм сигурен, че сега преминаваме през най-ниските цени от цикъла - цени на зърното.
              На лято цените ще са по-високи, но и проблемите със сушата !?!?!?!?
              Т.е. ще видим как ще бъде баласна - добиви/цени и от там приходите за фермерите.
              Last edited by fortiss; 01.02.2016, 19:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Всъщност за над 4г на борсата не съм намерил и 1 достоен пиър за атерата.
                Има там на нисе едни новички land i fpi, ма и те не стават за сравняване с нея...много далеко са като модел.
                Основния бенчмарк си остава цената на земята на вторичния пазар (доколкото по голямата част от портфейла е концентриран) и дисконта спрямо него.
                тези?

http://seekingalpha.com/symbol/LAND
                http://seekingalpha.com/symbol/FPI
                http://seekingalpha.com/symbol/AFCO
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Имам ги и двете, 3/4 от портфейла.
                  Много добре сравняваш дини с ябълки...
                  Забелязах го и в темата която си открил.
                  Дори и при секторни офисни рейтове като бреф и сфи не е съвсем коректно така,в различни цикли са, едното е във фаза на експанзия , а другото си е почти на платото.
                  А и левъриджа им е съвсем различен.

Има там на нисе едни новички land i fpi, ма и те не стават за сравняване с нея...много далеко са като модел.
                  Основния бенчмарк си остава цената на земята на вторичния пазар (доколкото по голямата част от портфейла е концентриран) и дисконта спрямо него.
                  написах го, защото заговори за стабилния ръст на рентите за да успее атера да докарва прилична доходност от ренти, трябва значително да вдигне процента на отдадените площи и да повиши средната рента, което просто не го виждам как може да се случи скоро

иначе разбира се, че бреф и сфи са в ралични цикли, просто съм направил таблица с основните показатели на адсиц. далеч по-логично е да се сравняват сфи и ланд вместо сфи и бреф

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    FFO е колкото на БРЕФ, така че няма скоро да могат да докарат добра доходност от ренти трябва рентите на АТЕРА да се вдигнат 5 пъти за да се изравни P/FFO с това на БРЕФ за 2015
                    Имам ги и двете, 3/4 от портфейла.
                    Много добре сравняваш дини с ябълки...
                    Забелязах го и в темата която си открил.
                    Дори и при секторни офисни рейтове като бреф и сфи не е съвсем коректно така,в различни цикли са, едното е във фаза на експанзия , а другото си е почти на платото.
                    А и левъриджа им е съвсем различен.

Коментар

• Само за протокола: Аз вече разтиках 2/3 от позицията.
                      Наредил съм се доста под 2лв.

Коментар

Разбираме те, че си пишман инвеститор...
                        Айде на 1 басче че дивидента няма бъде под 12 стинки ( за половин година работа !) и като % ще е по голям от на балонирания ти любимец алианц....

За мен това е един от най важните пасажи.
                        Показва как започва тая година и доколко са били прави тия които предричат края на бизнес модела на атера и превръщането му в чист рейт разчитащ само на рентите.....които си и растат стабилно де.
                        Да - така е - не се замислих особено, че може да има преоценки и т.н.

Ама пак - да сравняваш "балонираният ми любимец" с Атерата е несериозно. А възможностите за чисто капиталов ръст? За акцията на Allianz няма да е трудно да скочи с 20%, което при Атерката е доста по-трудно.

Ама нека Атерката да даде 12 стинки, това няма да е лошо.

Иначе аз тоже вярвам на Атерката и ръководството и - иначе нямаше да държа пари туканка.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

превръщането му в чист рейт разчитащ само на рентите.....които си и растат стабилно де.
                          FFO е колкото на БРЕФ, така че няма скоро да могат да докарат добра доходност от ренти трябва рентите на АТЕРА да се вдигнат 5 пъти за да се изравни P/FFO с това на БРЕФ за 2015

Коментар

8.3 стинки - съвсем според както прогнозирах преди още около например половин година и повече.

При настоящата цена: дивидентна доходност очертава се около 3.7-3.8% - разбирате ли защо намалих пакетът си туканка на около половина и инвестирах паричките навън?
                            Разбираме те, че си пишман инвеститор...
                            Айде на 1 басче че дивидента няма бъде под 12 стинки ( за половин година работа !) и като % ще е по голям от на балонирания ти любимец алианц....

За мен това е един от най важните пасажи.
                            Показва как започва тая година и доколко са били прави тия които предричат края на бизнес модела на атера и превръщането му в чист рейт разчитащ само на рентите.....които си и растат стабилно де.

Сключени са и предварителни договори за продажба на 4 596 дка земеделски земи с балансова стойност 3,314 млн. лв.

Коментар

8.3 стинки - съвсем според както прогнозирах преди още около например половин година и повече.

При настоящата цена: дивидентна доходност очертава се около 3.7-3.8% - разбирате ли защо намалих пакетът си туканка на около половина и инвестирах паричките навън?
                              разбрахме че за поредна година не си научил как се изчислява дивидент при адсиц
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Аз лично не разбирам. За да се разбере трябва да кажеш на каква цена си продал Атера, на какви цени си инвестирал навън и каква дивидентна доходност очакваш там?

Аз тук очаквам 13-15ст. Брутен
                                Last edited by Etihad; 01.02.2016, 13:17.

Коментар

Working...
                                X