IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
    Като цяло мога да направя извод, че статистическите данни за цените са средно с около 1/3 под реалните.
    Искаш да кажеш че ако нси извадят 750лв за ниви през 2015 реалното ще е 1000...или качените 708 за 2014 реално са търгувани на 950

Множко ми се види, повече от макс 20% отгоре на нси данните не бих сложил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      признавам си, че може сериозно да греша за атера, не разбирам нищо от земя

"Нека Фортис или някой, който реално е търгувал със земя да каже на какви цени се изповядват сделките."

подкрепям, ако можеш драсни моля няколко реда как върви точно пазара

Гледам статистиката за сключени сделки за покупка на земеделска земя през 2014 г. по статистически зони, статистически райони и по области и общини...

Виждам, че съм купувал реално с около 40% по-скъпо, като сделките ми са изповядвани на реална цена с включени всички разходи.
      По наблюдения мои в околните райони този процент варира в диапазона 20-45%.
      Като цяло мога да направя извод, че статистическите данни за цените са средно с около 1/3 под реалните.
      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
        е те булленд целият пакет земеделска земя си продадоха на цени под държавната статистика, така че всичко е възможно
        Говоря за нормален и реален пазар, а не за врътки !

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          е те булленд целият пакет земеделска земя си продадоха на цени под държавната статистика, така че всичко е възможно
          Е аз Еврохолд съм ги отписал много преди да продадат земята на Ленда... Надеждите ми тук са, че Карол не са способни да си плюят току-така на авторитета, ама то знае ли човек...?

ПП А и акционерната структура е малко по-различна
          Last edited by Чичо Манчо; 05.02.2016, 11:52.
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
            Колегите които гледат държавната статистика нека пробват да си купят лозе или овощна градина за 400лв. декара.
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Не смея да повярвам, че има толкова заблудени, че чак да пишат толкова глупости тук. Преди години хвалеха до бейзкрайност, смениха никовете и сега плюят в същия порядък. Не мога да повярвам това, че тези хора харчат своите пари и на всичкото отгоре печелят нещо - евентуално.
              Ако го правят, за да дразнят другите - от къде толкова ентусиазъм?? Ако са убедени в това, което пишат - явно няма никой на тавана !!!!
              признавам си, че може сериозно да греша за атера, не разбирам нищо от земя

"Нека Фортис или някой, който реално е търгувал със земя да каже на какви цени се изповядват сделките."

подкрепям, ако можеш драсни моля няколко реда как върви точно пазара
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Не смея да повярвам, че има толкова заблудени, че чак да пишат толкова глупости тук. Преди години хвалеха до бейзкрайност, смениха никовете и сега плюят в същия порядък. Не мога да повярвам това, че тези хора харчат своите пари и на всичкото отгоре печелят нещо - евентуално.
                Ако го правят, за да дразнят другите - от къде толкова ентусиазъм?? Ако са убедени в това, което пишат - явно няма никой на тавана !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                  Наистина ме изумявате....

Тези средни цени от НСИ каква реална стойност имат според Вас ?

Само да Ви светна, че вероятно публичните компании са единствените, които формират реални цени на покупко-продажби на земя.

Но смятате ли, че на първичния пазар (покупка на земеделците директно от физическите лица - собственици) цените на изповядване при нотариуса са реалните ?

Някой има ли идея, земя закупена реално за 1000 лв., на каква стойност минава през нотариуса и респективно се подава към НСИ ?!?

Нека Фортис или някой, който реално е търгувал със земя да каже на какви цени се изповядват сделките....
                  Колегите които гледат държавната статистика нека пробват да си купят лозе или овощна градина за 400лв. декара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    зависи каква е земеделската земя. според данните на нси за 2014, нивите са на 708 лв, овощните насъждения 440, лозята 451, а постоянните затревени площи са 246
                    Наистина ме изумявате....

Тези средни цени от НСИ каква реална стойност имат според Вас ?

Само да Ви светна, че вероятно публичните компании са единствените, които формират реални цени на покупко-продажби на земя.

Но смятате ли, че на първичния пазар (покупка на земеделците директно от физическите лица - собственици) цените на изповядване при нотариуса са реалните ?

Някой има ли идея, земя закупена реално за 1000 лв., на каква стойност минава през нотариуса и респективно се подава към НСИ ?!?

Нека Фортис или някой, който реално е търгувал със земя да каже на какви цени се изповядват сделките....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      2.45 - 2.60 при ликвидация сега, с включени разходи за нея.
                      За всяка следваща година - по 5% отгоре.
                      Е добре, според мен е малко по-малко, но няма да се караме я. Ако е повече ще се радвам, няма да рева...

ПП Пак напомням - говорим за консервативна оценка.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Остани бездиханен, твоя работа. В един прекрасен момент този портфейл ще се изкара на тезгяха. Дали смяташ, че тия 10% ще са достатъчни?
                        2.45 - 2.60 при ликвидация сега, с включени разходи за нея.
                        За всяка следваща година - по 5% отгоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2105 Разгледай мнение
                          Зависи от момента
                          Е да, ако беше както в началото на 2015 г можеше и да не стигнат
                          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Зависи от момента

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Можеше да напишеш че сваляш 10% за да си още по ултраконсервативен.
                              Ама с това за реално 5г доход на УД-то - направо ме разби признавам.
                              Останах бездиханен, нямам сили да коментирам

Остани бездиханен, твоя работа. В един прекрасен момент този портфейл ще се изкара на тезгяха. Дали смяташ, че тия 10% ще са достатъчни?
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                                Първото число (800 лв) гледах да е близо до, но малко под средната балансова (827), а на второто сложих 50% дисконт. Забравил съм да напиша, че от оценката на земята, която при заложени 800/400 лв средни цени се получава 159 950 400 лв. свалям още 10% заради таксите на УД. Така получавам въпросните 144 мил.
                                Можеше да напишеш че сваляш 10% за да си още по ултраконсервативен.
                                Ама с това за реално 5г доход на УД-то - направо ме разби признавам.
                                Останах бездиханен, нямам сили да коментирам

Коментар

Working...
                                X