IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой и тук и при софарма-та е имал полюции тази нощ. Пак игри с по една акция. И като видиш посредник какво решаваш? Или пък това са македонците или хърватите разузнават.

Коментар

• Вчера държавната компания на Египет - GASC одобри България като възможност да участва на търговете за покупка на пшеница, т.е. българска пшеница ще може да бъде закупувана от GASC.
      Египет е най-големият вносител на пшеница в света, а държавната компания на страната GASC е най-голям вносител в Египет. Годишно Египет вняса около 10 - 11 млн. тона пшеница, като от това количество GASC внася 4.5 - 5 млн. тона.
      Все пак това не е панацея, защото и досега българска пшеница се караше в Египет като минаваше като румънска.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
        Ами каквато и да е годината, ако цената на земята падне Адванса ще купува по активно пък ще задържа продажбите малко. Хубавото е, че фонда може да се възползва във всеки един случай. А колкото до годината и реколтата дори да е лоша, който си обработва земя пак ще си обработва, а най хубавото е, че количеството на земята няма как да се увеличава защото не се произвежда
        Пък и при 35% маркет дисконт на поземления портфейл спрямо средната бг цена на зз към момента - налице е може би най важното условие за 1 инвестиция - да не се губят пари.
        Да му мислят тия с премиите...че хич не са малко..

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          да видим 2016 как се очертава
          https://www.24chasa.bg/Article/5361830
          Ами каквато и да е годината, ако цената на земята падне Адванса ще купува по активно пък ще задържа продажбите малко. Хубавото е, че фонда може да се възползва във всеки един случай. А колкото до годината и реколтата дори да е лоша, който си обработва земя пак ще си обработва, а най хубавото е, че количеството на земята няма как да се увеличава защото не се произвежда

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            5 % дивидентна доходност за най-лошата година за дружеството, след една камара лоши неща през 2015..... колко други компании ще дадат толкова при суперслаба година, просто не знам....
            да видим 2016 как се очертава
            https://www.24chasa.bg/Article/5361830
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• 5 % дивидентна доходност за най-лошата година за дружеството, след една камара лоши неща през 2015..... колко други компании ще дадат толкова при суперслаба година, просто не знам....

Коментар

• Бива, бива
                две долу, две горе важно е да си в играта!

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
                  Според мен 10 стотинки дивидент при положение, че заради онзи скапан закон миналата година, дружеството на практика половин година нищо не можеше да стори и беше замръзнало, си е просто СТРАХОТНОУУУ.
                  .
                  E, общо взето така, ма не съвсем, аз си бях заплюл 12 стинки, 2 повече...
                  Ма все пак да изчакаме оса-та....

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
                    Според мен 10 стотинки дивидент при положение, че заради онзи скапан закон миналата година, дружеството на практика половин година нищо не можеше да стори и беше замръзнало, си е просто СТРАХОТНОУУУ.

Не е препоръка. По-скоро е нескрита радост.
                    И аз така мисля. Според мен това което направиха беше оптималното. За сега съм доволен, чакаме по добри резултати от тук нататък

Коментар

• Според мен 10 стотинки дивидент при положение, че заради онзи скапан закон миналата година, дружеството на практика половин година нищо не можеше да стори и беше замръзнало, си е просто СТРАХОТНОУУУ.

Не е препоръка. По-скоро е нескрита радост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                        Момци, защо не четете отчета и по-специално измененията на собствения капитал?

Според мен нетният дивидент се очаква да бъде 0,1157 лв./акция.

Професорът
                        E като го прочете отчета защо не видя ,че има графа задължения за дивиденти в текущите пасиви - 7970 х.лв
                        В екселския файл фигурира като други текущи пасиви.

Коментар

• - Всяка година се вият предсказания и твоето е видно , но винаги до сега се е вадило малко повече от натрупаните положителни разлики за сметка на преоцененият актив.
                          Но все пак правим прогнози , а предложенията и решенията са от други хора и на друго място
                          Last edited by inta53; 28.03.2016, 21:38.

Коментар

• ДИВИДЕНТ НА АТЕРА

Момци, защо не четете отчета и по-специално измененията на собствения капитал?

Според мен нетният дивидент се очаква да бъде 0,1157 лв./акция.

Професорът

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                              Моето бе единствено теоретичен пример за колегата. Умерено оптимистична прогноза от теб.

-" Умерено оптимистична " - не , а исторически подплатена Е !!!
                              Изхождам и от наличния кеш и вземания, въпреки че вече са по сложни с лизинговото перо.
                              Но плюс ще има в/у 0,09 !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                - Това не е реално ,- по скоро ще е 0,15 до 0,17 максимум.

- И толкова дискотираните декари "чукари" и те са обявени 5-6 хил. дка. под 7 кат.
                                те ако платят такъв дивидент, след това ще има ли с какво купуват ако си харесат нещо, тази прогноза ми се струва доста оптимистична
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X