IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Колега давай по лежерно и стой на сянка.
    То вече и дебелата сянка не върши работа - трябва си климатик
    Опитвам се да дам малко разяснение, за дейноста на дружеството. Това е финансова компания, а не земеделска кооперация

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
      На апокалиптиците - ПРАВ ВИ ПЪТ, никой не Ви държи вързани тука!
      Колега давай по лежерно и стой на сянка.
      Темата е за това,да се коментира,нали?
      Пък и каквито и да е писаници тук няма как да повлият на цената

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Браво за прогнозата:-) Според мен към 2025 ще клони към 2 лв. и дори повече. Просто от офиса земеделие не става!
        Иска Ви се, ама няма да Ви огрее. По-добре преди да пишете си научете урока. Това е АДСИЦ и не се занимава със ЗЕМЕДЕЛИЕ!!!
        Само ще Ви цитирам, какво пише във всеки междинен доклад на дружеството:
        "Влияние оказват конюнктурата на пазара на земеделска земя, ликвидността на инвестициите, заетостта на инвестиционните имоти, както и промените на действащото законодателство, регулиращо отношенията в сектор земеделие."
        Докато цената на ЗЗ и рентата от нивите поскъпва, няма как дружеството да е на загуба!
        Тази година очаквам да е дори по-доходоносна за Атерата, от предишната.
        Не е препоръка! На апокалиптиците - ПРАВ ВИ ПЪТ, никой не Ви държи вързани тука!

Коментар

Може ли линк към една твоя вярна прогноза?
          Ето веднага получаваш линк
          Click image for larger version

Name:	Untitled1.jpg
Views:	12
Size:	13.1 КБ
ID:	4090613

Attached Files

Коментар

• Тук последните 10 години (поне) се повтаря един същ наратив - около и след дивидент се говори как дружеството е с изчерпан потенциал, как е продало най-добрите земи, как рентите ще паднат, как зърното ще диктува каква е цената, .... До момента, някаква неистова драма, не се е получавала. Това не означава,че винаги ще е така и като цяло трябва да се помисли дали една ликвидация не е едно добро решение за инвеститорите. Ама шансовете са малки.

Коментар

Гледам някви големи риби разтоварват самосвала,после малките да не лапат мухи ?

Иначе това е мечия варинат, по познат и като "Елхата"

https://invst.ly/10nu9y

Браво за прогнозата:-) Според мен към 2025 ще клони към 2 лв. и дори повече. Просто от офиса земеделие не става!

Коментар

• изтрито заради дебилна модерация
                Last edited by petrg5s; 14.09.2023, 12:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко Разгледай мнение
                  Фантазии! Кога земеделската земя върне с по 500 лева на декъра, тогава и акциите на Атерата ще върнат!
                  Така е .Атера ще върви само нагоре и то завинаги и во-веки воков ! хаха

Гледам корелацията между пшеницата и Атера ще се върне пак,което значи ,че или пшеницата ще скочи с 80% за кратко време до $1100 или Атера трябва да слезе за тест на 2.80 и много вероятно потъване в Маринската падина

Първото ми се струва почти невероятно,но щом си сигурен
                  Може ли линк към една твоя вярна прогноза?

Коментар

Полезен си,но REIT графика няма смисъл да се гледа, защото дава грешни знаци.
                    С две думи,не става за ТА !

А даже и тази крива графика да гледам,пак казва,че нов тест на 2.80 е неминуем.Според мен този път и ще пропадне в бездната оттам
                    Фантазии! Кога земеделската земя върне с по 500 лева на декъра, тогава и акциите на Атерата ще върнат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение

Графиката която съм пуснал си е наред...
                      Колега, графиката не е наред, като цяло графиките на БФБ не са наред. Съгласен съм с колегата petrg5s, че графиката дава грешни сигнали... То е, като да погледнете приложената графика на Алфабет, според която миналата година компанията се е сгромолясала, а те просто направиха сплит...
                      Click image for larger version

Name:	Bo.jpg
Views:	1
Size:	14.8 КБ
ID:	4090192

Коментар

Надявам се да съм бил полезен.
                        Полезен си,но REIT графика няма смисъл да се гледа, защото дава грешни знаци.
                        С две думи,не става за ТА !

А даже и тази крива графика да гледам,пак казва,че нов тест на 2.80 е неминуем.Според мен този път и ще пропадне в бездната оттам

Коментар

По-лъжлива графика не бях виждал!
                          1. На нея Н1 се състои от 22 седмици, а Н2 е 30 седмици!??
                          2. Няма цена 3.50, каквато е достигана 3 пъти!
                          3. Всеки път след дивидент си коригира стабилно, а на графиката все едно гледаме изстрелването на ракета!
                          Графиката която съм пуснал си е наред.
                          Когато има пропадане на цената заради раздаден дивидент или увеличение на капитала със собствени средства този гап трябва да се коригира. След раздаден дивидент или увеличението на капитала със собствени средства цената на акцията пада, но реално акционерите не са претърпели загуба. Пускам графика на ЕМКА, за да разберете по-добре за какво говоря.

Голяма графика

Надявам се да съм бил полезен.
                          Last edited by Спекулант79; 13.07.2023, 08:12.

Коментар

Без дивидентите е,REIT графика.Идва от тук https://www.bse-sofia.bg/bg/bse-charts
                            С две думи безполезна,но няколко пациента като "propnet " (къде изчезна това момче ) твърдяха,че е най-актуалната и да съм гледал нея
                            После като му предадох урока "затвори гапа и бягай" разбраха за какво им говоря.

Иначе се чудех в коя тема да се преместя да пиша,явно ще е тук
                            Last edited by petrg5s; 13.07.2023, 07:22.

Коментар

Аз пък не виждам нещо, което да ме притеснява.

Голяма графика

1. На нея Н1 се състои от 22 седмици, а Н2 е 30 седмици!??
                              2. Няма цена 3.50, каквато е достигана 3 пъти!
                              3. Всеки път след дивидент си коригира стабилно, а на графиката все едно гледаме изстрелването на ракета!

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
                                Мисля, това е форум за поне средно интелигентни хора, които не използват каруцарски изрази .
                                Моля, спазвайте добрия тон!
                                Влез имотните теми и прочети "пресни" мнения на petrg5s и AMG, за да си направиш изводи за какви инвеститори иде реч...

Коментар

Working...
                                X