IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Абсолютно си прав.
    Груйчето също,че ако не бяха продавали грам земя от началото ,сега капиталицията щеше да е по х3 ,х4 !
    Но най-голямата грешка Атера направиха с продажбата на голямото парче за без пари,и то точно преди да се вдигнат главоломно цените !
    Друго щеше да е сега да имат 220к земя,а не 172к

Смея на твърдя,че цената е над 3лв,САМО и единствено заради последните два дивидента.
    И няма никаква фундаментална причина да стои над 2.8 ,та бих казал и над 2.50
    И съвсем скоро ще сме там.Вероятно към късна есен

2024 - ще се спре малко над 2лв вероятно ,според зависи кризата
    Гледай кви "сълзи" ще се леят, като излезе второто тримесечие ;-)

Коментар

• изтрито заради дебилна модерация
      Last edited by petrg5s; 14.09.2023, 12:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ето това е приказка на място;- никога не я занулявай тази хартия, докако съществува!
        Аз също я увеличавах постковидно, а Груйче реши да се прави на спекулантин постдивидентно-21 и то цялостно и го гризе и до днес БРЕфберекетаджийското от тукашни нива 2,44 , та на три -четири пъти до 3,10-60 а пак така!!!
        Играе си с езика сал и списва до безкрай, но и топки трябват от подирСлезването, е сега съм с под четвърт, но не я пущам
        Понякога се държиш по-гротескно от онзи дядо с бастунчето по време на "атентата" срещу Доган, дето се мъчеше да удари "атентатора", да не би случайно да си помисли някой, че го подкрепя - спокойно, има достатъчно други яхтсмени на амбразурата след всяко мое мнение, за да се налага да се намесваш и ти. А уж трябва да си пример за внуците си...

Конкретно, аз никога не бягам от истината и не премълчвам неудобни за мен неща - да, абсолютно вярно е, че тукашните 25000 бройки отпреди 2 години, които обърнах за 30 000 брефчета (по спомени), се оказаха много лош тайминг. Да, бях на печалба от позицията си тук, но можеше много, много повече. Основният проблем при мен е, че постоянно подценявам ниската, да не не кажа отрицателната финансова кОлтура на българина, който освен тули, земъ и флог друго не знае и не признава. Та постоянно си повтарям онази култова фраза - never underestimate the predictability of stupidity и твърдо и упорито все повтарям тази си грешка. Нищо де, човек се учи, докато е жив и всеки може да греши, освен яхтсмените - те са безгрешни. Айде хубав уикенд, че пак разходи се задават с това море
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Не всеки може да наследи или придобие на време З.З. , и да си вади по добри времеви резултати, НО!
          Атера предлага такава възможност, която ти самия не ползваш или не предпочиташ, за такива кото мен, наследени в неатрактивен и неарендаторски район( и до сега се изплащат по 35-40лв. макс. от 2011-13г.). Продадох ги по 840/дка. 15г. - кота пример и ги вкарах тук,- резултата надхвърля и Добружанските рекорди, а и 25 000лв. са над 100К. и в момента продължават да работят и растът за мен!
          Въпрос на сметки и боравене с актива! - ако да бе останал такъв и сам можеш да сравниш резултата,- защото си в "актива"!
          При мен нещата са много по различни, живея и работя в чужбина и си влагам част от спестяванията в З.З в повечето случаи инвестицията се изплаща до 15 - 18 години.
          Главната причина беше, че рентата не се облага с данък.
          Последно купих март месец 160 дка 3 кат. по 1700 лв., уреди ми ги арендатора който ги взе за 10 год. при рента за следващата стопанска година от 100 лв
          И това във Варненска област.
          Имам едни 250 дка 1 кат. поливни (масив) за тях от 5 години получавам по 150 лв. на декар, наемателя сам вдигна цената на 200 от тази година. Гледат се само зеленчуци. Когато купувах тази земя беше изоставена, платих да я изчистят и реголват, възстанових поливните системи (2 сондажни кладенци) и я отдадох под наем на 2 год. след покупката. Тази земя я взех за смешна цена преди 12 год.
          ОЗ под 80 лв на дка рента нямам, а за ПЗП 25 лв на дка.
          Да се върнем на Атерата - земеделие от офиса не става. Ако се направят промени нещата е възможно да изглеждат по друг начин. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Груйче, много си прав, но нали знаеш кой контролира цената тук - "яхтата". Имах тук в началото шестцифрена бройка, сега само 10 000, защото смятам че потенциала за печалба значително се редуцира, но поне акцията е малко податлива при криза.

Ето това е приказка на място;- никога не я занулявай тази хартия, докако съществува!
            Аз също я увеличавах постковидно, а Груйче реши да се прави на спекулантин постдивидентно-21 и то цялостно и го гризе и до днес БРЕфберекетаджийското от тукашни нива 2,44 , та на три -четири пъти до 3,10-60 а пак така!!!
            Играе си с езика сал и списва до безкрай, но и топки трябват от подирСлезването, е сега съм с под четвърт, но не я пущам

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Може ли да се включа за секунда - не знам защо всички инвеститори тук, когато стигнем до спор, ми изтъкват резултатите до момента, а не очакванията си за бъдещото развитие? Бързите сметки показват, че тук имаме 170 000 декара от средно пета категория в централна северна България (ако ги приравним към 1 средностатистическа стойност). При сегашната цена на акцията от 3,30 лева и капитализация от 280 милиона, излиза, че средната цена на декар тук е 1650 лева за пета категория в централна северна България. Много ли е, малко ли е, колко още може да расте, при положение че самите Атера купуват на 1600-1800 лева в последните месеци? Смятаме от ренти 7-8 милиона и излизат към 10 стинки на акция, ако не продават (ок, те продават и влошават качеството на земите си - и така е от години).

Та имайки из на в пред и зад вид горното, като колко очаквате да е стойността тук? Ще расте до безкрай, щото Марк Туайн тъй бил рекъл? Ми то вече имаше изказвания, как в Румъния им било по-евтино да арендоват и някои се местели натам. Миналите 2 години бяха ултра топ откъм бизнес, дали ще е така следващите 2? Ей такива въпроси, на които всеки сам е определил отговорите. Успех на хората тук
              Ама аз никак не напирам и не настоявам цената да расте ! Тя да ми носи 23ст. дивидент всяка година пък нека цената да стои същата !

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Може ли да се включа за секунда - не знам защо всички инвеститори тук, когато стигнем до спор, ми изтъкват резултатите до момента, а не очакванията си за бъдещото развитие? Бързите сметки показват, че тук имаме 170 000 декара от средно пета категория в централна северна България (ако ги приравним към 1 средностатистическа стойност). При сегашната цена на акцията от 3,30 лева и капитализация от 280 милиона, излиза, че средната цена на декар тук е 1650 лева за пета категория в централна северна България. Много ли е, малко ли е, колко още може да расте, при положение че самите Атера купуват на 1600-1800 лева в последните месеци? Смятаме от ренти 7-8 милиона и излизат към 10 стинки на акция, ако не продават (ок, те продават и влошават качеството на земите си - и така е от години).

Та имайки из на в пред и зад вид горното, като колко очаквате да е стойността тук? Ще расте до безкрай, щото Марк Туайн тъй бил рекъл? Ми то вече имаше изказвания, как в Румъния им било по-евтино да арендоват и някои се местели натам. Миналите 2 години бяха ултра топ откъм бизнес, дали ще е така следващите 2? Ей такива въпроси, на които всеки сам е определил отговорите. Успех на хората тук
                Груйче, много си прав, но нали знаеш кой контролира цената тук - "яхтата". Имах тук в началото шестцифрена бройка, сега само 10 000, защото смятам че потенциала за печалба значително се редуцира, но поне акцията е малко податлива при криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Да приемем, че е така и си прав, но не виждам каква е връзката с резултатите на Атера, които са факт. А манипулации има навсякъде, затова трябва да гледаме факти и резултати.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Че какво и е лошо на земеделската кооперация, нали си е българско отроче :-)
                    Никой не твърди че е лоша компания, просто е много надценена акцията ;-)
                    И понеже от 10 год. имам инвестиции в ниви, основно в Добруджа и не малко в североизточна България, мога от личен опит да заявя че обявявани от дружеството резултати са крайно незадоволителни.
                    Според мен много се вярва на манипулирана журналистика.

Не всеки може да наследи или придобие на време З.З. , и да си вади по добри времеви резултати, НО!
                    Атера предлага такава възможност, която ти самия не ползваш или не предпочиташ, за такива кото мен, наследени в неатрактивен и неарендаторски район( и до сега се изплащат по 35-40лв. макс. от 2011-13г.). Продадох ги по 840/дка. 15г. - кота пример и ги вкарах тук,- резултата надхвърля и Добружанските рекорди, а и 25 000лв. са над 100К. и в момента продължават да работят и растът за мен!
                    Въпрос на сметки и боравене с актива! - ако да бе останал такъв и сам можеш да сравниш резултата,- защото си в "актива"!

Коментар

Появяват се писания в медиите, които нямат връзка с действителността. Например за масовост на сделки над 4000 лв на декър обраб.земя. Има такива, но са под 5% от всички сделки, а средните много отдавна паднаха под 3000 на декар.
                      Пак от опит да ви споделя, че в последните 2 години от необработваема земя (ниви, ливади и пасища) се постига по добра доходност.
                      Да приемем, че е така и си прав, но не виждам каква е връзката с резултатите на Атера, които са факт. А манипулации има навсякъде, затова трябва да гледаме факти и резултати.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Колега ще се обосновеш ли на кое точно казваш манипулирана журналистика ? И какво общо имат с това резултатите на компанията, които са факт ?
                        Появяват се писания в медиите, които нямат връзка с действителността. Например за масовост на сделки над 4000 лв на декър обраб.земя. Има такива, но са под 5% от всички сделки, а средните много отдавна паднаха под 3000 на декар.
                        Пак от опит да ви споделя, че в последните 2 години от необработваема земя (ниви, ливади и пасища) се постига по добра доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

Иска Ви се, ама няма да Ви огрее. По-добре преди да пишете си научете урока. Това е АДСИЦ и не се занимава със ЗЕМЕДЕЛИЕ!!!
                          Само ще Ви цитирам, какво пише във всеки междинен доклад на дружеството:
                          "Влияние оказват конюнктурата на пазара на земеделска земя, ликвидността на инвестициите, заетостта на инвестиционните имоти, както и промените на действащото законодателство, регулиращо отношенията в сектор земеделие."
                          Докато цената на ЗЗ и рентата от нивите поскъпва, няма как дружеството да е на загуба!
                          Тази година очаквам да е дори по-доходоносна за Атерата, от предишната.
                          Не е препоръка! На апокалиптиците - ПРАВ ВИ ПЪТ, никой не Ви държи вързани тука!
                          Да ама Зърнарите като не печелят ,кой ще купува набалончени ниви ,а АТЕРАТА "основно "от това и са парите

Това че досега ракетата се е движила нагоре ,не значи че все тъй ще е

Коментар

И понеже от 10 год. имам инвестиции в ниви, основно в Добруджа и не малко в североизточна България, мога от личен опит да заявя че обявявани от дружеството резултати са крайно незадоволителни.
                            Колега ще се обосновеш ли на кое точно казваш манипулирана журналистика ? И какво общо имат с това резултатите на компанията, които са факт ?

Коментар

То вече и дебелата сянка не върши работа - трябва си климатик
                              Опитвам се да дам малко разяснение, за дейноста на дружеството. Това е финансова компания, а не земеделска кооперация

Коментар

То вече и дебелата сянка не върши работа - трябва си климатик
                                Опитвам се да дам малко разяснение, за дейноста на дружеството. Това е финансова компания, а не земеделска кооперация
                                Много точно казано ....

Коментар

Working...
                                X