If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много сте лакоми бре ей...10% дивидентна доходност? Аре малко по-кротко...
Защо да не може 10%. Не нещо непостижимо, особено за АДСИЦ, който по закон си разпределя печалбата на акционерите. Други компании разпределят само части от печалбата си и пак имаш по едни 3-4% дивидентна доходност.
Сега фермерите са на ръба, под ръба са много дори и със субсидиите. Нещата допират да разплащане за текущи разходи – НИЩО ПОВЕЧЕ. Чакам да се преразглеждат и рентите.
Това, което писах през последните 4 години взе че стана. Чаках цена на земята от 2000 лв – все още чакам, но при следващия цикъл – евентуално. Не след 8-10 години, а повече вероятно.
Като те слуша човек значи вече си почнал разпродажбата на земите из Добруджата...
Да не мислите, че такова събитие ще съм го пропуснал.
Реколтата от пшеница във Франция през текущия сезон ще бъде 30-34 млн. тона – различни са прогнозите. Качеството е лошо. Проблеми ще има в Бенелюкс и Германия.
През 2015г реколтата във Франция беше 41 млн. тона.
В ЕС реколтата от пшеница сега ще бъде около 145 млн. тона – мека пшеница. През 2015г беше с 5-6 млн. тона повече.
Забележете обаче друго – в Русия реколтата от пшеница я дават 65-69 млн. тона пир 51 млн. тона през 2015г. В Украйна 24-25 млн. тона при 27 преди.
За сметка на ниската реколта в Западна Европа – ниска относително ниска, в Източна Европа има ръст – сериозен.
В Украйна площите с пшеница са по-малко, но за сметка на това царевицата расте като площи.
Да довърша с пшеницата – в САЩ добивите са изключителни и реколтата сигурно ще е с 3-5 млн. тона повече то 2015г – 58-60 млн. тона.
В Аржентина след промените на митата се чака ръст на реколтите от пшеница и царевица. От 10,7 на 13,7-14 млн. тона. В Австралия реколтата беше 24 млн. тона, сега новата тръгва добре и може да стигне 26-27 млн. тона.
Като цяло пшеничната реколта в света ще бъде около 730-735 млн. тона, което при голям оптимизъм относно потребление е с 10 млн. тона повече.
Запасите от зърно в света според IGC ще са 488 млн. тона при годишна консумация от около 2-2,02 милиарда това. Запасите къртят отвсякъде. При високите цени на зърното от преди 3-4 години запасите бяха 320-350 млн. тона.
Царевицата ще бъде над 1 милиард това тази година. Чаках суша в САЩ, но няма. Валежите макар и не много са периодични. Състоянието на посевите е изключително добро.
Единствено соята донякъде ще има ,ама донякъде проблеми, но не много. Петролът се върти 40-50 долара, което отслабва маслата и етанола.
В Индия има проблеми с реколтите, ама накрай излезе, че ще имат зърнена реколта колкото потреблението – 270 млн. тона. Китай – КИТАЙЦИТЕ НЯМА КАКВО ДА СИ ПРАВЯТ ПШЕНИЦАТА И ЦАРЕВИЦАТА. Те направиха доста реформи , за да намалят запасите си от царевица, още е рано за резултат, но няма да е нещо изключително. Китай държи около 100-110 млн. тона крайни запаси от царевица и още толкова от пшеница. Забравете за Китай !!!
В земеделието се очертава сериозен проблем със свръх производство. Не знам как ще се реши това. Цените падат, печалби няма, но никой не спира да бълва зърно. Трябват няколко месеца, за да видите какво ще става на пазара на зърно и после при земята и рентите. То и сега се вижда, но от тези, които искат и могат да го видят.
Това, което писах през последните 4 години взе че стана. Чаках цена на земята от 2000 лв – все още чакам, но при следващия цикъл – евентуално. Не след 8-10 години, а повече вероятно.
Сега фермерите са на ръба, под ръба са много дори и със субсидиите. Нещата допират да разплащане за текущи разходи – НИЩО ПОВЕЧЕ. Чакам да се преразглеждат и рентите.
Схемата на Адванса – не я виждам. Преди ми изглеждаше слабо печеливша за акционерите, сега никак !!!!
Реално виждали ли сте арендатор с обработваеми 500 декара?? А с 7-10 хил??? А с 20-30 хил? А със 150+??? Ако сте виждали на живо, може и да сет говорили малко, но друго е да си в бизнеса им!!!!!
Първата си кола я разбих да обикалям по нивите – докато ги оглеждах преди да купувам. Последните години не съм влизал много из нивите с фиата /не асфалт или черен път/, но с моя приятел, който гледа доста ниви съм често на обиколки. Ритал съм буци и ще ритам докато съм жив – това ми е работата.
Нека тук Импето да пише празни приказки, слушайте него !!!!!
не съм гледал отчетите на Атера
ще има сигурно някоя по-голяма сделка - от старите сигурно, но нещата ще бъдат до тук на цена 1400лв+
не ви знам как мислите, че ще добутате до 10ст, може и да, но със стари истории
новите са съвсем други
не съм гледал отчетите на Атера
ще има сигурно някоя по-голяма сделка - от старите сигурно, но нещата ще бъдат до тук на цена 1400лв+
не ви знам как мислите, че ще добутате до 10ст, може и да, но със стари истории
новите са съвсем други
Коментар