IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
    Как да не касаят, като касят акционерите? Това, че не го виждаш касово, не означава, че не влияе. Ако счетоводно правят реална преоценка с посока на долу на активите си, това яде от активи и от капиталът. Не случайно се прави това защото няма как да имаш актив за 1,6к примерно през 2012 и сега пазарно да е 1к - няма как да си го държиш актива на 1.6к(това не е комунистическо счетоводство, а базирано на международни стандарти) ... а ако дори го държиш пак при продажбата ще излезе разликата в капитала както сега излиза но в печалбата.
    Казано честно не разбрах какво точно казваш, освен че не си съгласен с колегата "15%"....

Но наистина е факт, че тези преоценки нямат абсолютно никакво значение за акционерите... освен да спят малко по-спокойно (или по-неспокойно ), когато не могат сами да преценят активите на компанията....

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Тази преоценка, както и всички останали не касаят по никакъв начин акционерите /има някои малки изключения относно собствения капитал и т.н., но тук случая не е такъв/. Това е просто счетоводен трик, който не води нито до реални печалби, нито до загуби. На практика това показва как компанията оценява активите си, но това си е тяхно мнение и обикновено никой не го интересува . Важното е на колко са купили даден актив и на колко са го продали. Иначе те могат да си пишат каквото си поискат, грубо казано.
      Не е нужно да разбираш нищо по трудния път, за тази цел е създаден форума .
      Как да не касаят, като касят акционерите? Това, че не го виждаш касово, не означава, че не влияе. Ако счетоводно правят реална преоценка с посока на долу на активите си, това яде от активи и от капиталът. Не случайно се прави това защото няма как да имаш актив за 1,6к примерно през 2012 и сега пазарно да е 1к - няма как да си го държиш актива на 1.6к(това не е комунистическо счетоводство, а базирано на международни стандарти) ... а ако дори го държиш пак при продажбата ще излезе разликата в капитала както сега излиза но в печалбата.
      Last edited by needtoknowmore; 05.08.2016, 12:45.
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Нещо бъркаш схемите
        Първоначално изпратено от investornot Разгледай мнение
        Схемата на Адванса – не я виждам. Преди ми изглеждаше слабо печеливша за акционерите, сега никак !!!!
        Реално виждали ли сте арендатор с обработваеми 500 декара?? А с 7-10 хил??? А с 20-30 хил? А със 150+??? Ако сте виждали на живо, може и да сет говорили малко, но друго е да си в бизнеса им!!!!

То нема как да гледаш толкова декари освен ако не са зърно,царевица и други подобни култури...сега фермерите ще трябва да се пренастроят по пазара и вместо само зърно да гледат и домати,краставици,чушки,зеле,магданоз и други такиа култури а не да си седят на Д-то и да грабят щедри субсидийки и да обработват хиляди декари с едно тракторче ако не могат да продават земята на атерката е а пък те да я препродадат на тези които могат да фермерстват без да са зърно производители...всеки иска без усилие много да печели ама не мое само така

Коментар

• Схемата на Адванса – не я виждам. Преди ми изглеждаше слабо печеливша за акционерите, сега никак !!!!
          Реално виждали ли сте арендатор с обработваеми 500 декара?? А с 7-10 хил??? А с 20-30 хил? А със 150+??? Ако сте виждали на живо, може и да сет говорили малко, но друго е да си в бизнеса им!!!!

То нема как да гледаш толкова декари освен ако не са зърно,царевица и други подобни култури...сега фермерите ще трябва да се пренастроят по пазара и вместо само зърно да гледат и домати,краставици,чушки,зеле,магданоз и други такиа култури а не да си седят на Д-то и да грабят щедри субсидийки и да обработват хиляди декари с едно тракторче ако не могат да продават земята на атерката е а пък те да я препродадат на тези които могат да фермерстват без да са зърно производители...всеки иска без усилие много да печели ама не мое само така

Коментар

• Първоначално изпратено от dinana Разгледай мнение
            Благодаря, мисля че е нещо свързано с лизинга. Интересно ми стана тази преоценка няма ли да отрази в бъдеще, около 2017-20 . Ще го разбера по трудният начин.
            Тази преоценка, както и всички останали не касаят по никакъв начин акционерите /има някои малки изключения относно собствения капитал и т.н., но тук случая не е такъв/. Това е просто счетоводен трик, който не води нито до реални печалби, нито до загуби. На практика това показва как компанията оценява активите си, но това си е тяхно мнение и обикновено никой не го интересува . Важното е на колко са купили даден актив и на колко са го продали. Иначе те могат да си пишат каквото си поискат, грубо казано.
            Не е нужно да разбираш нищо по трудния път, за тази цел е създаден форума .
            Last edited by 15%; 03.08.2016, 20:52.
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Това значи, че според дружеството дадени активи са променили стойността си във времето и ги актуализират. Тази актуализация може да бъде в посока нагоре или обратно. Важното в случая е, че това не влияе на размера на дивидента по никакъв начин, поне според мен, че и аз не съм голям спец . Не мога да влезна в детайли, тъй като нямам от тази акция и не следя отчетите.

Успех!
              Благодаря, мисля че е нещо свързано с лизинга. Интересно ми стана тази преоценка няма ли да отрази в бъдеще, около 2017-20 . Ще го разбера по трудният начин.

Коментар

• Има още две, но не е от неграмотност, а пиша в движение и така се получава! Голями пръсти малки букви.
                Last edited by dinana; 04.08.2016, 10:53.

Коментар

Здравейте, предопреждавам че съм лайк в финансите и затова ще си позволя да попитам:
                  Бихте ли ми подсказали какво значи: "Приходи от последваща оценка на имоти"

Това го чета в годишният отчет за 2015 и не го разбирам? При положение че нетната печалба на дружеството е 33 750 000, с тази преоценка се губят 26 669 000.

Благодаря предварително.
                  Това значи, че според дружеството дадени активи са променили стойността си във времето и ги актуализират. Тази актуализация може да бъде в посока нагоре или обратно. Важното в случая е, че това не влияе на размера на дивидента по никакъв начин, поне според мен, че и аз не съм голям спец . Не мога да влезна в детайли, тъй като нямам от тази акция и не следя отчетите.

Успех!
                  Last edited by 15%; 03.08.2016, 20:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
                    Преди да питаш, научи се как се пише думата лаИк...
                    Добре де, все ревем, че нямало участници и ликвидност на БФБ, а като се появи някой нов и започваме с обидите ! Между другото, само тази правописна грешка ли намери?

Коментар

Здравейте, предопреждавам че съм лайк в финансите и затова ще си позволя да попитам:

Това го чета в годишният отчет за 2015 и не го разбирам? При положение че нетната печалба на дружеството е 33 750 000, с тази преоценка се губят 26 669 000.

Благодаря предварително.
                      Преди да питаш, научи се как се пише думата лаИк...
                      BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Здравейте, предопреждавам че съм лайк в финансите и затова ще си позволя да попитам:

Благодаря предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          От 2,80 досега не ни изненадва все още с мъчителния даунтренд и дано направи изненада, но дано е нагоре изненадата, а не надолу )))))))
                          Имай малко търпение !

Ама да не изчезнеш от темата след това....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Неплондер.
                            Неимператор.
                            BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
                              "Този плондер" има още много да те изненадва !
                              От 2,80 досега не ни изненадва все още с мъчителния даунтренд и дано направи изненада, но дано е нагоре изненадата, а не надолу )))))))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
                                този плондер още ли не е започнал да пуска въздуха със "съскане"?
                                Неплондер.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X