IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    нямам намерение да бягам. Още повече че според мен процеса е бавен и тягостен, (както вече го прогнозирахме) и ще се развива бавно във времето. А при първия ръст на пазара, когато (ако) скочат най-подценените папири, като тапи от шампанско - мисля, че от тук ще искат да излязат някои спекуланти, не само защото им е омръзнало, но и за да яхнат индекса)))) (примера с White Walker - човекът излиза не откъде да е а от излъскано като като стабилно и дивидентско дружество - софарма трейдинг - просто вижда, че ръста вече не е същия и няма как и да бъде) Лошото е, че при спад на индекса, според мен няма да има вече ръст тук както беше преди и като в спасително дружество, а просто ще задържа котировките. Може да трае година две или три. Няма защо да бягам,. мисля, че хакционера тук ще се върти на бавен огън))))) Дано да не позная разбира се.
    За съжаление си много прав и ще познаеш. След Бума винаги идва Бъста Това са изконни икономически закони, които винаги се повтарят и винаги заварват публиката - масовката неподготвена. Така е и тука, след бума на високите дивиденти и печалби, следва сблъсъка с реалността - портфейл от шит земи, които вече не се продават, така както беше преди години, спадащи дивиденти, което ще доведе до вълна от разочаровани инвестори Както писах преди малко, освен че математиката не излиза, вече мина и времето на тази акция
    Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      нямам намерение да бягам. Още повече че според мен процеса е бавен и тягостен, (както вече го прогнозирахме) и ще се развива бавно във времето. А при първия ръст на пазара, когато (ако) скочат най-подценените папири, като тапи от шампанско - мисля, че от тук ще искат да излязат някои спекуланти, не само защото им е омръзнало, но и за да яхнат индекса)))) (примера с White Walker - човекът излиза не откъде да е а от излъскано като като стабилно и дивидентско дружество - софарма трейдинг - просто вижда, че ръста вече не е същия и няма как и да бъде) Лошото е, че при спад на индекса, според мен няма да има вече ръст тук както беше преди и като в спасително дружество, а просто ще задържа котировките. Може да трае година две или три. Няма защо да бягам,. мисля, че хакционера тук ще се върти на бавен огън))))) Дано да не позная разбира се.
      "Спеуланти" при "Адванса" ?
      Ама ти сериозно ли.... ?!? Това откъде го измисли не знам.... Това типична акция с фундамент, при която има стойност и инвестиралите в нея са с нагласа за дългосрочна доходност.... Наистина не знам че има хора примерно влезли на 2 лв. и чакащи да стане 5 лв..... Явно бъркаш позицията с CHIM да речем....

А иначе е добре да не бягаш, да ти видим коментарите като видим как ще започне на протича второто полугодие.... Само да не забравиш....

Коментар

• Преци, без излишен спор, но тук математиката ти бяга с третото неизвестно !
        Жокер;- 1,за последните 3мес. ~1,5% "обменени" за 1мес. ~1% обороция от капитала
        2, Заработеният дивидент до момента надхвърля 0,14лв/бр. при събрани годишни вземания
        3, Неизвестен си го изчисли само

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Имай малко търпение !

Ама да не изчезнеш от темата след това....
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
            интересно е че цената почти не мръдна.
            Това значи, че акциите наистина струват толкова. Не като Сирма дето големите сделки се правят на 0.60 лв. а дребните на 1.10лв.

Коментар

• интересно е че цената почти не мръдна.

Коментар

• Сериозни сделки, даже някой излезе/влезе с 266к акции + още няколко сделки с над 10к акции. Някакво инфо?

Коментар

• Сериозна покупко/продажба се наблюдава днес

Коментар

Важна е единствено цената на продажба....
                    Аз бих казал: важна е цената на придобиване и продажната цена, а не счетоводната цена в баланса,

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                      А тогава каква е идеята на преоценките в счетоводството според вас?
                      Ами ролята е да показва някаква (уж) пазарна стойност на активите във времето. Това наистина от счеотоводна гледна точка... иначе както казах - за акционерите няма полза....

Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                      Въпросът ми е следният какво трябва да направят счетоводителите ако тази година един декар е закупен на 1.5к, а след 2 години пазарна оценка е 1к?
                      Счетоводителите трябва да направят точно това, което трябва да направят по закон - да преоценят активите в случат по 1К....

Но отново стигаме дотам, че това няма никакво значение за акционерите... Дали ще преоценят актива на 1К или 5К, значението е никакво...

Значението за акционерите е за колко ще бъде продаден актива.... Ако е под 1,5К (от твоя пример) ще загубят, ако е над - ще спечелят.....на колко е била пазарната оценка към момента на продажба няма никакво значение ! Важна е единствено цената на продажба....

Коментар

Нали, това се опитваме да ти обясним - че това НЕ Е така !
                        А тогава каква е идеята на преоценките в счетоводството според вас?

Въпросът ми е следният какво трябва да направят счетоводителите ако тази година един декар е закупен на 1.5к, а след 2 години пазарна оценка е 1к?

Ако няма преоценка от 500 лв както си мислите, че не важи, то ако реши да се продаде този 1 декар на 1к, то ще има загуба от 500 лв - дали ще правиш преоценка или не, то промяната в цената на актива ще бъде отразен ... Разбира се примерът е груб счетоводителите работя с понятие "справедлива пазарна цена" и това е повече субективно от обективно, но както казах в крайна сметка при продажбата на актива се вижда разликата (дали нагоре или надолу няма значение)
                        Last edited by needtoknowmore; 06.08.2016, 11:48.
                        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Е това и казвам, нетната печалба е функция и на преоценките, a от там и 90% за дивиденти.
                          Нали, това се опитваме да ти обясним - че това НЕ Е така !

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                            понеже тука е дружество със специална инвестициона цел, ни интересува печалбата за разпределение, а тя обикновенно е по-различна от нетната печалба
                            Е това и казвам, нетната печалба е функция и на преоценките, a от там и 90% за дивиденти.
                            Last edited by needtoknowmore; 06.08.2016, 00:28.

Коментар

Как няма никакво значение като намалява печалбата?
                              Това, че имаш актив за 1.6к днес не значи, че след 1 година ще е 1.6к. След 1 година пазарната цена може да примерно 1к, но ти да не си реализирал продажба, но си длъжен да преоцениш актива подобаващо и спад на актива бива балансира от капиталът.
                              понеже тука е дружество със специална инвестициона цел, ни интересува печалбата за разпределение, а тя обикновенно е по-различна от нетната печалба
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Казано честно не разбрах какво точно казваш, освен че не си съгласен с колегата "15%"....

Но наистина е факт, че тези преоценки нямат абсолютно никакво значение за акционерите... освен да спят малко по-спокойно (или по-неспокойно ), когато не могат сами да преценят активите на компанията....
                                Как няма никакво значение като намалява печалбата?
                                Това, че имаш актив за 1.6к днес не значи, че след 1 година ще е 1.6к. След 1 година пазарната цена може да примерно 1к, но ти да не си реализирал продажба, но си длъжен да преоцениш актива подобаващо и спад на актива бива балансира от капиталът.

Коментар

Working...
                                X