IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тук до миналия месец не трябваше да ревете
    сега обаче не трябва мн да се радвате
    да видим първо кога са договорирани тези ниви и след това масата да слагаме

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
      Преци, без излишен спор, но тук математиката ти бяга с третото неизвестно !
      Жокер;- 1,за последните 3мес. ~1,5% "обменени" за 1мес. ~1% обороция от капитала
      2, Заработеният дивидент до момента надхвърля 0,14лв/бр. при събрани годишни вземания
      3, Неизвестен си го изчисли само

- на вниманието на ПРЕЦИ !!!

Коментар

• Положителна изненада в бюлетина за юли: През юли са купени 430 дка земеделски земи при средна цена 840 лв/дка и са продадени 5171 дка.

От началото на годината са продадени общо 6310 дка при средна цена 1300 лв/дка. Отделно през 2016 г. общо са договорени 13 538 дка за продажба на разсрочено плащане при средна цена 1500 лв/дка.
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
          Теб специално едва ли някой може да те разбере. В темата за ЦКБ коментираш как борсата била от 10г на дъно, а тук как била набалончено и куп щуротии ! И интересното е, че казваш Атерата била много надута, а същевременно пишеш, че цената паднала от 2,80 на 2,00лв. Поне чети като напишеш нещо да видиш какви глупости си написал !
          На 2.80 беше гранде балоне, сега е балоне, но още много скъпа сравнена с Пазара
          Но е по-добре от гранде-гранде балоните като Спийди и СФИ - там е малоумщина
          Не случайно оборот на БФБ няма, щото няма нормални цени и оценки на компанииите.
          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
            Не знам защо дразним, с цитиране на реалността.
            Или на вас ви харесва измисления свят, който вече не издържа да се поддържа и е несъстоятелен - ами погледнете оборота, за който аз не съм виновен. Няма и 100 хиляди лева, защто е така - ами щото ви казвам, че сте несъстоятелни, математиката ви не излиза, Атера е гранде балоне, който се търгува поне с 1 лв. над пазара, времето на балонните дивиденти изтече, след БУма идва БЪста
            И не аз съм виновен, че оборота е 100 хиляди лева на ден, и че дивидента на Атера спада ,
            Теб специално едва ли някой може да те разбере. В темата за ЦКБ коментираш как борсата била от 10г на дъно, а тук как била набалончено и куп щуротии ! И интересното е, че казваш Атерата била много надута, а същевременно пишеш, че цената паднала от 2,80 на 2,00лв. Поне чети като напишеш нещо да видиш какви глупости си написал !
            Last edited by Zdravko; 11.08.2016, 16:02.

Коментар

• Не знам защо дразним, с цитиране на реалността.
              Или на вас ви харесва измисления свят, който вече не издържа да се поддържа и е несъстоятелен - ами погледнете оборота, за който аз не съм виновен. Няма и 100 хиляди лева, защто е така - ами щото ви казвам, че сте несъстоятелни, математиката ви не излиза, Атера е гранде балоне, който се търгува поне с 1 лв. над пазара, времето на балонните дивиденти изтече, след БУма идва БЪста
              И не аз съм виновен, че оборота е 100 хиляди лева на ден, и че дивидента на Атера спада ,
              Bulls on BSE

Коментар

С колега точно тази теза развиваме относно Атера, че както целия пазар, така и тук имаше и продължава да има залитане. Бума беше прекален, но както винаги става в живота, след като нещо се изконсумира, математика спира да излиза, времето вече се е изчерпало и минало Остава да се изживее бъста Не знам защо ви дразнят тези природни и икономически закони
                дразните Ни обонянието.... като се появите ти и прецаканата и замирисва "ЯКО НА ШИТОВЕ" както обичате да казвате

не че нещо, тия дето са тука с по над няколко хиляди артии знаят защо са тук.... те хората ви казаха (фундамент)

"мишоците" (масовката) дето "бягат" .... има ли смисъл да обяснявам.... нали вие сте специалисти...
                Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
                  ТИ какво купи и какво продаде?
                  Анализирайки, писанията му/и купено "Хим", продадено нищо защото цената се срина, и др. такива от групата.

Коментар

С колега точно тази теза развиваме относно Атера, че както целия пазар, така и тук имаше и продължава да има залитане. Бума беше прекален, но както винаги става в живота, след като нещо се изконсумира, математика спира да излиза, времето вече се е изчерпало и минало Остава да се изживее бъста Не знам защо ви дразнят тези природни и икономически закони
                    стига с тия високопарни глупости: "развиваме теза", "математиката спира", "времето вече се е изчерпало" и т.н. Като си наясно с "тези природни и икономически закони" дай личен пример - ТИ какво купи и какво продаде?
                    Last edited by Andi11; 11.08.2016, 12:59.

Коментар

• С колега точно тази теза развиваме относно Атера, че както целия пазар, така и тук имаше и продължава да има залитане. Бума беше прекален, но както винаги става в живота, след като нещо се изконсумира, математика спира да излиза, времето вече се е изчерпало и минало Остава да се изживее бъста Не знам защо ви дразнят тези природни и икономически закони
                      Bulls on BSE

Коментар

• Смешко, събуди се. Виж дереджето на БФБ. Всичка са се "усрали" щом оборота е 100-200 хиляди на ден (като изключим блоковите сделки със Синтетика, Велгдаф и Фромпласт )
                        Ако, някой казва, че на БФБ нещо е нормално и е добре, че няма залитания, заради които сме на това дередже, значи самият той не е нормален или добре
                        Bulls on BSE

Коментар

• Четете в духа на изложението, а не запетаята , че БФБ се намира в много тежка ситуация и се искат решения и разбиване на статуквото, така както сте я карали няма как да се излезе от дъното осрали сте се яката и сте в ситуация пат Никакво развитие, пълно безвремие
                          Bulls on BSE

Коментар

Тук вече и Пипбел не пише даже. Явно всички така са се насмукали с акции тук, че чак им се повръща, щото беше голяма гуляй когато цената беше 2.80, сега е 2 лева, при реални левче Махморлука ще е тежък, и за съжаление както прогнозира вярно колегата, ще е продължителен Но аз не изключвам да има и резки сътресения по пътя на долу, примерно с по 20-30 ст. плонж което е нищо щото нивото от което започва Бъста е високо - 2 кинта така, че има възможност да се разтегне във времето доволно. Да не ме разбере някой погрешно, че имам интерес или смятам да куповам Интереса ми е на БФБ ситуацията да се нормализира, и цените на акциите да имат едни равновестни стойности, да няма екстремуми и това да доведе до повече доверие в борсата и търговията в акции Балоните са един от основните проблеми, защото спират развитието понеже зат тях стои много гол ентусиазъм, похабени пари, и изгубено време
                            РавновесТни стойности а...

Коментар

• Тук вече и Пипбел не пише даже. Явно всички така са се насмукали с акции тук, че чак им се повръща, щото беше голяма гуляй когато цената беше 2.80, сега е 2 лева, при реални левче Махморлука ще е тежък, и за съжаление както прогнозира вярно колегата, ще е продължителен Но аз не изключвам да има и резки сътресения по пътя на долу, примерно с по 20-30 ст. плонж което е нищо щото нивото от което започва Бъста е високо - 2 кинта така, че има възможност да се разтегне във времето доволно. Да не ме разбере някой погрешно, че имам интерес или смятам да куповам Интереса ми е на БФБ ситуацията да се нормализира, и цените на акциите да имат едни равновестни стойности, да няма екстремуми и това да доведе до повече доверие в борсата и търговията в акции Балоните са един от основните проблеми, защото спират развитието понеже зат тях стои много гол ентусиазъм, похабени пари, и изгубено време
                              Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                                "Спеуланти" при "Адванса" ?
                                Ама ти сериозно ли.... ?!? Това откъде го измисли не знам.... Това типична акция с фундамент, при която има стойност и инвестиралите в нея са с нагласа за дългосрочна доходност.... Наистина не знам че има хора примерно влезли на 2 лв. и чакащи да стане 5 лв..... Явно бъркаш позицията с CHIM да речем....

А иначе е добре да не бягаш, да ти видим коментарите като видим как ще започне на протича второто полугодие.... Само да не забравиш....
                                Не ме разбра правилно - пак прочети - винаги досега съм казвало "бавен, мъчително", "бавен огън" и т.н. Изобщо не ме интересува второ полугодие - говорех за втората година след второто полугодие - тук според теб няма спекуланти, а единствената причината да се надяваш това да е 100% вярно е хартията да е стабилна. Да е стабилна означава че не може да прави резки движения. Че не може да прави резки движения е това което също мисля и аз, а дори повече - мисля, че движенията нагоре или надолу ще са приоритет за надолу след значително време. Няма как - доказано е от клаузиус, че след като мине живота на една система, идва време да премине към друга степен на реорганизация (примера е с еларг) разбира се това са теоретични неща и един от многото по-практични въпроси които следват е с колко енергия и колко време ще се задържи текущото статукво !?!)))) Така че да се върнем на темата - няма да бягам след някакво си полугодие, но дано и ти си тука след въпросните няколко години.))) Защото ако някой влезе тук заради полугодие, то си е вид спекулантсвто спред мен или греша !?!?)))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X