IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    - Свиквай с Форти ! -"тук отчети не чета"
    п.п. -Той също обяви около 1во тримесечие ,че трябва да очакваме изненада, която не се отрази , но се обясни !
    каквото съм написал е станало - по тази позиция
    това през последните 4-5 години

Коментар

• Написах защо е постигнат този резултат и какви са рисковете.
      Не чета отчетите, защото няма да купувам тук и не влагам време за тази позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Всъщност не съм прав, както и ти.
        Избързах да го кажа това червеното без да съм проверил
        Още в началото на годината са си го обявили че има предварителни договори за продажба на 4.6К дка земя, дори и аз съм го коментирал тук в темата на 1/02 ..ма пусто одъртявам явно, алцхаймер...
        Под отделен параграф като "нетекущи активи държани за продажба" ( има и обяснителни бележки) си ги водят чинно и в отчетите като продажби които ще бъдат финализирани в следващите 12м.
        В случая е около 6-7м. до финализирането миналия месец. И какво лошо има щом съумяват да постигнат доста добри продажни цени, а те ни влизат в джобчето..
        Не виждам по никакъв начин като акционер да съм бил подведен, заблуден, прецакан или да имам основания за недоволство.

Ти си имаш наблюденията и вероятно си прав.
        Но фактите са си факти - има още 5мес до края на годината, а вече 20К са пласирани директно и на лизинг. Това никак не е малко, при това недобруджански земи на добруджански цени...
        Явно атерци си разбират от занаята и си имат начините да ги накарат, а и да ги дерат купувачите.

- Свиквай с Форти ! -"тук отчети не чета"
        п.п. -Той също обяви около 1во тримесечие ,че трябва да очакваме изненада, която не се отрази , но се обясни !
        Last edited by inta53; 16.08.2016, 11:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Мерси, сега те разбрах.
          Не ми харесва че не е обявено от мениджмънта ако е така. Пък може и да е било споменато нещо на оса - ма не съм бил.
          Всъщност не съм прав, както и ти.
          Избързах да го кажа това червеното без да съм проверил
          Още в началото на годината са си го обявили че има предварителни договори за продажба на 4.6К дка земя, дори и аз съм го коментирал тук в темата на 1/02 ..ма пусто одъртявам явно, алцхаймер...
          Под отделен параграф като "нетекущи активи държани за продажба" ( има и обяснителни бележки) си ги водят чинно и в отчетите като продажби които ще бъдат финализирани в следващите 12м.
          В случая е около 6-7м. до финализирането миналия месец. И какво лошо има щом съумяват да постигнат доста добри продажни цени, а те ни влизат в джобчето..
          Не виждам по никакъв начин като акционер да съм бил подведен, заблуден, прецакан или да имам основания за недоволство.

Мнението ми за настоящото положение на фермерите остава същото - масово не мислят да купуват земя - няма с какво. Не на 100%, но времената доста се промениха - ама много.
          Ти си имаш наблюденията и вероятно си прав.
          Но фактите са си факти - има още 5мес до края на годината, а вече 20К са пласирани директно и на лизинг. Това никак не е малко, при това недобруджански земи на добруджански цени...
          Явно атерци си разбират от занаята и си имат начините да ги накарат, а и да ги дерат купувачите.
          Last edited by pipbel; 16.08.2016, 11:30.

Коментар

• Това е защото Атерката не е за спекуланти
            Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Много добри резултати, не смятам че е необходимо дори да се коментират.

По-скоро ме кефи нашата борса:
            * при Адванса - излизат резулатите за продажби на земя почти колкото за цялата минала година и акцията спада с -0,4 %....
            * при ПИБа - излизат някакви брутални резултати от стрес теста с огромни допълнителни провизии, отрицателни капитали и т.н.... и акцията скача с +1 %....

За пореден път се убеждавам, че не разбирам нищо от инвестиции... I am too old for this Sh!t... .

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

...

За пореден път се убеждавам, че не разбирам нищо от инвестиции... I am too old for this Sh!t... .

+11111

Коментар

• браво на атерката!
                Понеже не ги следя, нали имаха "градска" земя, не е ли в регулация?
                Дали и там няма да реализират някой профит скоро?

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

* при Адванса - излизат резулатите за продажби на земя почти колкото за цялата минала година и акцията спада с -0,4 %....
                  * при ПИБа - излизат някакви брутални резултати от стрес теста с огромни допълнителни провизии, отрицателни капитали и т.н.... и акцията скача с +1 %....

+1

Коментар

• Много добри резултати, не смятам че е необходимо дори да се коментират.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Адвансът прави и продажби на разсрочено плащане - извън схемата им за лизинг. Явно не ги обявяват в бюлетините. От отчетите им се вижда нещо такова. И ги отчитат като получат изцяло парите и след като прехвърлят земята на купувача. Това е станало май и през юли с голям пакет земя.
                      Това ако е така, води до заблуждение за тенденциите на продажбите. Нещо договорирано преди време е отчетено сега, но то не се казва, че е така. Едва ли ситуацията сега ще доведе до същото, но не, че не е възможно пак да стане - ама трудно. Ако сделката е единична, това също води до безпокойство - зависимост от един купувач - в много голяма степен.
                      Това исках да напиша.
                      Мерси, сега те разбрах.
                      Не ми харесва че не е обявено от мениджмънта ако е така. Пък може и да е било споменато нещо на оса - ма не съм бил.

Коментар

• Ако влезете в детайлите на пазарлъците и видите мнението на отсрещната страна - купувачите - със сигурност по друг начин ще погледнете на нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                          - на вниманието на ПРЕЦИ !!!
                          Остави, не се излагай.
                          Математиката и е чужда и не я разбира, пък логиката - съвсем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                            Ами явно мислим различно с теб, но най ясно ще бъде като мине годината и стане ясно какво ще се разпределя като дивидент. А иначе си прав, че в момента можем само да си мислим. И аз го мисля така: при общо продадени 6310дка до сега, ако средната на придобиване е слагам го 800лв, като това даже е много, при средна продажна 1300лв. на декар това са над 3млн. + над 7 млн от ренти минимум, ей ти ги над 10млн. за разпределяне. Това пак казвам е груба сметка, а и годината не е минала още.
                            Най елементарни неща не си съобразил:
                            1.Има лизинг в тези продажби - не много, но го има.
                            2.Забравил си издръжката на УД.
                            3.Забравил си данък печалба.

Адвансът прави и продажби на разсрочено плащане - извън схемата им за лизинг. Явно не ги обявяват в бюлетините. От отчетите им се вижда нещо такова. И ги отчитат като получат изцяло парите и след като прехвърлят земята на купувача. Това е станало май и през юли с голям пакет земя.
                            Това ако е така, води до заблуждение за тенденциите на продажбите. Нещо договорирано преди време е отчетено сега, но то не се казва, че е така. Едва ли ситуацията сега ще доведе до същото, но не, че не е възможно пак да стане - ама трудно. Ако сделката е единична, това също води до безпокойство - зависимост от един купувач - в много голяма степен.
                            Това исках да напиша.
                            Мнението ми за настоящото положение на фермерите остава същото - масово не мислят да купуват земя - няма с какво. Не на 100%, но времената доста се промениха - ама много.
                            Аз лично се притеснявам за размера на рентите през следващите години.
                            Пиша това не да доказвам нещо, а да си го съобразите с вашите планове и очаквания.
                            Сега Импето ще надраска нещо....
                            Няма как да купя повече земя - засега, стига ми този риск с рентите.
                            Last edited by fortiss; 15.08.2016, 19:39.

Коментар

Ами явно мислим различно с теб, но най ясно ще бъде като мине годината и стане ясно какво ще се разпределя като дивидент. А иначе си прав, че в момента можем само да си мислим. И аз го мисля така: при общо продадени 6310дка до сега, ако средната на придобиване е слагам го 800лв, като това даже е много, при средна продажна 1300лв. на декар това са над 3млн. + над 7 млн от ренти минимум, ей ти ги над 10млн. за разпределяне. Това пак казвам е груба сметка, а и годината не е минала още.
                              Колега, не се обиждай, но малко е несериозно да си инвестиран тук и да не знаеш как се определя размера на дивидента за разпределение..

Иначе 5% дивидентна доходност ( с приспадната половин рента за таксите на ОД) достигната още юли - не е никак зле.
                              При положение че събираемостта на рентите е като средната през годините, за което не виждам причина да се съмнявам.
                              Лизинга си е отделно.

Виж за поста на фортиса по доле и аз се чудя и мая какво иска да каже...
                              Ако смята че има някакъв начин на продажба различен от директна такава или на лизинг - би могъл да ни осветли нас заблудените.
                              Аз го разбирам като намек че мениджмънта крие нещо....ма щом се каже А трябва да има и Б...нали.
                              За мен месечния бюлетин си е пределно ясен.

Коментар

Иначе до тук ги докарвам спокойно на едни 0,10ст. дивидент като включвам и рентата вътре.

Мнение без препоръки !
                                Моите бакалски сметки показват 8.3ст дивидент до тук. Това развитие през Юли е радващо.

Коментар

Working...
                                X