IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
    Казано честно, не знам защо всички подхванахте този рефрен на Импето със "Сега продавам, пък 2020 ще купя"....

Твърде много внимание отделихте на този "експеримент" с новото направление в дейността.... Наричам го така, тъй като само времето ще покаже дали ще има успех... През тази година наистина има малко повече сделки на лизинг, но чак такива крайности.... Мениджмънта опипва почвата с нещо ново, но едва ли това ново нещо ще стане основния бизнес...

Дейността НЕ Е преориентирана изцяло към лизингови продажби.

И ако пък случайно все пак този линзингов бизнес разцъфти през годините (аз по-скоро се съмнявам...), това ще се отрази в цената, по същия начин по който разните положителни или отрицателни новини се отразяват на всяка борсова компания....
    Не знам защо се прави толкова голямо разделяне на "сега" и "2020 г.".... Толкова много неща могат да се случат дотогава...

- Харесва ми че нищо не ни казваш ! - станал си пестелив и "целенасочен"

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение
      Към 2020 ще е голямото захлебване, а дотогава лека.... полека нагоре.

Не е препоръка
      Казано честно, не знам защо всички подхванахте този рефрен на Импето със "Сега продавам, пък 2020 ще купя"....

Твърде много внимание отделихте на този "експеримент" с новото направление в дейността.... Наричам го така, тъй като само времето ще покаже дали ще има успех... През тази година наистина има малко повече сделки на лизинг, но чак такива крайности.... Мениджмънта опипва почвата с нещо ново, но едва ли това ново нещо ще стане основния бизнес...

Дейността НЕ Е преориентирана изцяло към лизингови продажби.

И ако пък случайно все пак този линзингов бизнес разцъфти през годините (аз по-скоро се съмнявам...), това ще се отрази в цената, по същия начин по който разните положителни или отрицателни новини се отразяват на всяка борсова компания....

Не знам защо се прави толкова голямо разделяне на "сега" и "2020 г.".... Толкова много неща могат да се случат дотогава...
      Last edited by Van Basten; 30.08.2016, 13:01.

Коментар

• http://seekingalpha.com/article/4002...t-making-stuff тука ако ви е интересно има някои интересни неща на какви нива се случват сделките в САЩ

Коментар

• Към 2020 ще е голямото захлебване, а дотогава лека.... полека нагоре.

Не е препоръка

Коментар

• Бангладеш внася годишно 4.6-4.7 млн. тона пшеница според данни на USDA. През 2016 - 2017 МГ се очакав Русия да изнесе 30 млн. тона пшеница, а Украйна 14.5 млн. тона. Бангадеш е голям вносите в световен мащаб - около десятката. Три тези мащаби се работи обикновено с гореми износители - САЩ, Канада, Австралия, Русия, Украйна. Индия беше на пазара преди 2 и повече години, но сега. не е.
            +/-0.2 млн. тона пшеница не е нещо необичайно за Русия или Украйна. За БГ при експорт от 3.3 млн. тона е по-значително количество.
            Мисля, че и БГ правеше някакъв износ за Бангладеш с партиди от около 30-35 хил тона, което е малко за пренос до Бангладеш. Обикновено партидите са 55-60 000 тона.
            За данните от статията - нищо необичайно.
            Вярно е, че Черноморски регион са износител №1 в момента. САЩ и ЕС изнасят колебливо засега. Дори тази година Франция няма да е фактор за цените. Конкуренцията е в самия Черноморски регион - Русия - пшенична реколта от около 72 млн. тона, Украйна 26-27, Румъния 8.5 и България 5.3.
            Засега цената на пшеницата от производител в БГ се върти около 265-270 лв/тон.
            Царевицата отива на 300 лв/тон, слънчогледа 630 лв/тон, рапицата минава 700 лв/тон сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              Bangladesh turns to Black Sea region for wheat as India supply fades

http://in.reuters.com/article/bangla...-idINKCN10U0JO

Bangladesh has booked about 800,000 tonnes of wheat from the Black Sea region for shipment between mid-July and October, up from around 550,000-600,000 tonnes in the same period last year, two trade sources said.
              Това добре, но в статията се споменава САМО Русия и Украйна. Явно за Бангладеш други държави в района на Черно море не съществуват. Както се споменава искат да закупят допълнително около 200 000 тона пшеница. Не знам това много ли е за българския пазар, но дори и да е възможно, явно няма интерес към нашия район.

Коментар

• Bangladesh turns to Black Sea region for wheat as India supply fades

http://in.reuters.com/article/bangla...-idINKCN10U0JO

Bangladesh has booked about 800,000 tonnes of wheat from the Black Sea region for shipment between mid-July and October, up from around 550,000-600,000 tonnes in the same period last year, two trade sources said.
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  добре де
                  както си искаш - така го приемай
                  Аз приемам данните, които се обявяват официално от компанията. А твоето са свободни интерпретации !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                    На теб и Фортис май четенето не ви се отдава много ! Съвсем ясно е написано, че тези 6310дка. са изцяло продажби, а лизинга е отделно ! Четете бе хора ! И тук в Инвестора съвсем кратко, точно и ясно е написано, че на лизинг са 13538дка. при средна цена 1500лв.
                    добре де
                    както си искаш - така го приемай

Коментар

• двойно над номинала е - сериозен бизнес ...)

Коментар

• Карамбааааа ....
                        ей това вече ме изкефи:
                        http://www.investor.bg/novini-i-anal...z-iuli-222765/

на акционерите честито. Лека полека нещата потръгват. Само гледайте какво ще се случи към 2020, когато ще се отчетат и лизингите. Леле мале ...

Не е препоръка ...... Само радост и възклицания

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                          Май не разбра какво ти казва колегата - колко от тези са продадени на лизинг и колко са продадени директно, че да ги разпределяш като дивиденти.
                          На теб и Фортис май четенето не ви се отдава много ! Съвсем ясно е написано, че тези 6310дка. са изцяло продажби, а лизинга е отделно ! Четете бе хора ! И тук в Инвестора съвсем кратко, точно и ясно е написано, че на лизинг са 13538дка. при средна цена 1500лв.

Коментар

хлъзгав съм заради КФН, няма как

Заприличваш на "котка" !
                            Няма заради ....., но си вече голям, за това и рекох на Пипа !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              С риск да заприличаме на едни себеподобни !
                              Никой не отрича познаването на бранша, професионалните ти вещина и опит !
                              От друга страна , си позволяваш да ни даваш "жокери" /не съзнателно/ , които изпускаш не волно и волно , като страничен наблюдател-ЗНАЕЩ до болка материята.
                              И накрая това е резултата - оставаш "ХЛЪЗГАВ". без зли чувства - УВАЖАВАМ ТЕ !
                              хлъзгав съм заради КФН, няма как

Коментар

каквото съм написал е станало - по тази позиция
                                това през последните 4-5 години

С риск да заприличаме на едни себеподобни !
                                Никой не отрича познаването на бранша, професионалните ти вещина и опит !
                                От друга страна , си позволяваш да ни даваш "жокери" /не съзнателно/ , които изпускаш не волно и волно , като страничен наблюдател-ЗНАЕЩ до болка материята.
                                И накрая това е резултата - оставаш "ХЛЪЗГАВ". без зли чувства - УВАЖАВАМ ТЕ !

Коментар

Working...
                                X