IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
    Например шарен слънчоглед за чоплене около 200-250 кг от декар при 1лв изкупна цена,маслодайния е 60-65ст,това са стартовите цени .След подходящо съхранение и изчакване отиват нагоре.......но никой не знае колко нагоре!
    това е нюню в общите площи
    въобще няма смисъл да го пишеш

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
      При сегашни цени от 0,25 лв/кг ,това прави 300 кг само за рента ,и какво отглеждат
      Например шарен слънчоглед за чоплене около 200-250 кг от декар при 1лв изкупна цена,маслодайния е 60-65ст,това са стартовите цени .След подходящо съхранение и изчакване отиват нагоре.......но никой не знае колко нагоре!
      Last edited by спекуланта; 09.09.2016, 23:19.

Коментар

• При сегашни цени от 0,25 лв/кг ,това прави 300 кг само за рента ,и какво отглеждат
        Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
        Аз пък в момента съм отдал в Силистренска Добруджа на 75лв,но за догодина може и да свалят с 5лв!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Днес един арендатор от Добруджа какво ми говори - за рента 50 лева ???????????
          Аз пък в момента съм отдал в Силистренска Добруджа на 75лв,но за догодина може и да свалят с 5лв!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
            Кое е реализъм ? Ти откъде си сигурен, че ще падат рентите ? Не знам да се е случило това за сега За доходността можем да говорим каква е сега и в минало време, а ти как си сигурен в бъдещето не знам ! На въпроса за доходността ще ти отговоря така : зависи от момента и пазара какъв е, преди година две се радвахме и на доходност от 10%, че и нагоре, но виждаш че сега и на 5% сме ок. Така че, догодина може и на 4% да се радваме. При тези исторически ниски лихви и това е нещо.
            Рентите започнаха да падат от миналата година - говоря за поне две землища в община Добричка селска.- вярно с малко - отначало опитаха да ги намалят с 10 лв , "защото така се разбрахме арендаторите" беше обяснението, но после най-големият арендатор , който обработва над 30 К дек. го игра предателя в заверата и ги намали с 5 лв, вместо 10 лв , накрая и останалите доплатиха 5 лв разлика на собствениците на земи. Там където арендатори са големи кооперации - рентите не са падали (все още).

Коментар

• Днес един арендатор от Добруджа какво ми говори - за рента 50 лева ???????????

Коментар

• Сегашната цена на акцията ги изчислява на 750-800 лв.
                Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                По принцип имаш правилни разсъждения, но и все пак следва да отчетеш, че дори когато говорим за анализ на цял сектор, винаги има участници, които са повлияни повече и такива, които са повлияни по-малко... Готов съм да се обзаложа, че дори ако има намаление на рентите, "Адванса" ще ги намали по-късно и с по-малък процент, отколкото евентуално би се наложило да намали рентата баба Гинка от село "Х"....

А и пропускаш основния факт, че фундамента на дружеството не е в рентите, а в продажбата на земя.... и тази притежавана земя е все още с със средна цена от около 450 лв./дка..... Вярно, че в момента се опитват да я продават на 1500 лв. на лизинг, може да се наложи да върнат цените на 1300 или 1200.... но колко е разликата до 450 лв., която реално формира дивидентите....

Така че пак казвам - имаш правилни разсъждения, но са по-скоро макроикономически, а не свъразани с конкретното дружество....

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                  Те рентите не зависят ли повече от наемателите отколкото наемодателите,и на мен на село ми се иска по голяма рента ,но няма кой да я даде!
                  Рентите (и всчко друго в селското стопанство в момента) зависят ИЗАЦЯЛО от субсидирането от ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                    По принцип имаш правилни разсъждения, но и все пак следва да отчетеш, че дори когато говорим за анализ на цял сектор, винаги има участници, които са повлияни повече и такива, които са повлияни по-малко... Готов съм да се обзаложа, че дори ако има намаление на рентите, "Адванса" ще ги намали по-късно и с по-малък процент, отколкото евентуално би се наложило да намали рентата баба Гинка от село "Х"....

А и пропускаш основния факт, че фундамента на дружеството не е в рентите, а в продажбата на земя.... и тази притежавана земя е все още с със средна цена от около 450 лв./дка..... Вярно, че в момента се опитват да я продават на 1500 лв. на лизинг, може да се наложи да върнат цените на 1300 или 1200.... но колко е разликата до 450 лв., която реално формира дивидентите....

Така че пак казвам - имаш правилни разсъждения, но са по-скоро макроикономически, а не свъразани с конкретното дружество....
                    Те рентите не зависят ли повече от наемателите отколкото наемодателите,и на мен на село ми се иска по голяма рента ,но няма кой да я даде!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Аз се опитвам да опростявам нещата до това, което си мисля, че е тяхната същност Когато имаме няколко поредни години на ниски цени първо са ударени производителите. Въобразявам си, че при спад в долари за около пет години близо до 50 процента, то цените на зърното тази година ще си стигнат новото нормално. Първо ще бъдат ударени зърнопроизводителите. Маржовете ще се свият. Това би довело до съкращения на разходите. Това е свързано с сливания където слабите отпадат и орязване на всичко от към разходна част. Тъй като производството не може да спре то ще се свият всички разходи и от там рентата. После по-ниската рента вероятно ще се прехвърли в цената на земята и от там към собствениците на земя. Реално погледнато удара от проблемите в земеделието го понасят първоначално неконкурентните производители и в последствие плавно се прехвърля в собствениците на земеделска земя. Затова лично аз съм избрал да имам акции от Агрия а не от Атера. Продължавам да считам Атера за значително по-рискова. Въобразявам си, че най-лошото при производителите ще го видим в в рамките на година а при собствениците на земя тепърва ще се просмуква в резултатите. Определено пазара не е съгласен с мен но ще мине време и ще видим кой ще се окаже прав. Естествено мнението не е препоръка за инвестиционни решения. Възможно е това, че притежавам акции на Агрия а не на Атера да е оказало влияние върху мисленето ми.
                      Лека и доходна.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
                        Както и да се оглеждаме и ослушваме, "мъчително бавния даунтренд" си тече, както беше прогнозирано от няколко съфорумци. Засега не се вижда промяна.
                        Не е препоръка
                        Булсонче, ти ли си бе мило ?

И къде е любимото на всички "след бума идва бъста" ?

Коментар

• Аз се опитвам да опростявам нещата до това, което си мисля, че е тяхната същност Когато имаме няколко поредни години на ниски цени първо са ударени производителите. Въобразявам си, че при спад в долари за около пет години близо до 50 процента, то цените на зърното тази година ще си стигнат новото нормално. Първо ще бъдат ударени зърнопроизводителите. Маржовете ще се свият. Това би довело до съкращения на разходите. Това е свързано с сливания където слабите отпадат и орязване на всичко от към разходна част. Тъй като производството не може да спре то ще се свият всички разходи и от там рентата. После по-ниската рента вероятно ще се прехвърли в цената на земята и от там към собствениците на земя. Реално погледнато удара от проблемите в земеделието го понасят първоначално неконкурентните производители и в последствие плавно се прехвърля в собствениците на земеделска земя. Затова лично аз съм избрал да имам акции от Агрия а не от Атера. Продължавам да считам Атера за значително по-рискова. Въобразявам си, че най-лошото при производителите ще го видим в в рамките на година а при собствениците на земя тепърва ще се просмуква в резултатите. Определено пазара не е съгласен с мен но ще мине време и ще видим кой ще се окаже прав. Естествено мнението не е препоръка за инвестиционни решения. Възможно е това, че притежавам акции на Агрия а не на Атера да е оказало влияние върху мисленето ми.
                          Лека и доходна.

Коментар

• Както и да се оглеждаме и ослушваме, "мъчително бавния даунтренд" си тече, както беше прогнозирано от няколко съфорумци. Засега не се вижда промяна.
                            Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                              Аз не оспорвам правотата ти ако има спад на рентите. За момента те не са факт. Сам казваш, че този бизнес е непредвидим, как си сигурен в бъдещето не знам. А спада тук знаеш добре от какво беше продиктуван, от слабите продажби на земя, както и с щуротиите с офшорките миналата година, и от там на по ниската печалба. Рентите леко са се променили и то в посока нагоре.
                              Базирам го спрямо текущото инфо - не мисля, че е трудно да допуснеш, че спад на цените на продукцията ще доведе и по-ниски ренти...
                              Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                                Преди 2 години цената на акцията бе близо от месеци на сам е под 2.1 - това е отражение на спада на доходността. Питаш ме от къде знам, не знам какво ще утре може всичко да стане, но всички оценки които ги имаме ги правим на минала база, като допускаме за бъдещето. Като виждаш спад на зърнените цени какво мислиш, че ще стане с ренти и от там доходност и накрая цена на актива. Значи емпирично цената на акцията ти показва спад при намалена доходност, а ти е странно да няма спад на цената на земята при спад на рентитие?
                                Не забравяй, че агрото е един от предвидимите бизнеси и предвидими доходностти. Това не е някой тех компания, че да мислим за напред. В момента пак гледаме на преди и допускаме не увеличение на ренти, а спад към днешна дата.
                                Аз не оспорвам правотата ти ако има спад на рентите. За момента те не са факт. Сам казваш, че този бизнес е непредвидим, как си сигурен в бъдещето не знам. А спада тук знаеш добре от какво беше продиктуван, от слабите продажби на земя, както и с щуротиите с офшорките миналата година, и от там на по ниската печалба. Рентите леко са се променили и то в посока нагоре.
                                Last edited by Zdravko; 08.09.2016, 19:38.

Коментар

Working...
                                X