Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение... Не забравяйте, че това е фонд, за който комисионери купуват някакви земи за комисионна, интереса им е комисионната, а не вашие дивидент, които често са несъвместими, те има срок за който да купят нещо, което влиза и се води като едно и също и вие си смятате, без да знает кое какво представлява.
Продаде се каквото е било читаво, останаха само числата и баластрата в отчета, кеша се раздеде като дивиденти, сега накъде Ами много ясно, към левче за акция, толкова да е ясна тази позиция, че няма накъде повечеLast edited by precakanoto; 19.09.2016, 11:04.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Това което плямпаш можеш ли да го докажеш с факти ,защото по твоите сметки едва ли не, земята струва по 300лв/ д-ка...Дори за 10-категория цените са по-високи в моментаПървоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеМного сте смешни. Как е шита със спадаща дивидентна доходност, защо ценате не е 2.80 пак, и кога ще се нормализира до 0.90-1.00.
Измамата тук е, че се говори за всички земи във ФОНДА като са едни и същи и се усреднява. Не забравяйте, че това е фонд, за който комисионери купуват някакви земи за комисионна, интереса им е комисионната, а не вашие дивидент, които често са несъвместими, те има срок за който да купят нещо, което влиза и се води като едно и също и вие си смятате, без да знает кое какво представлява.
Продаде се каквото е било читаво, останаха само числата и баластрата в отчета, кеша се раздеде като дивиденти, сега накъде Ами много ясно, към левче за акция, толкова да е ясна тази позиция, че няма накъде повече
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеМного сте смешни. Как е шита със спадаща дивидентна доходност, защо ценате не е 2.80 пак, и кога ще се нормализира до 0.90-1.00.
Измамата тук е, че се говори за всички земи във ФОНДА като са едни и същи и се усреднява. Не забравяйте, че това е фонд, за който комисионери купуват някакви земи за комисионна, интереса им е комисионната, а не вашие дивидент, които често са несъвместими, те има срок за който да купят нещо, което влиза и се води като едно и също и вие си смятате, без да знает кое какво представлява.
Продаде се каквото е било читаво, останаха само числата и баластрата в отчета, кеша се раздеде като дивиденти, сега накъде Ами много ясно, към левче за акция, толкова да е ясна тази позиция, че няма накъде повече
сега май от най-високо ниво контролират покупките
поне аз останах учуден колко точно изпълнителния директор знаеше от какво парченце се интересувах преди две години
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеМного сте смешни. Как е шита със спадаща дивидентна доходност, защо ценате не е 2.80 пак, и кога ще се нормализира до 0.90-1.00.
Що не се появи след Юлския отчет ?
Коментар
-
Много сте смешни. Как е шита със спадаща дивидентна доходност, защо ценате не е 2.80 пак, и кога ще се нормализира до 0.90-1.00.
Продаде се каквото е било читаво, останаха само числата и баластрата в отчета, кеша се раздеде като дивиденти, сега накъде Ами много ясно, към левче за акция, толкова да е ясна тази позиция, че няма накъде повечеBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеБюлетин 08.2016: Купени 490 дка при средна цена 870 лв./дка и са продадени 61 дка.
+ ~1 158дка на лизинг х 1 500
от началото на 2016г- 14 696дкаLast edited by inta53; 15.09.2016, 15:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеИ какво от това? Не купувам земя и не я обработвам. Тия неща се правят в някоя друга тема и дори друг сайт - земеделски. Интересувам се от земята като капитал, а не като средство за производство. Дори и 5 лв. да струва един декар, ако мога да го обединя с други като него и да ги продадам по 10, това си е 100% печалба! Ето, от това се интересувам и затова инвестирам в Атера. Не си обаче единственият, който не схваща разликата между това да притежаваш земя и да обработваш земя. Наследството на социализма, който се опита насила да направи от земеделските собственици кооператори - ще си го носим дълго...
наследството на с...зЪма си го носим още...Last edited by pavlin; 13.09.2016, 17:09.Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНаправих оглед - през гугъла на тези пет землища. Май ми харесаха блоковете само в Друмево. Там обаче снимките са правени скоро след дъжд и малко лъже погледа. Там блоковете са големи и просторнии - доколкото може. Другите землища хич ги няма, ама хич. Сами вижте качеството на почвата, камъните из нивите. Доколко са обработени въобще. При това развитие на зърнопроизовдството - тук няма никой почти.
Какви ли са средните ренти в тези землища и за колко декара се получават??? Мисля, че в някои от землищата необработваемата земя е доста. Минавал съм през Смядово, въобще не съм очарован - западнало землище.
Приятно разглеждане!!!
Коментар
-
Направих оглед - през гугъла на тези пет землища. Май ми харесаха блоковете само в Друмево. Там обаче снимките са правени скоро след дъжд и малко лъже погледа. Там блоковете са големи и просторнии - доколкото може. Другите землища хич ги няма, ама хич. Сами вижте качеството на почвата, камъните из нивите. Доколко са обработени въобще. При това развитие на зърнопроизовдството - тук няма никой почти.
Какви ли са средните ренти в тези землища и за колко декара се получават??? Мисля, че в някои от землищата необработваемата земя е доста. Минавал съм през Смядово, въобще не съм очарован - западнало землище.
Приятно разглеждане!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеСпящ бик, прав си - но не виждаш ли проблем в поста си? Фокусираш се само в/у Атерата сякаш има пълне монопол над пазара - вадиш я от контекста. Мислиш ли, че ако купуваш раздробени и окрупняваш ще вземеш същата цена за комасирана земя когато рентите бяха високи и ще вземеш ли същата при ниските? Няма как когато около теб в землищата падат цените ти да искаш високо както в миналото за комасирано - няма как да стане. А и няма фермери/големи инвеститори да купуват комасирано на същата цена като в миналото но при по-ниска доходност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Не бях гледал какви са им продажбите на лизинг. Харесаха ми, добри са.
Взех да мисля за тази акция - сериозно!
Коментар
Коментар