IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    ....
    Воден от това, продадох З.З. на 830/дка и носеща ми едва 30лв./дка , а за резултата ще го следя до 2020г. - живот и здраве.
    Вземаме сентенцията. Поставяме плюса. Продължаваме нататък. Гледаме напред ))))
    (Нема нужда да мислим за 2020 ако сме разкешили) )))))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      1300 лв/декар
      там някъде се върти

Толкова анализа са правени, че наистина човек може да му изгуби края !
      Най простия показва 171,92мил. капитализация минус ~6% градски земи /това е с дисконт от25% вътрешен-презастраховка от 8,32% по имотната справка на активите/
      ~=161,607 мил.лв./ 231 655 ~= 697,6лв./дка ; - които носят 0,10лв./акц. при най тежкия
      пазарен "стрес тест" в последната година предизвикан от "мераклии земевладелци".
      За текущата година доходността клони към 55-60% увеличение . Без да влизам в най сериозния нов продукт , приложен от фонда, генериращ бъдещи печалби , в същото време се набира капитал обезпечаващ дейността на дружеството . Относно качеството на земята и отдадените площи под аренда и нарастването и , се вижда тяхното увеличение във всеки следващ бюлетин.
      Воден от това, продадох З.З. на 830/дка и носеща ми едва 30лв./дка , а за резултата ще го следя до 2020г. - живот и здраве.
      Last edited by inta53; 19.10.2016, 22:37.

Коментар

• 1300 лв/декар
        там някъде се върти

Коментар

• А някой направи ли си труда да анализира с колко ще се напомпи печалбата от новата сграда на бреф, не забравяйте и защо нмалиха капитала 3 пъти.....тази акция във никъкъв случй не е по преспективна от атера......а атера е 1000% по прогнозируема по отношение на дивидента.....дори и при низходящ тренд (не се знае докога) той няма да е много под сегашните нива, а ликвидационната стойност също е в ПЪТИ по добра от тази на бреф ....лично мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
            Хайде up, up, че БРЕФ-а ще я настигне тази хартия
            ... и двете ги имам и в момента са равно претеглени в портфейла ми
            Аз лично виждам много по-голям потенциал в БРЕФ, отколкото в АДВАНС. Просто не виждам как цената на земеделската земя ще продължава възходящия си тренд, докато офис площите са на много по-ниски нива в сравнение с тези в Централна, да не говорим за Западна Европа. Смятам че новата офис сграда на БРЕФ ще е пълна на над 90% най-късно до края на 2017-та.
            Не е препоръка.

Коментар

• Хайде up, up, че БРЕФ-а ще я настигне тази хартия
              ... и двете ги имам и в момента са равно претеглени в портфейла ми

Коментар

• good news, Zdravko

купуват, продават на по-високо, добре е значи, щом и в сравнение с миналата година е по-добре, браво

Коментар

• Хайде да раздвижим темата малко

http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=131418187

Коментар

• Първоначално изпратено от Kire Разгледай мнение
                    Още една статийка по темата http://www.bgfermer.bg/Article/5795921
                    Не знам колко е запознат автора на тази статия със пазара, но това с което тръгва да коментира според мен показва че нещо се е объркал.

Според него тавана на цените на земята е достигнат и тренда се обръща. И превежда доказателство за това: "крупни собственици на земя, които досега основно фокусираха стратегията си към покупка, започнаха да продават."

До тук добре. Но след това той цитира кои са тези крупни собственици на земя. Очаквах да спомене някои големи арендатори в Добруджа примерно. Но той споменава “Агрион”, на чийто сайт били пуснати много голям брой имоти. След това споменава друг голям собственик: “Адванс Терафонд” който от началото на годината е продал много земя и имал още повече договорени продажби на разсрочено плащане.

До колкото знам и на двата споменати собственика основната им дейност е покупко-продажба на земя. Това че те продават изобщо не означава че тавана на цените е достигнат и следва спад.

Така че поне за мен тази статия е неграмотно написана и изводите в нея не са валидни.

Коментар

• Още една статийка по темата http://www.bgfermer.bg/Article/5795921

Коментар

• Статията на Tony в оригинал, че на тая снимка според мен не може да се чете...

Зелена вълна за рентата от земя

Като цяло е по-скоро нещо като "Основа за инвестициите в земя", отколкото някакъв задълбочен анализ... но има и някои важни неща за пазара в момента, които е добре да се знаят....

Не е дълга... може дори Булсончето да успее да прочете първите няколко параграфа, преди да се изцепи пак тука...

Коментар

• Attached Files

Коментар

• Ако си мислиш ,че овощна градина се прави от "никаква земя " се лъжеш
                            Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                            При твоя случай, щом си "на терен" имаш връзки и т.н., е добре директно.
                            Освен това си едър собственик на земя и можеш да извиваш ръцете на арендаторите.

Може да си отделиш едно подходящо парче от твоята земя и да го направиш овощна градина. Или някое което е лошо и не го взимат под наем да го направиш овощна градина (със сигурност ще става).

Ако си далеч от земята,примерно в София и ако сумата е малка, примерно 2-3-4-5 хил. лв., по добре акции в Атера.

За да играеш лично трябва да имаш поне 200 дка в землище, или хайде 150, което е грубо 150 000 лв. Иначе за арендатора си никой.

Не мисля, че да купиш 10 дка в 3 парчета в някое ямболско село от София е инвестиция. Това си е нищо.

Също един познат взе 10 дка в Петричко в 2 парчета по 1 000 лв. на дка, за 10 000 лв. Живее в София. Дохода му е 0, защото там арендните отношения са никакви, всеки си има оранжерия и от 1 дка оранжерия вади много краставици.
                            Неговите 2 парчета са до селото, дето пасат магаретата... Не става.

Ако си с много пари и не ти се занимава с арендатори и собствено земеделие, тогава в АТЕРА.

Аз за себе си стратегията съм си я направил.

И трите дядо попе и трите

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Ти пък... Те с Булсончето (макар че все още не съм сигурен, дали става дума за различни лица)... знаят само "балони", "бъстове", "даунове", "мъчителни трендове", "сгромолясване" и т.н....

Нали не очакваш от тях наистина аргументи ?
                              Малка корекция - Няма "сгромолясване", казало съм "бавен и мъчителн даунтренд", постъпково с всеки дивидент надолу - това е според мен, лична прогноза описана преди няколко години. Описано с поне 5-6 аргумента, още тогава когато е изказано (зназад из темата) Повтарям го, за да не се изопачава фриволно, нелепо или тенденциозно))))
                              За съжаление (мое лично а не ваше, вие сте щастливи от вълшебната книга) - от 3 кинта до 2 кинта върви по тази прогноза.!?! Лошо, но какво да се прави. - другото обяснение за бума и бъста е на Булсон))) Според мен все повече ще тъпче на място преди да дойде дивидента, а това може също да се окаже мъчително - особено ако гледате как другите борсови книги започват да катерят нагоре))) Затова и все повече ще ви виждаме да се появявате из другите теми (на другите дружества) - процес, който мисля, че вече наблюдаваме,. Няма нищо новo под слънцето, нали!?. А както казва нашия форумен приятел Булсон. "Математиката не излиза" ))))))
                              Last edited by precakanoto; 21.09.2016, 13:35.
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                                При твоя случай, щом си "на терен" имаш връзки и т.н., е добре директно.
                                Освен това си едър собственик на земя и можеш да извиваш ръцете на арендаторите.

Може да си отделиш едно подходящо парче от твоята земя и да го направиш овощна градина. Или някое което е лошо и не го взимат под наем да го направиш овощна градина (със сигурност ще става).

Ако си далеч от земята,примерно в София и ако сумата е малка, примерно 2-3-4-5 хил. лв., по добре акции в Атера.

За да играеш лично трябва да имаш поне 200 дка в землище, или хайде 150, което е грубо 150 000 лв. Иначе за арендатора си никой.

Не мисля, че да купиш 10 дка в 3 парчета в някое ямболско село от София е инвестиция. Това си е нищо.

Също един познат взе 10 дка в Петричко в 2 парчета по 1 000 лв. на дка, за 10 000 лв. Живее в София. Дохода му е 0, защото там арендните отношения са никакви, всеки си има оранжерия и от 1 дка оранжерия вади много краставици.
                                Неговите 2 парчета са до селото, дето пасат магаретата... Не става.

Ако си с много пари и не ти се занимава с арендатори и собствено земеделие, тогава в АТЕРА.

Аз за себе си стратегията съм си я направил.

И трите дядо попе и трите
                                не съм аз за овощни градини, нещо не ме влече

Коментар

Working...
                                X