IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    новите покупки не са определящи, важна е основната маса от земя
    важно е отношението рента/цена на земята, не дали е Добруджа или Западна България
    твоя критерий нищо не значи
    Последните години е тенденция да се купува в Северозапада, Врачанско много, не пиша за няколко месеца. Разпределението се променя. Дано не започнем дискусия относно какво е било преди 4 г., какви са тенденциите на световните зърнени борси, Черноморския басейн, запасите според USDA и т.н. Писано е достатъчно, на всяка страница почти.

Който му харесва как се управлява дружеството, перспективи и очаквания за бизнеса, инвестира.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

важно е отношението рента/цена на земята, не дали е Добруджа или Западна България

+110
      В този ред на мисли все още съм с ~32% + от рента , отделно за продадени земи в др-вото.
      Втори +, за продадени лични 25дка, се сдобих с ~ 1/3 повече такива или ~35дка в Атера.
      Такава е равносметката , но под условие , че всичко тече- всичко се променя !
      -а аз искам да да съм по влексабилен и да не оставям затруднения в наследство

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
        Да, но не е голяма изненада, последно време купуват предимно в Северозапада, където рентите не са като в Добруджа.

Все пак и в този регион се покачват леко, не е като преди години.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          Това е по-интересното:

Първи спад на рентата на Адванс Терафонд

Рентата намалява с над 8% спрямо предходната стопанска година
          http://www.investor.bg/novini-i-anal...afond--228284/
          Да, но не е голяма изненада, последно време купуват предимно в Северозапада, където рентите не са като в Добруджа.

Все пак и в този регион се покачват леко, не е като преди години.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
            Бюлетин октомври 2016: Няма продадени земи през месеца. През октомври са купени 382 дка. при средна цена 828 лв/дка.
            Това е по-интересното:

Първи спад на рентата на Адванс Терафонд

Рентата намалява с над 8% спрямо предходната стопанска година
            http://www.investor.bg/novini-i-anal...afond--228284/

Коментар

• Другите числа са по-интересни, но и донякъде очаквани след продажбите на големи парцели в Силистра, Търговище и Шумен и покупки в северозапада и малко на юг.
              Да видим дали продавачът ще прекрачи двата лева или пенсионните ще крепят заради загубите си от облигации.

Коментар

• Бюлетин октомври 2016: Няма продадени земи през месеца. През октомври са купени 382 дка. при средна цена 828 лв/дка.

Коментар

• оффффф
                  въобще не помня какво си ми бил казвал някога
                  и добре, че през годините не съм слушал никого, а само себе си

Коментар

беше то
                    като ви го писах това преди 4 години - никой не вярваше
                    и стана

Много си ми интересен !
                    Ти си казвал на нас , а ти продаде ли си земя 1/3 поне та сега да я купуваш с 30% дисконт!
                    Форти голяма си лопата , аз ти казвах през 08,14г. да си направиш такава врътка , но
                    спирам че влязохме в една "чужда " риторика .....-голям смях .
                    Аз не знам дали сгреших , но си взех 40% по висока цена тази година - спрямо 2014г.
                    а ти нищо не си предприел , но на нас си казъл !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      Бързо палиш, говориш ни за цени , за купувачи , за твои намерения, сега и друг бизнес, а аз само ти
                      напомних за времето на добрия земеделски пазар!!!
                      беше то
                      като ви го писах това преди 4 години - никой не вярваше
                      и стана

Коментар

имам си и друг бизнес, не само да дращя за кеф из форума
                        висоти, не високи - каквото трябва досега съм го направил
                        който не е - да го прави ако иска.....

Бързо палиш, говориш ни за цени , за купувачи , за твои намерения, сега и друг бизнес, а аз само ти
                        напомних за времето на добрия земеделски пазар!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                          - "Днес, 04:30" - да напишеш такъв пост ???

Много въпроси те събуждат , за пропуснати висоти например ?
                          Пазар , ни се води - ни се кара
                          сал участник може да му види кяра

имам си и друг бизнес, не само да дращя за кеф из форума
                          висоти, не високи - каквото трябва досега съм го направил
                          който не е - да го прави ако иска.....

Коментар

не е така
                            не съм душманин на никого
                            всички като печелят - така ще живеем по-добре в България
                            в случая изказах мнение, че земеделците нямат пари да купуват много земя - особено на високи цени
                            наближава отново времето да купувам, но малко ще почакам ......

- "Днес, 04:30" - да напишеш такъв пост ???

Много въпроси те събуждат , за пропуснати висоти например ?
                            Пазар , ни се води - ни се кара
                            сал участник може да му види кяра

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              [/B]

Може, на тоя свят всичко може.
                              Аз се чудя какво искаш да кажеш с такива постове тип булсончето...
                              Също сериозно питам.
                              Щото нали се сещаш че това е оценка на декар от под 250лв...и колко мислиш ще седи там преди да се изстреля ? Аз определено се притеснявам че ще имам 1-2 дни та да направя репа.
                              Oтговаря и на около 600лв/дка пазарна цена на добруджанската земя която притежаваш, предполагам много ще ти е драго от това....

За мен лично вероятността това да стане е пъти по малка отколкото трейдинга да почне да се търгува на 5-6 ебитда и то за дълъг период от време.
                              каквото стане

Коментар

точно, това е възможност
                                като им се наложи да продават и няма кой да купи на 2лв, защо не на 1,2-1,4 лева????
                                това съвсем сериозно

Може, на тоя свят всичко може.
                                Аз се чудя какво искаш да кажеш с такива постове тип булсончето...
                                Също сериозно питам.
                                Щото нали се сещаш че това е оценка на декар от под 250лв...и колко мислиш ще седи там преди да се изстреля ? Аз определено се притеснявам че ще имам 1-2 дни та да направя репа.
                                Oтговаря и на около 600лв/дка пазарна цена на добруджанската земя която притежаваш, предполагам много ще ти е драго от това....

За мен лично вероятността това да стане е пъти по малка отколкото трейдинга да почне да се търгува на 5-6 ебитда и то за дълъг период от време.

Коментар

Working...
                                X