IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
    До тук днес много добре. Още малко остана да задържим, а догодина "квот тва" ...
    Успех !!!
    Някой реши да ти оправи настроението и купи 200 на 2.090 на края на годината. Майтапа на страна АТЕРА и СОФАРМА на годишна база са ми най-слаби. Догодина очаквам много повече

Коментар

• До тук днес много добре. Още малко остана да задържим, а догодина "квот тва" ...
      Успех !!!
      Last edited by Dmirkata; 30.12.2016, 12:13.
      не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Толкова ли е важно, че цената не се повишава и примерно се задържа около средната на придобиване?! Същественото тук е дивидента да е добър, а докато той е добър, компанията работи добре. По - ниската цена дори е възможност за допълване.

Леко досадното в ситуацията е, че от доста време има продавач/и, който пуска по малко, има айсберги и не иска да изсипе по - рязко, за да може желаещите да си вземат на по - удобни цени, както се е случвало често при други позиции.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
        Мога да отчета, че очаквах по-ниски цени на зърнените култури през 2016 година. По-различни причини това не се сбъдна. Не пречи да се случи през 2017 година особено предвид ситуацията в Южна Америка. Търсенето на зърнени и маслени култури в света остава високо.
        Добрите добиви от пшеница и в частност от слънчоглед през 2016г спасиха
        българските фермери от загуби. Сега печалбата на декар се движи в рамките на 20-40 лв за добрите фермери. Слаби производители винаги ще има макар да намаляват.
        Така търсенето на земя остава стабилно, но надцакването
        с цени вече почит го няма. На този фон Адванса се вписват засега добре на пазара на земя. Намират кой да купи веднага, намират и на разсрочено плащане.

За мен остава проблема с понижаващото се качество на земята в портфейла. Определено се продават по-добрите земи на цени над 1200-1300лв, а се купуват лоши на цените, които те показват.

Все пак акцията остава добра за цената си в момента – така мисля. Изплащането на дивиденти, които са добри и потенциала, който виждам може да я направи една от най-добрите на пазара през 2017 година.

Коментар

Е, то че може, може, само да не да се юрнат отново да разпродават, че ще стане тъмно червено и ще замирише на кафяво ...........
          Толкова ли е важно, че цената не се повишава и примерно се задържа около средната на придобиване?! Същественото тук е дивидента да е добър, а докато той е добър, компанията работи добре. По - ниската цена дори е възможност за допълване.

Леко досадното в ситуацията е, че от доста време има продавач/и, който пуска по малко, има айсберги и не иска да изсипе по - рязко, за да може желаещите да си вземат на по - удобни цени, както се е случвало често при други позиции.

Коментар

• очевидно е няква сравнително голяма сделка... нормално да не е на 2.09, но все пак не мога да си обясня, добър резултат се очаква, а цената стагнира... бе и тука ще изгрее слънце, ама по-късно

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение

Не може всичко в портфейла да е зелено, трябва да има и нещо червеничко, иначе няма да е интересно
              Е, то че може, може, само да не да се юрнат отново да разпродават, че ще стане тъмно червено и ще замирише на кафяво ...........
              не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

Не знам за жабока, но ако паднем и тук под 2,040 до края на годината, ще се сринем съвсем ...
                Не може всичко в портфейла да е зелено, трябва да има и нещо червеничко, иначе няма да е интересно

Коментар

• Не знам за жабока, но ако паднем и тук под 2,040 до края на годината, ще се сринем съвсем ...
                  е то са 1-2 дни до края на годината, а днес почти е минал ))) знаете че не е хубаво да пиша тук, стават после грамадни дискусии )))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dao.dy.dzin Разгледай мнение
                    Остава и жабока да падне ........
                    Не знам за жабока, но ако паднем и тук под 2,040 до края на годината, ще се сринем съвсем ...

Коментар

• Остава и жабока да падне на 3 лева и мога да се пенсионирам.
                      Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
                      Last edited by dao.dy.dzin; 16.12.2016, 22:51.
                      Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Вдигна се средната продажна, но не мисля 16 ст. бруто при 100% раздване да премине с продажбите до сега, чака се и декември, миналата година 3000 мисля продадоха тогава. Ако решат да закръглят на 20 ст. с част от неразпределената, никой няма да се разсърди. Ти ли се нареди с тези 666 бр. на 2.031 ?

Не съм се редил, защо мислиш, че съм аз? Аз имам други работи за купуване.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнение

И аз така колега ..... съм в клуба от 2010 и ми е добре и удобно. Хората си работят бавно, но славно. Доволен съм

Не е препоръка. Имам малце
                          Бавно ? Всичко друго но не и това....

Малко статистика: за 10г съществуване - oк 466к дка купени и близо 260к продадени.
                          Разпределени дивиденти - 139М
                          За сравнение - 4-те от най бест ъф дъ бест на бфб дивидентни акции с над 3,5 пъти по голям маркет кап - към 180М общо ( мцх, сфтрд, хес и сфи)
                          Ако гледаме само фф ( игнорираме парите прибрани обратно от мажовците) съотношението е над 80М за атера срещу 50М за горните 4.
                          Дори и двойно да намалят темпото идните 10г - пак ще докарват на дребните колкото тази 4-ка.
                          Отделно и тази година генерирани около 28М за разпределение...засега. Капа вече изплатен.

Тотална дивидентна машина. Ма пък бавничка викаш....
                          Last edited by pipbel; 17.12.2016, 09:13.

Коментар

• 2.09 лв
                            Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Колеги , бихте ли споделили кой продава?
                              Утре ще видя кой ми е продал на 2.39 , че пиша от телефона.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Обичам да чувам твоето ехо след извървяният път ...
                                ???
                                не го разбрах това за пореден път
                                избягвам да пиша до теб - имам си причини да не го правя
                                но трудно ще чуеш ехо от мен по пътя, защото сме доста надалеч един от друг
                                Last edited by fortiss; 16.12.2016, 20:25.

Коментар

Working...
                                X