IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maximilian Разгледай мнение
    Всеки се надява на хубав дивидент- за миналата година беше по- постен, но се надявам на по- сочен.
    едни постни 4-5% са = на 10 години лихвата при Левонката..при положение, че не пипаш нищо иначе от такси е заминала + има индексиране с инфлацията...тръгне ли яко НИ нагоре земята няма да спи.... другото важно тук, е че реално зад фонда седят КАРОЛ и са 'заложени' доста от парите на посредника + на собственика, което за мен е доста приличен довод, че ще се управлява читаво или поне не в ущърб на акционерите.

паднат ли субсидиите в ЕС българското земеделие го чакат славни времена
    имаме земя, вода, слънце и относително евтина работна ръка ... комбинирано с вече формираните отношения арендатори - земевладелци , комбинирано с течащите процеси на комасация на земите....в един момент ще се окаже, че ще конкурираме много по-развити от нас държави и ще го правим успешно... само мир да има и политически разум...

понеже се дразня много като почнат феновете на соца да кълнат десните че върнаха земята на хората... е преболедувахме го почти.. миналата година България е произвела рекордно количество пшеница колкото 1980-та .. при това има още много какво да се развие в сектора.

въпрос на време е българското земеделие да излезе от пепелта... колкото по-бързо паднат субсидиите в ЕС!!! толкова по-бързо ще сме на челни места и няма да се чудим защо ядем скъпо субсидиран лук...от Австрия..

сори отплеснах се

имам! не е препоръка!
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от maximilian Разгледай мнение
      Всеки се надява на хубав дивидент- за миналата година беше по- постен, но се надявам на по- сочен.
      За да направя арбитраж от БРЕФ-а тук за 8К бройки и аз така мисля,да не говорим,че търгувам със земя вече 15 години и поназнайвам това онова.P.S.За нищо не е препоръка освен за сериозен размисъл,какво трябва да се прави навреме.

Коментар

• Всеки се надява на хубав дивидент- за миналата година беше по- постен, но се надявам на по- сочен.
        Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение

А хъхрякът как те чеше с кражбите, направо те опъва. Както се казваше в един виц преди години - какъв майтап бе, това си е живо еб@не
          Мене не ме. А и да ме - ще спре ли, ако аз спра да чеша него?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Така е - уреждаш се със земичка. И аз - затуй. Форти инвестира сам в земичка, аз: чрез Атерата - по-малко разправия и по-голяма диверсификация и ликвидност.

За Жабокът: обичай го, бе. Това е морално удовлетворение - да имаш Жаби.

Погледни го така:

1. Основният контингент на заложните къщи са хъхряците.
            2. Хъхряците неизбежно те чешат чрез данъците ти.
            3. Чрез Жабокът обаче ти чешеш тях.

Редно е значи да имаш около например толкова Жаби, че дивидентът от тях да ти възстановява 30-40% от платените данъци - така си вземаш обратно от хъхреците толкова, колкото си им дал.
            А хъхрякът как те чеше с кражбите, направо те опъва. Както се казваше в един виц преди години - какъв майтап бе, това си е живо еб@не
            Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

погледни софарма имоти и бреф
              гледам ги, брефа без сплита не е много ракетест
              СФИ там всеки акционер си сипва гориво
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Не беше ли 20-а? Кога стартира това?
                2015 след средата на годината. Успех на всичко във всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

жабокът не го обичам заради бизнеса им, не искам да съм лихвар или да подкрепям лихвари. Еланата е надценена ако я сравниш с чуждестранни лизингови компании - едни аеркап например дето дават под наем самолети вместо земя са с пъти по-добри мултипъли и пазарна позиция. Атера не може да очакват чудеса покрай цените на земите, но си е най-безболезнения начин да се уредиш с малко земичка, па и дивидент има. другите два читави адсиц - сфи и бреф - вече прекалено се набалончиха. защо да ги купувам на 3-4% див доходност като даже германските са с по-високи?

за дивидентите какво да ти кажа, повечето хора си знаят само депозит изключително ниска инвестиционна култура и желание за доходност, най-често като кажа на някой (дори магистри или доктори) че се занимавам с акции ми викат "ми то хазарт". знач
                  Така е - уреждаш се със земичка. И аз - затуй. Форти инвестира сам в земичка, аз: чрез Атерата - по-малко разправия и по-голяма диверсификация и ликвидност.

За Жабокът: обичай го, бе. Това е морално удовлетворение - да имаш Жаби.

Погледни го така:

1. Основният контингент на заложните къщи са хъхряците.
                  2. Хъхряците неизбежно те чешат чрез данъците ти.
                  3. Чрез Жабокът обаче ти чешеш тях.

Редно е значи да имаш около например толкова Жаби, че дивидентът от тях да ти възстановява 30-40% от платените данъци - така си вземаш обратно от хъхреците толкова, колкото си им дал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Импс - пара от близинг ще видиш във сметката си реално постпили Юни 2021. 20 стинки множко са май. Те ще вземат повече пара за управление ми се струва да не дават много на нас.
                    Не беше ли 20-а? Кога стартира това?

Коментар

Бертрам, драги - така е. Но все пак има достатъчно дивидентаджии, дето търсят над 5% - ама нъцки: само Жабокът и евентуално Атерата и евентуално Еланата. Жабокът нозина не го обичат (дявол знае защо - аз обичам Жабокът), Еланата още не я познават, а и е по-неликвидна... кое остава? Разбира се - повечето ще се сетят да се нагувичат, когато вече е късно.

Ценето: че то сега земята не поскъпва ли? - Атерата продава на близинг по 1500 кинта за декар. Тия пари тепърва ще влизат в печалбата - от по-догодина май. Аз базирам очакванията си на това - дето смятахме преди време туканка - и се мъчехме да отгатнем дивидентът - повечето го изчисляваха на около например 15-20 стинки да кажем - аз казвам напримерно около 18 ... а аз имам дълга история на познати с маниакална прецизност дивиденти точно в Атерата Ха, бакалъм.

Иначе аз - тука съм със стабилен брой акции - не мисля да купувам повече, нито да продавам към моментът... е, ако пъкне ного сгоден отчет, може да пробвам да се понагувича още малко... стига да не скочи изведнъж кат` тако`а.
                      жабокът не го обичам заради бизнеса им, не искам да съм лихвар или да подкрепям лихвари. Еланата е надценена ако я сравниш с чуждестранни лизингови компании - едни аеркап например дето дават под наем самолети вместо земя са с пъти по-добри мултипъли и пазарна позиция. Атера не може да очакват чудеса покрай цените на земите, но си е най-безболезнения начин да се уредиш с малко земичка, па и дивидент има. другите два читави адсиц - сфи и бреф - вече прекалено се набалончиха. защо да ги купувам на 3-4% див доходност като даже германските са с по-високи?

за дивидентите какво да ти кажа, повечето хора си знаят само депозит изключително ниска инвестиционна култура и желание за доходност, най-често като кажа на някой (дори магистри или доктори) че се занимавам с акции ми викат "ми то хазарт". значи ако аз го правя е хазарт, като пенсионния ти фонд го прави и буташ там хиляди левове е "спестяване", "инвестиция" и "сигурно". материала е лош
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Бертрам, драги - така е. Но все пак има достатъчно дивидентаджии, дето търсят над 5% - ама нъцки: само Жабокът и евентуално Атерата и евентуално Еланата. Жабокът нозина не го обичат (дявол знае защо - аз обичам Жабокът), Еланата още не я познават, а и е по-неликвидна... кое остава? Разбира се - повечето ще се сетят да се нагувичат, когато вече е късно.

Ценето: че то сега земята не поскъпва ли? - Атерата продава на близинг по 1500 кинта за декар. Тия пари тепърва ще влизат в печалбата - от по-догодина май. Аз базирам очакванията си на това - дето смятахме преди време туканка - и се мъчехме да отгатнем дивидентът - повечето го изчисляваха на около например 15-20 стинки да кажем - аз казвам напримерно около 18 ... а аз имам дълга история на познати с маниакална прецизност дивиденти точно в Атерата Ха, бакалъм.

Иначе аз - тука съм със стабилен брой акции - не мисля да купувам повече, нито да продавам към моментът... е, ако пъкне ного сгоден отчет, може да пробвам да се понагувича още малко... стига да не скочи изведнъж кат` тако`а.
                        Импс - пара от близинг ще видиш във сметката си реално постпили Юни 2021. 20 стинки множко са май. Те ще вземат повече пара за управление ми се струва да не дават много на нас.

Коментар

• Бертрам, драги - така е. Но все пак има достатъчно дивидентаджии, дето търсят над 5% - ама нъцки: само Жабокът и евентуално Атерата и евентуално Еланата. Жабокът нозина не го обичат (дявол знае защо - аз обичам Жабокът), Еланата още не я познават, а и е по-неликвидна... кое остава? Разбира се - повечето ще се сетят да се нагувичат, когато вече е късно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

ракета няма да е, все пак това е адсиц...
                            погледни софарма имоти и бреф
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

А защо мислиш, че това няма следващата ракета да стане? Примерно ако си гласуваме едни 18 стинки дивидент?
                              импе,

в момента се търсят спекулативни позиции, докато при земеделската земя нещата горе долу се понаместиха в последните няколко години. изградиха се отношения с арендатори, поизчистиха се позициите. реално няма как да се чакат ръстове в десетки % при положение, че в момента парите растат по дърветата и позиции като пиб, еврохолд, тимаджйиските имат своя ренесанс. Сега всичко гледа в потенциал за продаване на дялове на чуждестранни инвеститори и тн и тн... та тука по-скоро ще изтеглят кеша, за да се мятат в цкб,пиб,еубг и тн.. отколкото да набиват и надуват.

аз съм фен на земята, но в момента да ходя да се разправям с разни селяндури-тарикати тука 10 декара, там 3, там 5,там 4...нямам нито времето нито нервите, а за комасираните парцели искат все едно ще се строи вилно селище отгоре ....

ако речем 1000лв инвестирани в атерата носят 40-60 лв дивидент е ОК, защото е все едно си взел земя по 1000лв декара и си я дал на 50лв рента... с леееката подробност, че нямаш работа с арендатори, което си е време, а да не говорим ако почнат някой да ти прави врътки тогава ще изхабиш много нерви.

ако повече хора се замислят какво печелят като са на депозит с 0.05% годишна лихва...може да има някакъв подем в асцид-ите но не мисля, че ще е нещо много сериозно.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Нещо не ми се вярва 6-8% дивидентна доходност в цена да е калкулирана.
                                ами то само с вярване не става, може и да разгледаш, какво се е случвало, когато излезе годишният очет последните пъти - няма големи движения
                                волатилноста тука беше при еуфорията с многото продажби и поскъпването на земята и около историята със закона ЗЗ
                                имам акции
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X