така си е форти, а след дЕведента - степ даун към числото започващо с 1))))))))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
много хубаво го виждаш ама да видим
Така са го записали в отчета, - а него аз не съм го заверявал, тк че нагоре от 0,155 може , но надолееее - ще си е резил!
Но сме виждали и не изплатени задължения по задължителни дивиденти, - така че - свикнене му е майката!
Да изчакаме обявлението че и гласуване, все бъдещи операции, но нали сме по залозите !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеD Аз го виждам като 0,155лв
Задължения за дивидент -2016г 13 200х. за 2015г. 7,97х.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Или иначе казано 7% дивидентна към сегашните цениСъбитията не винаги отговарят на очакванията!
- 1 like
Коментар
-
Задължения за дивидент -2016г 13 200х. за 2015г. 7,97х.
Коментар
-
Задължения за дивидент -2016г 13 200х. за 2015г. 7,97х.
- 2 Харесвания
Коментар
-
А в крайна сметка какви са слуховете, очакванията? Аз си мисля, че при сегашните условия, няма финансова логика да спрат субсидиите. Това е един добър инструмент с който да вкарват напечатания кеш в икономиката. Те даже щом политици от ЕС заговориха за хеликоптерни пари, аз поне си вадя извода, че търсят всякакви средства да раздават пари, без това да бие камбаните "Който поиска, ще дадем".
Обаче, тъй като не ми е ясно как се образуват сумите, искам да попитам, ако приемем, че ще останат субсидиите, наново ли ще се определят коя държава колко ще получава, ще има ли промени и как най-вероятно ще се коригира спрямо сегашната ситуация? Има ли предварителен метод на калкулиране или просто един ден ще почнат да ги мислят, и след няколко месеца ще дадат числата?
Коментар
-
Няма спор, че субсидиите са хубаво нещо - основно за ползващите ги .. погледнато така най-хубавото е тези субсидии да останат. Проблемът в момента е, че тези субсидии въобще не са равностойни в ЕС и реално се случва така, че на един общ пазар едните земеделски производители са доста по-добре дотирани от другите.. после се чудим как го правят Гърците и само мисълта, че някой може да им ореже парите за земеделие изкарва хиляди трактори по шосетата
най-добре би било субсидиите в ЕС да се изравнят...тогава се замислете с нашите географски дадености и евтина работна ръка .. дали няма да сме по-конкурентни на останалите ЕС членки. Това обаче трудно може да стане..и по-истинското ще бъде да отпаднат субсидиите за всички... само дето не ми е много ясно как ще стане.
зем. земя в ЕС е доста по-скъпа от Българската, а нашата е хубава и плодородна - та при равни други условия ако там спадне цената при нас би трябвало да качи. иначе за мутрите и субсидиите е говорено много и е факт, че има една група милионери дето от това са им милионите, но това не е всичко...има много потенциал в култури, които сега не си даваме много зор да гледаме, защото ЕС производителите са много по-субсидирани от техните правителства и съответно тука пикаем срещу вятъра, но това ще е до време.
това беше и причината ЕС да ни натиска за ограничаване на лозя или по-скоро квоти по субсидираното им изграждане. тук имаме всичко нужно за земеделие - земя, слънце, работна ръка, вода - единственото нещо, което клони везните в момента са субсидиите.Last edited by bertram; 26.03.2017, 11:09.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ufoss Разгледай мнениеЗащо си мислите че отпадането на субсидийте ще се отрази благоприятно на земеделито ни?
Аз досега си мислех, че при отпадането на субсидиите, цените на земеделските имоти ще паднат значително, защото не малко мутрички имат зем. имоти само заради субсидии. При отпадането им, ще ги продадат защото вече нямат възможност за далавери и това ще вкара много земя за продажба на пазара, а търсенето ще остане същото или по-малко.
Това е моята логика и може и да мисля грешно, не разбирам нищо от земеделие. Ще се радвам обаче на една дискусия по въпроса, а може би и не само аз.
Коментар
Коментар