Първоначално изпратено от Спящият бик
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеадванса в това отношение (схеми в УД) са едни от малкото читави. Не е реклама! Най-малкото е заложено реномето на Карол и Каролев, а те не са някакъв селски брокер и се стараят да вдигат нивото на целия сектор + не са били забъркани в схеми като тези дето избиха при други големи посредници преди време (покраи ИПО-та и тн).
не е препоръка
имам
не е препоръка... имам
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеадванса в това отношение (схеми в УД) са едни от малкото читави. Не е реклама! Най-малкото е заложено реномето на Карол и Каролев, а те не са някакъв селски брокер и се стараят да вдигат нивото на целия сектор + не са били забъркани в схеми като тези дето избиха при други големи посредници преди време (покраи ИПО-та и тн).
не е препоръка
имам
Съгласен!
Само коментирахме , че не могат да се съпоставят предходната с последната година , направените разходи!
Коментар
-
адванса в това отношение (схеми в УД) са едни от малкото читави. Не е реклама! Най-малкото е заложено реномето на Карол и Каролев, а те не са някакъв селски брокер и се стараят да вдигат нивото на целия сектор + не са били забъркани в схеми като тези дето избиха при други големи посредници преди време (покраи ИПО-та и тн).
не е препоръка
имам
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Има си ясни правила за таксите на УД, като се калкулира по тях, всичко си излиза. Дали са високи или не е друг въпрос, но тук са доказали, че са коректни и прозрачни и не оставят съмнение за задкулисни игри и схеми, като на много други места.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Не мога да бъда точен, защото оперативните документи не са тук!
Или нямаме никаква база за сравнение с 2015г. Там и счетоводната печалба беше на други нива , по спомен над 0,30лв/акц. и нагоре даже!!!
получих обяснение от колегите, ама честно не го разбрах, ставаше въпрос на някакви счетоводни каламбури и трикове, с коригиращ фактор и тем подобни!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Inta,
Аз точно тях имах предвид (по принцип ги погледнах веднага).
За 2015 г., при продадени 7200 дка, за обслужващото дружество са отишли 3975 хил.лв.;
За 2016 г., при продадени ~ 15200 дка, за обслужващото дружество са отишли 4746 хил.лв.;
Динамиката на двете величини доказва, това, което казах, а именно - че голяма част от разходите са фиксирани и не зависят от обема на продадените земи.
Като обобщение, при увеличение на приходите през 2016 г. с около +11 млн.лв.(~8000 дка.ръст в продажбите по цена 1316 лв. + Ръст в наемите от +0,6 млн.лв.), разходите към обслужващото дружество са се увеличили само с +0,77 млн.лв.
Затова и въпроса ми беше "може ли някой да даде някой джокер, къде/как скриха печалбата.." ?
(т.е. вече бях видял, че не е в комисонните към управляв. дружество).
Не мога да бъда точен, защото оперативните документи не са тук!
Или нямаме никаква база за сравнение с 2015г. Там и счетоводната печалба беше на други нива , по спомен над 0,30лв/акц. и нагоре даже!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Мисля че ще трябва да се коригираш за разходната част по КОНСУЛТАНСКИТЕ УСЛУГИ = 4 746хил.!
на стр.24 е разбивката
Аз точно тях имах предвид (по принцип ги погледнах веднага).
За 2015 г., при продадени 7200 дка, за обслужващото дружество са отишли 3975 хил.лв.;
За 2016 г., при продадени ~ 15200 дка, за обслужващото дружество са отишли 4746 хил.лв.;
Динамиката на двете величини доказва, това, което казах, а именно - че голяма част от разходите са фиксирани и не зависят от обема на продадените земи.
Като обобщение, при увеличение на приходите през 2016 г. с около +11 млн.лв.(~8000 дка.ръст в продажбите по цена 1316 лв. + Ръст в наемите от +0,6 млн.лв.), разходите към обслужващото дружество са се увеличили само с +0,77 млн.лв.
Затова и въпроса ми беше "може ли някой да даде някой джокер, къде/как скриха печалбата.." ?
(т.е. вече бях видял, че не е в комисонните към управляв. дружество).
Коментар
-
Както се очакваше земята, която е продадена е по-качествена, съответно е била купена на по-висока цена. В отчета аз виждам почти двойно по-висока счетоводна стойност на продадената земя, а това май се вади от приходите при пресмятане на печалбата?Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеДа си призная честно, резултата за разпределение ме изненадва неприятно...
Още не съм гледал отчета в детайли (а само определената сума за дивидент), но определено очаквах доста по-висок дивидент...
Според мен, този път нещо от мениджмънта чопнаха в някаква посока....
При двойните продажби за 2016 спрямо 2015 г. (и при приблизително еднакви продажни цени) + увеличени приходи от наеми, очаквах поне двоен дивидент.
А като се има предвид, че в разходната част, голяма част от разходите са фиксирани (плащанията към управляващото дружество в/у стойността на активите), т.е. са постоянни/фиксирани без значение дали са продадени 7'000 дка. (като 2015) или 15'000 дка (като 2016 г.) или примерно 0 дка., логично беше дори формираната печалба за разпределение да е повече от двойна спрямо миналогодишната.
Ще чета отчета през уикенда, но ако някой вече го е прегледал малко по-задълбочено, може да даде някой джокер, къде/как скриха печалбата....
Мисля че ще трябва да се коригираш за разходната част по КОНСУЛТАНСКИТЕ УСЛУГИ = 4 746хил.!
на стр.24 е разбивката
На мен най ми хареса последната стр. 33 !!!!Last edited by inta53; 31.03.2017, 01:08.
- 1 like
Коментар
-
Да си призная честно, резултата за разпределение ме изненадва неприятно...
Още не съм гледал отчета в детайли (а само определената сума за дивидент), но определено очаквах доста по-висок дивидент...
Според мен, този път нещо от мениджмънта чопнаха в някаква посока....
При двойните продажби за 2016 спрямо 2015 г. (и при приблизително еднакви продажни цени) + увеличени приходи от наеми, очаквах поне двоен дивидент.
А като се има предвид, че в разходната част, голяма част от разходите са фиксирани (плащанията към управляващото дружество в/у стойността на активите), т.е. са постоянни/фиксирани без значение дали са продадени 7'000 дка. (като 2015) или 15'000 дка (като 2016 г.) или примерно 0 дка., логично беше дори формираната печалба за разпределение да е повече от двойна спрямо миналогодишната.
Ще чета отчета през уикенда, но ако някой вече го е прегледал малко по-задълбочено, може да даде някой джокер, къде/как скриха печалбата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениетака си е форти, а след дЕведента - степ даун към числото започващо с 1))))))))))
Тъкмо да се нагушим още!
Вземи си и ти, та да не съжаляваш после.Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар