IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

защото дивидента е калкулиран в цената вече, вероятно с по-малка стойност от 18 стотинки, но ракета няма да е, все пак това е адсиц...
    Нещо не ми се вярва 6-8% дивидентна доходност в цена да е калкулирана.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

А защо мислиш, че това няма следващата ракета да стане? Примерно ако си гласуваме едни 18 стинки дивидент?
      защото дивидента е калкулиран в цената вече, вероятно с по-малка стойност от 18 стотинки, но ракета няма да е, все пак това е адсиц...
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
        Премина оборот над 0,5 млн. за деня. Цената е сравнително постоянна. На моменти ми иде да разпродам тук и да се хвърля в нещо по-подвижно, но все още се удържам
        А защо мислиш, че това няма следващата ракета да стане? Примерно ако си гласуваме едни 18 стинки дивидент?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Премина оборот над 0,5 млн. за деня. Цената е сравнително постоянна. На моменти ми иде да разпродам тук и да се хвърля в нещо по-подвижно, но все още се удържам
          Споко, голямият продавач приключи с тоз пакет ...вече се потвърждава с по-високите бидове за количества днес.
          Пътя към NAV e отворен

Коментар

Ми и мен ме сърбят ръцете за това, ама пуста му диверсификация ! А иначе акцията си има и предимства и недостатъци !

Коментар

• Премина оборот над 0,5 млн. за деня. Цената е сравнително постоянна. На моменти ми иде да разпродам тук и да се хвърля в нещо по-подвижно, но все още се удържам

Коментар

• Тук ще очакваме неочакваното !!!
                Зърненият пазар в следващите години ще се подобри, няма да е все така с ниски цени - това го смятайте за сигурно !!!!
                Фермерите ще имат повече пари за покупка на земя. Цената на земята леко ще се повиши. Адванса ще прави повече продажби. При вдигане цената на земята ще се влезе в нов цикъл на по-големи счетодовни печалби и преоценъчни също.
                Това ни чака тук през следващите 5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                  Така е.Единият фф е "мажовски" и за него има информация на тримесечие или когато някой премине граница, кратна на 5.
                  Другият е за къси и се оповестява когато има по-активна търговия. Той е 2% фф.
                  Разликата между 57.95% и 48.35% отчита "средните" акционери.В конкретния случай някой с около 2.3% дял е преминал границата от 2%
                  ++++

Коментар

• Така е.Единият фф е "мажовски" и за него има информация на тримесечие или когато някой премине граница, кратна на 5.
                    Другият е за къси и се оповестява когато има по-активна търговия. Той е 2% фф.
                    Разликата между 57.95% и 48.35% отчита "средните" акционери.В конкретния случай някой с около 2.3% дял е преминал границата от 2%

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Имаше някаква дребна разлика, от където идва изкривяване в резултатите, затова, за да няма объркване, използвам винаги една и съща база за сравнение.
                      "Дребната" разлика е разликата от 2% до 5%. За вашия случай дето го гледате смятайте ф.ф. с 2%. Дано да съм ви бил полезен.

Коментар

Тук е за СОФИКС:

http://download.bse-sofia.bg/pdf/Ind...8112014_BG.pdf

Наредба 16 КФН:

http://www.fsc.bg/d.php?id=16642

Имаше някаква дребна разлика, от където идва изкривяване в резултатите, затова, за да няма объркване, използвам винаги една и съща база за сравнение.
                        Ето я разликата:

§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2008 г.) По смисъла на наредбата:
                        1. "Свободно търгуем обем акции" са акциите, разпръснати сред лица, притежаващи пряко не повече от 2 % от
                        емисията. От свободно търгуемия обем не се изключват акциите, притежавани/държани от предприятия за
                        колективно инвестиране и пенсионни фондове, независимо от това, че те притежават пряко повече от 2 %. В
                        свободно търгуемия обем акции не се включват акциите, притежавани пряко от управителните и контролните
                        органи и прокуристите на емитента.
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Каква е методологията, знаеш ли? Или ако не ти се пише, дай линк, да четем.
                          Тук е за СОФИКС:

http://download.bse-sofia.bg/pdf/Ind...8112014_BG.pdf

Наредба 16 КФН:

http://www.fsc.bg/d.php?id=16642

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Има разлики при изчисленията относно ФФ при методологията за изчисляване на индексите и тази относно цитирания от inta чл. 8. => ФФ се увеличава с около 3% за 3 месеца.
                            Каква е методологията, знаеш ли? Или ако не ти се пише, дай линк, да четем.
                            Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• 04-01-2017 - Инструменти, отговарящи на изискванията на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН

Във връзка с разпоредбата на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН, на сесията, която ще се проведе на 05.01.2017 следните емисии финансови инструменти могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби:
                              Код Име Среднодневен обем Бр. дни Ср.брoй сделки Free float
                              4CF ТБ Централна кооперативна банка АД-София 25925.45 20 21.75 17.16
                              5DOV Доверие Обединен Холдинг АД-София 156464.55 20 18.15 52.13
                              5BU Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София 27697.50 20 15.05 52.28
                              6A6 Адванс Терафонд АДСИЦ-София 51431.30 20 19.30 45.52
                              6C4 Химимпорт АД-София 342280.50 20 68.05 23.86
                              Има разлики при изчисленията относно ФФ при методологията за изчисляване на индексите и тази относно цитирания от inta чл. 8. => ФФ се увеличава с около 3% за 3 месеца.
                              Last edited by k.o.; 17.03.2017, 11:26.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Някъде трябва да е имало "риголване"(дълбока оран) ! ..- дано да не е в БФБ само

Коментар

Working...
                                X