IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ясно е че има дървета и чукари в портфейла ... без тях няма как да мине номера.. въпросът е какво има покрай тях и каква е ликвидационната стойност на тази земя.

чуствам се споко, защото даже и с дървета и чукари съм убеден,че останалото е за повече от 2лв. , а дивидента е повече от приличен.
    по категории към 31 декември:

1 - 0.01%
    2 - 2.24%
    3 - 31.34%
    4 - 34.22%
    5 - 19.79%
    6 - 7.54%
    7 - 2.08%
    8 - 1.01%
    9 - 1.01%
    10 - 0.77%

също над 3/4 от земята е в северна България

т.е. откъм категория си е ок, но големия въпрос е защо почти 20% са неотдадени и защо рентата пада
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• [QUOTE=precakanoto;n3216421][quote=bnight]Тебе или терминът диверсификация ти е непознат или нямаш идея за какво говориш. Предимството на Атера е точно че носи сигурен дивидент
      Не думай))) Тази дума май само ти я знаеш, нале ))) а, дали само на мен ми се струва, че накъдето си тръгнал от там някои са връщат а други са се върналЕ (образно казано) !?)) Предимството на атерата е никакво и ако се огъне индекса, ще разбереш сам колко ти струва диверсификацията)))) разбира се, няма страшно зассега индекса е як. Препоръчвам и мнението на Бъфет за диверсификацията (ако устискаш още 7-8 г на бфб ще го разбереш по-добре) "Който не знае какво да прави - диверсифицира" ))))))) може да не е дословно, но смислово е 100%.)))) Ама вижте никой не иска да ви дразни, че сте си харесали атерата - ползвайте си я със здраве, но бъдете по-толерантни и към другите мнения. Мотивирах си моето, можете да питате батя как е направил 100%, докато тук се радвате на дивидента, няма лошо, за всеки тр, да има опция))) В тоя смисъл, чудесно, че на бфб има и такава))))
      Батя има пъти повече опит от мен аз от мойто портфолио съм доволен 75% за 2 години и половина е доволна доходност Успех ти желая.
      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• [quote=bnight]Тебе или терминът диверсификация ти е непознат или нямаш идея за какво говориш. Предимството на Атера е точно че носи сигурен дивидент[quote] Не думай))) Тази дума май само ти я знаеш, нале ))) а, дали само на мен ми се струва, че накъдето си тръгнал от там някои са връщат а други са се върналЕ (образно казано) !?)) Предимството на атерата е никакво и ако се огъне индекса, ще разбереш сам колко ти струва диверсификацията)))) разбира се, няма страшно зассега индекса е як. Препоръчвам и мнението на Бъфет за диверсификацията (ако устискаш още 7-8 г на бфб ще го разбереш по-добре) "Който не знае какво да прави - диверсифицира" ))))))) може да не е дословно, но смислово е 100%.)))) Ама вижте никой не иска да ви дразни, че сте си харесали атерата - ползвайте си я със здраве, но бъдете по-толерантни и към другите мнения. Мотивирах си моето, можете да питате батя как е направил 100%, докато тук се радвате на дивидента, няма лошо, за всеки тр, да има опция))) В тоя смисъл, чудесно, че на бфб има и такава))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

И кое е това качественото ,щом за земята не си сигурен ....Баси тука всички сте в някакъв "хипнотичен сън "или сте големи ЛИСАНИ ....ТОВА .че фонда на "пинокио" обра малко акции и повдигна цената нищо не значи ....До преди няколко месеца се говореше за разни чукари и "скелети в гардероба " От тогава нещо променило ли се е във фундамента или НЕ ?
          ясно е че има дървета и чукари в портфейла ... без тях няма как да мине номера.. въпросът е какво има покрай тях и каква е ликвидационната стойност на тази земя.

чуствам се споко, защото даже и с дървета и чукари съм убеден,че останалото е за повече от 2лв. , а дивидента е повече от приличен.

Last edited by aleks262; 11.07.2017, 16:41.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Адванса има едни от най-качествените активи от листнатите на БФБ дружества нямам предвид най-качествената земя защото не разбирам толкова , а и няма информация, а имам предвид земеделската земя като цяло.

Нещо просто, нещо ясно, нещо което китайците не могат да произвеждат....
            Нещо, което носи доходност било то ниска или висока разпределена във времето...

преди време се оглеждах да купя земеделска земя, но после като се разговорих с приятели , а и като знам манталитета на средностатистическия българин... взех че си купих акции на адванса. бях заделил да дам по 1000 лв за декар хубава земя... сега като си давам сметка излиза, че все едно съм я взел по-тънко и взимам рента 50лв декар без да се налага да ходя да търся разни ганьовци /или мутри/ арендатори или да се съдя със съседи с претенции...

преци,
            тук цената е доста по-зависима от цената на земята и рентите, а не от индекса. В момента има един възроден спекулативен интерес към дружества, които НЕ ДАВАТ дивиденти, но пък са точка на сгъстяване на спекуланти... има доста постижения в тази посока... и не е далеч момента в който спекулантите ще почнат да оглеждат и спокойни , бавни, дружества като АТЕРА-та.

поздрави и успех.
            И кое е това качественото ,щом за земята не си сигурен ....Баси тука всички сте в някакъв "хипнотичен сън "или сте големи ЛИСАНИ ....ТОВА .че фонда на "пинокио" обра малко акции и повдигна цената нищо не значи ....До преди няколко месеца се говореше за разни чукари и "скелети в гардероба " От тогава нещо променило ли се е във фундамента или НЕ ?

Коментар

• Цените на зърното се повишават и то май стабилно. Който няма много щети от градушките ще е супер - за първи път от няколко години-
              Има условия и земята да потръгне............

Коментар

Адванса има едни от най-качествените активи от листнатите на БФБ дружества нямам предвид най-качествената земя защото не разбирам толкова , а и няма информация, а имам предвид земеделската земя като цяло.

преди време се оглеждах да купя земеделска земя, но после като се разговорих с приятели , а и като знам манталитета на средностатистическия българин... взех че си купих акции на адванса. бях заделил да дам по 1000 лв за декар хубава земя... сега като си давам сметка излиза, че все едно съм я взел по-тънко и взимам рента 50лв декар без да се налага да ходя да търся разни ганьовци /или мутри/ арендатори или да се съдя със съседи с претенции...

преци,
                тук цената е доста по-зависима от цената на земята и рентите, а не от индекса. В момента има един възроден спекулативен интерес към дружества, които НЕ ДАВАТ дивиденти, но пък са точка на сгъстяване на спекуланти... има доста постижения в тази посока... и не е далеч момента в който спекулантите ще почнат да оглеждат и спокойни , бавни, дружества като АТЕРА-та.

поздрави и успех.
                Аферим, браво - ного точно казано. И аз бих искал да си имам земица, но - поради изтъкнатите туканка "некои съображения" (но не по др. Живков)

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...venost-242812/

предпочетох акции на Атерата.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Никакъв интерес нямам към темата и затова и не пиша. Коментирах, защото виждам че ви е скучно и за да напомня да си правите по-добре математиката, защото ще дойде по някое време и Булсон и ще ви каже че математиката пак не ви излиза ))))
                  Тебе или терминът диверсификация ти е непознат или нямаш идея за какво говориш. Предимството на Атера е точно че носи сигурен дивидент при това поправи ме ако греша ама май е най-високият като процент на СОФИКС. И в същото време цената не мърда много (което е обяснимо предвид че активите са земеделска земя) тя земеделската земя за разлика от другите дружества на СОФИКС не ръсте с по 50% на година ама за разлика от Химипорт и не поевтинява с 50% за година. Така че хората които инвестираме тука не сме за капиталовата доходност тук а за това че е сравнително проста инвестиция с фиксирана доходност и почти без риск. Искам да ми намериш други такива инвестиции дето носят 7.5% доходност и няма риск за парите ти щото дори да ликвидират акцията пак ще е на тази цена . Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
                  http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Адванса има едни от най-качествените активи от листнатите на БФБ дружества нямам предвид най-качествената земя защото не разбирам толкова , а и няма информация, а имам предвид земеделската земя като цяло.

преци,

поздрави и успех.
                    Last edited by bertram; 11.07.2017, 14:29.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• прекалявате с конспирацията))) какви мишоци. !?!? Вижте се сте се окекали в хартията, математиката не я правите а се радвате на набил "тренд" дивидент + 15 стинки !?!?))) Направи ли сте 30 стинки над цената от 2 лв за цяла година или греша !?!?))))) (изобщо не го следя картона) А забележете чарта на индекса за този период. - от кота 450 на кота 700 !!?? - какво казва математиката - ръст над 50% или да !?!? ))) Ами вижте вие сте си загубили времето в папирата, ако бяхте вложили във фонда на "никиту" повече пари щяхте да съберете ))))) Иначе казано за това движение на индекса от 450 до 700 вие вече трябваше да сте 3 кинта, а и сте индексна папира при това, факта че не сте там показва какво !?!?!? - бавен и мъчителен даунтренд спрямо индекса, което сме казали преди години, (минус 70 стинки спрямо движението на индекса). Няма какво да се добавя, коментира и т.н. Никакъв интерес нямам към темата и затова и не пиша. Коментирах, защото виждам че ви е скучно и за да напомня да си правите по-добре математиката, защото ще дойде по някое време и Булсон и ще ви каже че математиката пак не ви излиза ))))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от zap Разгледай мнение

мАни го преци, пак се е прецакало...
                        ако беше купило в "деня за акции" на 2,116 щеше да е взело 0,1615 дивидент и днеска можеше да продаде на 2,175 - ама на' - прецаквация!
                        а сега си е обърнал монитора наопаки и гледа "бавния мъчителен даунтренд" ;-)

не е препоръка за нищо - освен да не се връзвате на хейтъри!
                        ама много ясно...
                        тя да изплаши мишоците с по 50,70,100,300,500 бройки и да предизвика моментни флуктуации с нейните апокалиптични съновидения друго няма какво...
                        Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от HuKePa Разгледай мнение
                          преци... are you alive?!

на номинал щяхме да х0Им, ко щяхме да прайм а.. у... пънене, и за какво?
                          Сега трябва да стане цената 2,8 ли че да се появиш ти и компания?!
                          Ай малко си чувствайте работата и я "посмачкайте тая артия", ем вие да си направите кефа ем ние малко да допълним...
                          мАни го преци, пак се е прецакало...
                          ако беше купило в "деня за акции" на 2,116 щеше да е взело 0,1615 дивидент и днеска можеше да продаде на 2,175 - ама на' - прецаквация!
                          а сега си е обърнал монитора наопаки и гледа "бавния мъчителен даунтренд" ;-)

не е препоръка за нищо - освен да не се връзвате на хейтъри!

Коментар

• Коментар

• преци... are you alive?!

на номинал щяхме да х0Им, ко щяхме да прайм а.. у... пънене, и за какво?
                              Сега трябва да стане цената 2,8 ли че да се появиш ти и компания?!
                              Ай малко си чувствайте работата и я "посмачкайте тая артия", ем вие да си направите кефа ем ние малко да допълним...
                              Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• близо половината от арендните земи на компанията са във Враца област а при нас май нямаше градушки

Коментар

Working...
                                X