IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    градушката от вчера разби много земеделци в северна българия
    зависи предполагам
    120 декара реколта на една от големите у нас ферми за биозеленчуци е напълно унищожена

https://nova.bg/news/view/2017/07/04...C%D0%BA%D0%B8/

Кюстендил: Градушка е нанесла леки поражения върху земеделската реколта в селата Стенско, Драговищица, Горановци и Трекляно

http://www.focus-news.net/news/2017/...treklyano.html
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• градушката от вчера разби много земеделци в северна българия

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Aз мисля като Осло, по-високите печалби на производителите, ще доведат до нови инвестиции в земи и намаляване на арендованите земи.
        Аз пък не съм сигурен че ще имат по-високи печалби. Според мен най-високи ще са печалбите на прекупвачите и износителите на едро. Тук на борсата знам един такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

И защо , аз мисля обратното ...Адванса не продава зърно ,каква полза от висока цена ,ако добивът ти е нищожен ,респективно печалбата -и няма да мислиш за купуване на нова земя
          Aз мисля като Осло, по-високите печалби на производителите, ще доведат до нови инвестиции в земи и намаляване на арендованите земи.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
            http://futures.tradingcharts.com/intraday/ZW

Цената на пшеницата хвърчи
            Това е много добре за Адванса
            И защо , аз мисля обратното ...Адванса не продава зърно ,каква полза от висока цена ,ако добивът ти е нищожен ,респективно печалбата -и няма да мислиш за купуване на нова земя
            Last edited by toto 2; 04.07.2017, 12:28.

Коментар

• http://futures.tradingcharts.com/intraday/ZW

Цената на пшеницата хвърчи
              Това е много добре за Адванса

Коментар

• Китайците не изнасят по различни причини. Основна е висаката себестойност на продукцията им и високата цена платена от държавата за трупането на запасите. При експорт трябва веднага да отчетат загуба. Не че с реформата, която правят пак няма да я отчетат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  китайците май не могат или не изнасят пшеница, тоест рекордните им запаси не влияят на предлагането
                  Китайците не изнасят пшеница, замърсяването на почвите там е ужасно и няма кой да им купува продукцията. Държавните стимули и използването на много хербициди от необразованото им население са довели до замърсяване, в пъти по-голямо от другите страни. Китайците внасят всичко, дори ориз. А производството на пшеница рязко е намаляло през последната година (описано вече от Фортис).

При нас ще е същото:
                  Виж:
                  Градушки и гръмотевични бури обхванаха страната през изминалата нощ заради рекордните температури от над 40 градуса. Десетки населени места останаха без ток.

Коментар

• китайците май не могат или не изнасят пшеница, тоест рекордните им запаси не влияят на предлагането
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Само набързо, че нямам време. Два дена градушката помля Северна България. Толкова масова и силна вълна не съм виждал до сега. Тази буря мина през цяла Европа, щети има и там. Цените са нагоре и в Чикаго и в Париж. Много неща се променят през последните дни. Натрупваните в продължение на два месеца фактори вече си показват силата. В северните части на САЩ, където се отглежда пролетната пшеница е суша и ще продължи да е така. В Канада също засуши. Така светът остава с малко висококачествена пшеница, защото тя идва точно най-много от Канада и след това от САЩ. Канада правят малко нас 20 млн. тона твърда пшеница на година, а САЩ над 15 млн. тона. В Испания и Франция също имат проблеми със суша. Предната седмица във Франция преваля, но да видим колко ще е от полза. Суша има и в Украйна. Говори се за спад от 15-20% от зърнената реколта. Това ще се отрази и на слънчогледа. В централните части на Русия тази година няма да има лято. Студено е и влажно. Посевите не се развиват добре от това. Все още обаче това не е отразено в прогнозите за руската реколта. Суша има и в северните части на Китай, където се отглежда царевицата. В Австралия също суша. За миналата седмица цените на пшеницата в Източна Австралия рязко се повишиха. Засега добре остава само в Южна Америка. Там реколтите са огромни. Запаси има на много места по света, но…… нюансите са важни също. Относно Китай – там тече реформа в земеделието. Има резултати и ще ги виждаме все повече. Но не мислете, че Китай са без зърно. Точно там е 40% от запасите от пшеница и царевица в света. Китайците могат да не внасят от тези две култури нищо. Само соя внасят и то много. Това накратко Поради това цените на нагоре, дано да компенсират загубите на фермерите в БГ от последните два дена.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                        Американците по-малко сеят
                        А китайците повече папкат

Коментар

• Американците по-малко сеят

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Бе житото гледам почти 40% нагоре фючърсите тая година...
                            Доста повече от други зрънчовци.
                            Спекула ли, суша ли, що ли ?
                            Суша!

Attached Files

Коментар

• Бе житото гледам почти 40% нагоре фючърсите тая година...
                              Доста повече от други зрънчовци.
                              Спекула ли, суша ли, що ли ?

Коментар

• Кеф, кеф, кеф!
                                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Working...
                                X