IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако примем че догодина може да пуснат чисто дивидент 15 стотиинки при цена на акцията от 2,50 са си 6% доходност
    за това са нужни 12.7 милиона
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
      Малий, ... това лято все по моретата обикалям, ... а пък вий докъде сте докарали акцията ми? От 2010 не съм продал и една акция на Атерата, ... и сега няма да продам, като гледам с какъв мерак да ми купят пакета се обаждат от време на време и по телефона ме търсят. Обаче ... ако мине 3 лв., трудно ще поддържат дивидента като процент от акцията. Чудя се дали цената на акцията се движи от бъдещия дивидент или надушват хищниците за вдигане цената на земята. Ако на този отговор си дадете точен отговор, ... то и вие ще дойдете другото лято при мен ... на морето.

----------------------
      мнението ми не препоръка разбира се!
      сега всички погледи са вперени в тухлите и бетона ... полека започват да излизат материали, че земеделието отчита сериозни успехи, но са частични репортажите и се акцентира на имоти, ипотеки и ръстове в цените... както казваш ще дойде момент в който хората ще се замислят, че 100 декара (или еквивалента им в акции на атера) жито не е по-лоша инвестиция от 50кв маломерен двустаен в младост.. примерно...

ако примем че догодина може да пуснат чисто дивидент 15 стотиинки при цена на акцията от 2,50 са си 6% доходност , комбинирано с ликвидност бие банковия депозит (ако въобще може да се нарече депозит държането на пари без лихва при едни дебели батковци дето си ги инвестират както искат и Надзора и КФН и БНБ им пляскат и си раздават награди по коктейли) при цена 3лв доходността е 5%, което пак е ок ...

поздрави и успех
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение

Аз пък отдавна си ги продадох всичките, никой не ме търси по телефона и непрекъснато съм над струга, не мога да си стигна до морските имоти.
        Тогава трябва да пишеш в темата за струга или в темата за имоти ...
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
          Малий, ... това лято все по моретата обикалям, ... а пък вий докъде сте докарали акцията ми? От 2010 не съм продал и една акция на Атерата, ... и сега няма да продам, като гледам с какъв мерак да ми купят пакета се обаждат от време на време и по телефона ме търсят. Обаче ... ако мине 3 лв., трудно ще поддържат дивидента като процент от акцията. Чудя се дали цената на акцията се движи от бъдещия дивидент или надушват хищниците за вдигане цената на земята. Ако на този отговор си дадете точен отговор, ... то и вие ще дойдете другото лято при мен ... на морето.

----------------------
          Аз пък отдавна си ги продадох всичките, никой не ме търси по телефона и непрекъснато съм над струга, не мога да си стигна до морските имоти.

Коментар

• Малий, ... това лято все по моретата обикалям, ... а пък вий докъде сте докарали акцията ми? От 2010 не съм продал и една акция на Атерата, ... и сега няма да продам, като гледам с какъв мерак да ми купят пакета се обаждат от време на време и по телефона ме търсят. Обаче ... ако мине 3 лв., трудно ще поддържат дивидента като процент от акцията. Чудя се дали цената на акцията се движи от бъдещия дивидент или надушват хищниците за вдигане цената на земята. Ако на този отговор си дадете точен отговор, ... то и вие ще дойдете другото лято при мен ... на морето.

----------------------
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• добри кюфтета летят тука, интересно дали ще натиснат цената

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                някой продавал ли е скоро да каже кой 'бере' тук.
                От 6 сделки тези дни, 4 са ми купили от Карол, 2 от Елана
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Абе то е възможно но не сега и не при тези...Аз не говоря за досега- за 9 г. само 300пункта..Ти кажи кога да сатнем 1800 пункта и по колко трябва да правим на година..

Коментар

• [quote=Kiro]Това е добра гледна точка за тези които търсят сигурност, но лоша за тези които очакват повсеместен ръст и луд бичи пазар..Всички се скупчват само на дивидентните и продължава да няма чужди инвеститори..Аз се надявах на ръст от поне сто пункта годишно..Засега ми изглежда трудно постижимо.. В личен план се радвам , че съм предимно на дивидентни акции..[quote]Кире забележи, че няма и година ръст и борсата ти е преизпълнила очакванията за 3 г. напред !? Така, че нормално е да си почине в един момент, не е най-здравословния вариант да прави по 300 пункта годишно, може да си позволи да намали и на 200 и на 100 пункта годишно. Никак не е невъзможно 100 п. годишно Паживем увидем)))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• някой продавал ли е скоро да каже кой 'бере' тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Бертрам и Киро - и двамата сте прави - бях сигурен, че в един момент ще подушат тази забравена временно, но секси-секси акция.
                        Импе, извинявай ама, не беше ли ти точно този дето обявяваше на всеослушание как излиза съществено оттук и си оставя малко бройки и как ще чакаш "къмто 2020-а" да влезнеш пак, че чак тогава щяло да има келепир (от лизинговите продажби) ?

А аз ти обяснявах, че няма как така да разделиш 2015-16 и 2020 г. с ножа.... така че малко странно сега как отново се сещаш, че акцията е "секси-секси"

Коментар

• Бертрам и Киро - и двамата сте прави - бях сигурен, че в един момент ще подушат тази забравена временно, но секси-секси акция.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Това е добра гледна точка за тези които търсят сигурност, но лоша за тези които очакват повсеместен ръст и луд бичи пазар..Всички се скупчват само на дивидентните и продължава да няма чужди инвеститори..Аз се надявах на ръст от поне сто пункта годишно..Засега ми изглежда трудно постижимо..
                            В личен план се радвам , че съм предимно на дивидентни акции..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Много съм доволен от бързият ръст- доста пари ми донесе, но мисля, че доста стана модерно и малко изпревари резултатите.. Да видим докъде ще достигне и може малко да продам..Има и други алтернативи..
                              'спекулантски' позиции дръпнаха доста и при атерата имаше затишие, което обаче се оказа обтягане на ластика... днес се видя как с 2-3 сесии може да се качат едни 10% при това с нелош обем и с участие на доста хора. идея нямам до къде може да иде импулса , но определено си го заслужава позицията много повече от разни дружества дето не са платили стотинка дивидент и от 10 години лъжат акционерите със завземане на пазари и преговори с голям чуждестранен инвеститор.... накрая ще пукне следващата криза и ще се окаже, че атерите са се изплатили 2 пъти във времето с дивиденти, а спекулантските позиции ще паднат пак в нисколиквидното тресавище.

не е препоръка
                              имам

Коментар

• Много съм доволен от бързият ръст- доста пари ми донесе, но мисля, че доста стана модерно и малко изпревари резултатите.. Да видим докъде ще достигне и може малко да продам..Има и други алтернативи..

Коментар

Working...
                                X