Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Кое по точно е идиотия,след като всичко това е вярно !
Разбира се ,без абсурда да може да вземеш дивидент от фонд чийто такъв идва от рента,само за 2 седмици притежание.
И не ми показа къде съм казал, че цената на акцията зависи от дивидента ?????? А гледам че усилено си търсил из постовете ми
Ти изобщо нямаш представа какво обсъждаме,кой какво е казал, и изобщо къде се намираш.
Ако си пил две ракии те разбирам,ама ако си трезвен,това не говори добре за теб
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнение
Тази идиотия ти си я писал - нея ти обяснявам като на олигофрен!!! Но ти и олигофрен не си...
Разбира се ,без абсурда да може да вземеш дивидент от фонд чийто такъв идва от рента,само за 2 седмици притежание.
И не ми показа къде съм казал, че цената на акцията зависи от дивидента ?????? А гледам че усилено си търсил из постовете ми
Ти изобщо нямаш представа какво обсъждаме,кой какво е казал, и изобщо къде се намираш.
Ако си пил две ракии те разбирам,ама ако си трезвен,това не говори добре за тебLast edited by kurta007; 22.05.2018, 00:11.
Коментар
-
Е това е пълна глупост на шефовете на фонда И дава възможност за спекула и манипулативни дейности.
Затова са значи и тези спадове в цената 2 години подред юни месец.Взимат си дивидента и продават да си въртят парите другаде.
Земеделската земя се обработва от рентиерите основно от есента до другата есен,ако е за жито,ечемик. Хората с реална земя подписват договори за рента от да речем октомври ,до следващата година октомври.Би трябва и дивидента тук да е на същия принцип.
Ако си притежавал акции през 4 месеца от този период ти дават дивидент,разделен на 3 и така нататък.Ако си притежавал цяла година,цял.
Не разбирам логиката на подобна глупост
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
Щото момчето вкарало 1000 лв на форекса при ливеридж 1:100 направило 30 хилки и си мисли че притежава всичките пари на света......сега ще скалпира адванса .....дупе да ни е яко
Какъв ли ще е следващия много ми е интересно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнениеЕто простичко как стоят нещата, които притесняват и не са ясни на колегата Курта007. Представяме си, че цената на акцията зависи само от дивидента и всичко останало не се променя. Тогава още от първия ден, след като акциите са "без дивидент", инвеститорите започват да разсъждават, смятат и да търсят информация какъв ще е следващия дивидент(образно казано). След два-три месеца цената постепенно започва да се покачва заради очаквания дивидент. Така постепенно за година цената се покачва пропорционално на времето и размера на очаквания дивидент. Когато се гласува точната стойност, цената в нашия теоретичен модел ще е точно каквато е била преди година + дивидента. Тя ще бъде такава и в срока малко след това - докато акциите се търгуват с право на дивидент. И логично в деня, в който изтече този срок, дивидента ще отиде при притежателите на акциите към този момент и цената на борсата ще спадне с точно толкова. Ако си купиш акцията половин година след разпределянето на дивидента, ще купиш акцията на цената преди половин година + половината от очаквания дивидент и до края на годината ще получиш в цената и другата половина..Всичко е абсолютно баш така, както на Курта му се струва, че би трябвало да е. Е по-просто не мога да го обясня.
Разбира се идва и момента, в който отчитаме, че това е акция, чиято цена зависи и от много други фактори (даже понякога много повече отколкото от дивидента) - цена на земята, очаквания за тази цена, продажби-покупки във фонда,нагласа на инвеститори, спекулативни движения и много-много други...
Извинявам се на всички колеги, които инвестират отдавна и горенаписаното им идва като за "БИСЕРИ И ВИЦОВЕ",
И къде аз съм казал ,че цената на акцията зависи от дивидента ?
Аз имам чувството, че тук сте се събрали само дебили без да искам да обидя никой ,но почвам да се забавлявам с невежеството ви
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТези 3000% доходност винаги може да са 6000лв. печалба от лотарията на Захари Бахаров... Така де, търкане му е майката
че вече спрях да чета тук, но търкането го засякох
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнениеЕто простичко как стоят нещата,...
Извинявам се на всички колеги, които инвестират отдавна и горенаписаното им идва като за "БИСЕРИ И ВИЦОВЕ",
Това е необходимо извинение!
Въпросният "КуртЮ" си е стар клонинг на "сополов" и ред др. в в тая редичка, и успя да Ви раздруса в "безвремието на ПАЗАРА"- баш си е за "БИСЕРИ И ВИЦОВЕ",
- 1 like
Коментар
-
До Кур-тьо ... или Агент 007, гледай си филмите и стига си дразнил хората във форума. В темата има доста колеги, който са ти дали съвет и са обяснили много подробно всичко за бизнеса и акциите на компанията. Ако не си съгласен с тях ок, не купувай акции. Всеки има право на мнение, но постовете ти са чисто заяждане, елементарни хвалби и спам. Поздрави
п.п Колегата Дан е обяснил много подробно още веднъж всичко по темата, ако не разбираш и това ... чети повече.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ето простичко как стоят нещата, които притесняват и не са ясни на колегата Курта007. Представяме си, че цената на акцията зависи само от дивидента и всичко останало не се променя. Тогава още от първия ден, след като акциите са "без дивидент", инвеститорите започват да разсъждават, смятат и да търсят информация какъв ще е следващия дивидент(образно казано). След два-три месеца цената постепенно започва да се покачва заради очаквания дивидент. Така постепенно за година цената се покачва пропорционално на времето и размера на очаквания дивидент. Когато се гласува точната стойност, цената в нашия теоретичен модел ще е точно каквато е била преди година + дивидента. Тя ще бъде такава и в срока малко след това - докато акциите се търгуват с право на дивидент. И логично в деня, в който изтече този срок, дивидента ще отиде при притежателите на акциите към този момент и цената на борсата ще спадне с точно толкова. Ако си купиш акцията половин година след разпределянето на дивидента, ще купиш акцията на цената преди половин година + половината от очаквания дивидент и до края на годината ще получиш в цената и другата половина..Всичко е абсолютно баш така, както на Курта му се струва, че би трябвало да е. Е по-просто не мога да го обясня.
Разбира се идва и момента, в който отчитаме, че това е акция, чиято цена зависи и от много други фактори (даже понякога много повече отколкото от дивидента) - цена на земята, очаквания за тази цена, продажби-покупки във фонда,нагласа на инвеститори, спекулативни движения и много-много други...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Е щом последните 2 години си докарал доходност 3000%, за какво се занимаваш с 5% дивидентна доходност на БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
Хех, е то какво да си пишем очевидни неща. Тука има хора, които с години са в Адванса, аз примерно от 5г. Наистина ли смяташ, че има нова гледна точка за това дружество, на която да ни отвориш? Фундаменталните ТИ открития, като кога да купиш за дивидент и т.н. са нелепи, за да ги коментирам сериозно!
Сега като си 5г в тоя фонд, свирки ли трябва да ти правим ??? За някакъв финансов бог ли се смяташ ,или какво ?
Коментар
-
Не го видях написано никъде.Вероятно общувате с телепатия в този форум
- 1 like
Коментар
Коментар