Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеПреди дивидента беше спекулантИН ,а сега стана ЯКО дългосрочен инвеститор ….Имаш развитие
А и вземи ми прочети мненията преди и след ,като толкова се интересуваш от мен,и може да разбереш каква е била целта на инвестицията ми.
Извинявам се за тона на останалите в темата,но ниско интелигентни постове- заяждания в типичен БГ стил ,не ги толерирам.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
За това няма точна рецепта - като цяло зависи от резултатите на компанията и тенденцията за развитие на. Дори може да ти е показател - ако след дивидентът акцията се спихне ного - значи компанията е куца по принцип - или е в куц етап - обратно: ако не се спихне или възстанови супер бръже - значи: компанията се развива суперската. За сравнение - Жабата - на която ти се присмиваше - след снесен дивидент 60 стотинки (хем това е привилегирована акция, с определен срок за снасяне на сосни дивиденти) - сега е назад от преддивидентната си цена с около 20 стинки.
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЧета внимателно, въпреки че нямам тук и наистина се успокоявам, че съвсем не съм единственият, в чиято глава е каша. След като на сериозни хора с опит им е каша в главата и то за една от най-прозрачните и лесни за анализ компании, значи положението не е толкова черно . Не знам какво ще стане ако подобни дискусии се прехвърлят към холдинги, банки и т.н....... Много ми е кофти да го кажа, но с времето се убеждавам, че значение имат най-вече интуицията, късмета ако щете....
Сори, не е по темата с атера - хубава акция, ще я чакам под 2-ката, ако слезе. На държащите - успех!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Никой не може да каже,а и не ми се гадае.Но в практиката си съм виждал много такива дивергенции и те винаги се "отиграват" и то тогава когато най-малко очакват всички.
Аз ударЪт вече съм го направил другаде.В Атерата си вложих част от парите на сигурно ,на подценена с 30-60% спрямо активите и акция,и съм доволен.
А дали преди или след дивидент да влеза,да това беше дилема за мен.Ако бях влезнал след,щях да съм +1% отгоре,но пък не беше сигурно че ще падне толкова,а дивидента 4.6% беше обявен вече и сигурен.
Ако се интересуваш как върви инвестицията ми,то в момента съм -1% цялостно (с дивидента) което е нищо.За 2 или 3 месеца.А аз мога да държа десетилетия тука.
Но на мен ми е по -интересно,че уж опитни инвеститори се ваикат и паникъосват за някакви счетоводни трикове,а не гледат важното в акцията.
За това няма точна рецепта - като цяло зависи от резултатите на компанията и тенденцията за развитие на. Дори може да ти е показател - ако след дивидентът акцията се спихне ного - значи компанията е куца по принцип - или е в куц етап - обратно: ако не се спихне или възстанови супер бръже - значи: компанията се развива суперската. За сравнение - Жабата - на която ти се присмиваше - след снесен дивидент 60 стотинки (хем това е привилегирована акция, с определен срок за снасяне на сосни дивиденти) - сега е назад от преддивидентната си цена с около 20 стинки.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Никой не може да каже,а и не ми се гадае.Но в практиката си съм виждал много такива дивергенции и те винаги се "отиграват" и то тогава когато най-малко очакват всички.
Аз ударЪт вече съм го направил другаде.В Атерата си вложих част от парите на сигурно ,на подценена с 30-60% спрямо активите и акция,и съм доволен.
А дали преди или след дивидент да влеза,да това беше дилема за мен.Ако бях влезнал след,щях да съм +1% отгоре,но пък не беше сигурно че ще падне толкова,а дивидента 4.6% беше обявен вече и сигурен.
Ако се интересуваш как върви инвестицията ми,то в момента съм -1% цялостно (с дивидента) което е нищо.За 2 или 3 месеца.А аз мога да държа десетилетия тука.
Но на мен ми е по -интересно,че уж опитни инвеститори се ваикат и паникъосват за някакви счетоводни трикове,а не гледат важното в акцията.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Ти много убедително говориш, кога ги чакаш тези +30% +60% от настоящите цени "2.06" като години примерно (една две три пет)
Още ли вярваш, че си направил баси ударът, нагувичвайки се с Атерки преди дивидентът?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЧета внимателно, въпреки че нямам тук и наистина се успокоявам, че съвсем не съм единственият, в чиято глава е каша. След като на сериозни хора с опит им е каша в главата и то за една от най-прозрачните и лесни за анализ компании, значи положението не е толкова черно . Не знам какво ще стане ако подобни дискусии се прехвърлят към холдинги, банки и т.н....... Много ми е кофти да го кажа, но с времето се убеждавам, че значение имат най-вече интуицията, късмета ако щете....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Чета внимателно, въпреки че нямам тук и наистина се успокоявам, че съвсем не съм единственият, в чиято глава е каша. След като на сериозни хора с опит им е каша в главата и то за една от най-прозрачните и лесни за анализ компании, значи положението не е толкова черно . Не знам какво ще стане ако подобни дискусии се прехвърлят към холдинги, банки и т.н....... Много ми е кофти да го кажа, но с времето се убеждавам, че значение имат най-вече интуицията, късмета ако щете....Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Чета и аз две страници и се чудя и се мая какви са тея глупости.Че осчетоводявали по-един или по-друг начин.Ми то си го пише в отчетите,колко има лизинг,колко пари има да се взимат (за половин дивидент само през тази година по спомен). Това са супер маловажни неща.Счетоводни трикове.
Някой хора не схващат важните неща.Важното в тази акция(Адванс Терафонд) са натрупаните вече активи.А те са над 220 000 декара плодородна земя.
Важно е и още нещо,а именно перспективите.При скрита инфлация над 10% ,световни търговски войни и несигурност ,и покачване на храните в световен мащаб,то тази земя само и единствено ще поскъпва (средно и дългосрочно).То даже и в момента акцията е подценена с 30 до 60% спрямо активите и ,и то по занижена оценка от самите Адванс.И рано или късно пазара ще обере този "луфт"
А ако някой се притеснява че нямало да има дивидент,категорично ще има продадени земи пред дивидент.Има и постъпления от лизинг както и от ренти.Пък и никакъв дивидент да няма ,все тая.Важно са активите.При липса на дивидент,те ще се увеличават още и още.
Горенаписаното се отнася за средно и дългосрочните инвеститори(като мен).Ако някой иска бързи печалби и да бяга,ми има хиляди други неща в който да си сложи парите,но са и далеч по-несигурни и може да даде фира много бързо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеПредварително се извинявам на всички притеснени
Някой хора не схващат важните неща.Важното в тази акция(Адванс Терафонд) са натрупаните вече активи.А те са над 220 000 декара плодородна земя.
Важно е и още нещо,а именно перспективите.При скрита инфлация над 10% ,световни търговски войни и несигурност ,и покачване на храните в световен мащаб,то тази земя само и единствено ще поскъпва (средно и дългосрочно).То даже и в момента акцията е подценена с 30 до 60% спрямо активите и ,и то по занижена оценка от самите Адванс.И рано или късно пазара ще обере този "луфт"
А ако някой се притеснява че нямало да има дивидент,категорично ще има продадени земи пред дивидент.Има и постъпления от лизинг както и от ренти.Пък и никакъв дивидент да няма ,все тая.Важно са активите.При липса на дивидент,те ще се увеличават още и още.
Горенаписаното се отнася за средно и дългосрочните инвеститори(като мен).Ако някой иска бързи печалби и да бяга,ми има хиляди други неща в който да си сложи парите,но са и далеч по-несигурни и може да даде фира много бързо.Last edited by kurta007; 20.08.2018, 22:02.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Печалбата от продажба по договор на разсрочено плащане е отчетена в ГФО, но подлежи на разпределяне като дивидент към момента, когато е изплатена последната вноска по съответния договор, когато става и прехвърлянето на собствеността.
Според мен ежегодно разпределят само дохода от лихвите, грубо продажбата е на 1 200 лв. а разликата до 1 500 лв. е лихвата което делено на 5 години е по 60 лв. на година.
Не знам, но наесен ако успея да отида на срещата ще опитам да осъзная всички нюанси.
Засега ще стискам палци за силна царевица и слънчоглед
Не е препоръка имам 1 акция
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Здрасти Мариански.
И аз не бях на линия през уикенда, та затова се включвам чак сега.
Погледнах набързо отчета за H'1 и наистина си прав - има отчетени значителни приходи, въпреки че няма съществени продажби през тази година, което трябва да означава, че наистина се отчитат някакви продажби от минали години.
От друга страна - в ГФО-2017, бележка 2.4. изрично посочва, че има промяна на счетоводната политика и Прихода вече се признава още при предоставяне имота за ползване (т.е. с плащането на аванса), като се прави и промяна със задна дата за 2016 г. за доста милиони левове приходи /респективно печалба/.
Не мога да си обясня нещата- текущото отчитане и въпросната бележка, за мен си противоречат.
Дано ти отговорят от дружеството и да изяснят каква точно е промянатата в счетоводната политика и как се отразява в междинния отчет.
Поздрави !
Второ от АТЕРА ми потвърдиха че има и т.н.
Това което визираш ти може би е че ги признават като ПРИХОД но може би за бъдещи периоди, което е друго. Може да се види в графите и ще се разпознае, но за мен темата се изчерпа и съм в отпуск
Така че който иска да види в баланса и за се порови
То и ако разсрочените към 20 000 дка ги бяха отчели през 2017 дивидентът щеше да е плюс 20 ст. нали?
Поздрави
Коментар
-
Предварително се извинявам на всички притеснени, но ще пубикувам извадка от ЗДСИЦ (който, по мое лично (грешно) мнение, в БГ си се тълкува като Дявол евангелие и малко от нас, дребните, разбират), обърнете внимание на подредбата увеличен/намален :
...Печалбата за разпределение е финансовият резултат (счетоводна печалба/загуба), коригиран както следва:
1. увеличен/намален с разходите/приходите от последващи оценки на недвижими имоти;
2. увеличен/намален със загубите/печалбите от сделки по прехвърляне на собствеността върху недвижими имоти;
3. увеличен/намален в годината на прехвърляне на собствеността върху недвижими имоти с положителната/отрицателната разлика между:
а) продажната цена на недвижимия имот, и
б) сумата от историческата цена на недвижимия имот и последващите разходи, довели до увеличение на балансовата му сума;
4. увеличен/намален със загубите/печалбите от продажби, отчетени в годината на сключване на договори за финансов лизинг;
5. увеличен/намален в годината на изтичане на срока на договора за финансов лизинг с положителната/отрицателната разлика между:
а) прихода от продажбата на недвижимия имот, вписан в началото на срока на договора за финансов лизинг, и
б) сумата от историческата цена на недвижимия имот и последващите разходи, довели до увеличение на балансовата му сума.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
Коментар