If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това дружество следите ли го... Преди няколко месеца го бяха натиснали доста и него покрай шоковото пропадане на индексите, пък аз реших, че има стойност зад него, а и с тази налагаща се напоследък европейска тенденция да се мисли вече за снабдяване не от другия край на света само, а да се мисли за повече диверсификация и за локално производство в много сфери, т.е. нашите масиви с жито да се окажат още по-важни, както и земите под тях, реших да му обърна повече внимание. Всъщност Атера винаги ми е било в топ 3 откъм коректни компании, бих се радвал да има повече такива компании, но винаги ми е било твърде консервативно откъм възможна доходност, затова не ми е било фаворит за покупка на акции. Както съм писал неведнъж, мен дивидентите не са ми най-важни, а се стремя да търся добра капиталова доходност. Стремя се да гоня компании, които в рамките на 1-2 г биха ми донесли поне 20-30%, а тайно се надявам на 50-60%, понякога ми се получава, дори повече (такова е най-тежкото ми дружество в момента, но няма да отварям въпрос за него сега, а и съм го споменавал неведнъж при редките си иначе включвания). Понякога изобщо не ми се получава това с доходността, но аз сравнително често сменям фаворитите си и не се притеснявам да продавам на загуба. Във форума почти всички продават всичко на печалба(така твърдят), но а съм от изключенията и съм имал и добри, но и непечеливши сделки. Въпреки всичко си взех Атера – първо защото тогава беше прекалено натисната цената (купувах на около 1.65лв преди около 3 месеца), а сега продължавам да имам, защото смятам, че има фундамент и ако има спадове на борсата, не очаквам тук да са най-тежки. Същевременно не изключвам и ръстове в един момент, зависи от много фактори. Не ми е най-тежкото дружество, но е важно за портфейла ми, а ако открия нещо друго, може още другата седмица да го продам. Всъщност смятам да си го държа поне няколко месеца, а продажби – частични или цялостна да правя само ако нещо друго много ме изкуши.
Притежавам акции на БФБ, включително и Атера. Разсъжденията и очакванията ми може да са напълно погрешни, понже съм лаик и съм пристрастен. Нямам представа в каква посока ще се движи цената занапред. Просто ми е интересно да прочета повече мнения. Препоръки нямам никакви.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Предполагам, че ограниченията за събиране на хора на закрито в текущата ситуация с коронавируса са причината да не бързат с обявяването на дата. За да не чакаме дълго дивидента се надявам ОСА да е скоро.
Изтървал ли съм някаква покана за оса, или още няма?
Предполагам, че ограниченията за събиране на хора на закрито в текущата ситуация с коронавируса са причината да не бързат с обявяването на дата. За да не чакаме дълго дивидента се надявам ОСА да е скоро.
Коментар