Мерси, и аз от Юга взех
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
С 14 ст дивидент вътре, мисля добра сделка си направил
Интересно кой натиска така цената.
(0.14*0.95) / 1.78 = 0.075 ме устройва като доходност.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеАз току що купих още 5168 броя на средна 1.785.
Интересно кой натиска така цената.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Алтеркото ,- нали са му посредници по увеличението-просто "сейфти" го играят с кеша който ще исипят.Не мисля, че Алтерко ще има проблем с увеличението !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТолкова го отлагаха, че вече ми намирисва
- 4 Харесвания
Коментар
-
Е , те доста кинти по сметките имат. Няма да са им проблем за дивидент.
Но какво беше това алтерца
Алтеркото ,- нали са му посредници по увеличението-просто "сейфти" го играят с кеша който ще исипят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Толкова го отлагаха, че вече ми намирисва за "вързване" на изплащането на дивидента с увеличението на алтерцата!
Лични съждения ,-имам и от двете
Но какво беше това алтерца
Коментар
-
Отложи се за 17-ти.
Нямаше кворум.
Толкова го отлагаха, че вече ми намирисва за "вързване" на изплащането на дивидента с увеличението на алтерцата!
Лични съждения ,-имам и от дветеLast edited by inta53; 03.08.2020, 21:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Т.е. тия всички декари земеделска земя собственост на дружеството директно зануляват ако нещо ЕС спре. В смисъл вече няма да струват 1000+ лв на декар, ами 200 да речем. Супер, бих си купил земя на тия цени.
Да не говорим че България субсидия е 140 евро на хектар, в Полша 240евро, Германия 308евро. Така че има още много тук да се наваксва.
Като цяло дори и да отменят субсидия, България няма да пропадне просто защото земя е плодородна. Да, на по малките ще им е по-сложно, точно за тях субсидия е съществена.
Вместо да се спори вижте отчет на ЕК https://ec.europa.eu/info/sites/info...heet-eu_en.pdf
От 2010г производителност в агрикултурен сектор в България е нараснал 2,5.
Вижте и колко има принос от земеделие-то в числа. Не забравяйте, че пазар е един. Произведено тук може да се продава в целия ЕС, стига логистична мрежа да е евтина.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
Уважаеми г-н Флорида,
Сега ще Ви разкажа как стоят нещата със земеделската земя. Всъщност е много просто. Един декар струва колкото е субсидията от ЕС х 20.
Горе-долу. Рентата е равна горе-долу на субсидията. Ако утре ЕС реши да увеличи субсидията два пъти, земята ще поскъпне 2 пъти. Ако ЕС реши да махне помощите за земеделие, с това дружество е свършено.
Няма никакъв фундамент, инфлация или пазар. Няма никакво значение какво се сее на тази земя (и дали изобщо се сее нещо). Всичко се определя от номенклатурите в ЕС. Това че, плановата икономика не Ви харесва не значи, че тя не съществува. И понеще субсидиите от ЕС са начин за контрол и влияние в страните членки те няма да спрат скоро (номенктатурата няма да се откаже от контрола). Това прави тази акция добро вложение в средносрочен план. Много вероятно е ЕС да се разпадне СЛЕД ликвидацията на дружеството (която не помня кога беше но едва ли е след 2025).
Пожелавам Ви здраве и успехи в личен и професионален план.
Коментар
Коментар