IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение
    Ама аз наистина се удивявам как след толкова убийствени доводи, които тук се излагат, все още има заблудени индивидуални инвеститори, пенсионни дружества, фондове парични,
    които си влагат парите в тази шитава акция.
    Явно всички, оснен 1 в този форум, не са проумяли тази истина.
    Акция,
    Която за последните 3-4години дабъл направи..
    Разбира се,
    тази акция не може се мери със светилото БРЕФ,,
    което 2000 и -n-тата година ще е N- млн лв,
    стига чорбаджиите там нещо скрито- покрито до тогава да не направят.. Ама те нашите, не са като вашите...
    Аве, в Бг сме,
    Където максимата е
    Аз не сакам на мен да е добре, а на Вуте зле.

П.п имам акции тук и все още ми е #1 в портфейла
    Земя, като една човешка длан...
    Но Груев казва– Ай сиктир, балон.
    Един е БРЕФ и аз съм там пророк.
    Не чакайте от агрото хаир.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Принципно всичко може, но в реалността не е точно така - правиш същата грешка, катп родните зърнари, а именно, че си мислиш, че само в Бг има земя и само тук се произвежда зърно. Ми не е точно така, нали Да, има инфлация и т.н., но имаш и над 10 пъти покачване на цената на земята за 15 години - ми няма нещо, което да оправдае подобен ръст - нито евросубсидиите, нито ръста на цените на пшеницата. Всъшност, сега проверих - в момента цената на пшеницата е с почти 50% надолу спрямо върха си точно преди 15 години в долари.

P.S. Сега проверих и курса лев/долар - тогава доларът е близо до най-ниските си нива, така че в лева цената на пшеницата в момента е с около30% под върховете си от 2008.)
      Може би производителността се е подобрила значително...
      Преди 15 годин имаме 6 до 7 млн.т. зърна
      Последните години е около 11 млн.т., 70 -80% ръст, а обработваемата земя е нараснала с около 8 %
      https://tradingeconomics.com/bulgari...s-wb-data.html
      https://tradingeconomics.com/bulgari...e-wb-data.html

Съдейки по последния бюлетин, картинката е шарена, има и успешни, и затруднени ...
      имат почти 21% събрани ренти от новата ст. година, спрямо 29% преди година
      от предходната стопанска година имат 86.6%, а миналия декември са имали под 85%
      Слуховете за смъртта на бг.земеделието са преувеличени.
      Нямам в момента, но в ярко червени дни мога да подложа.

Коментар

• Ама аз наистина се удивявам как след толкова убийствени доводи, които тук се излагат, все още има заблудени индивидуални инвеститори, пенсионни дружества, фондове парични,
        които си влагат парите в тази шитава акция.
        Явно всички, освнен 1 в този форум, не са проумяли тази истина.
        Акция,
        Която за последните 3-4години дабъл направи..
        Разбира се,
        тази акция не може се мери със светилото БРЕФ,,
        което 2000 и -n-тата година ще е N- млн лв,
        стига чорбаджиите там нещо скрито- покрито до тогава да не направят.. Ама те нашите, не са като вашите...
        Аве, в Бг сме,
        Където максимата е
        Аз не сакам на мен да е добре, а на Вуте зле.

П.п имам акции тук и все още ми е #1 в портфейла

Last edited by cba; 07.02.2024, 17:34.

Коментар

Принципно всичко може, но в реалността не е точно така - правиш същата грешка, катп родните зърнари, а именно, че си мислиш, че само в Бг има земя и само тук се произвежда зърно. Ми не е точно така, нали Да, има инфлация и т.н., но имаш и над 10 пъти покачване на цената на земята за 15 години - ми няма нещо, което да оправдае подобен ръст - нито евросубсидиите, нито ръста на цените на пшеницата. Всъшност, сега проверих - в момента цената на пшеницата е с почти 50% надолу спрямо върха си точно преди 15 години в долари.

P.S. Сега проверих и курса лев/долар - тогава доларът е близо до най-ниските си нива, така че в лева цената на пшеницата в момента е с около30% под върховете си от 2008. Умен човек си, ще ме разбереш, затова и го пиша. Иначе праскаме едно ЪЪЪЪЪЪППППП, НААААААААЙ и сме готови
          тези неща потвърждават моята теория за парите(може и на друг преди мен да е, не знам, не съм чел) - вдигат се цените НЕ защото някой пише по форумите ЪЪЪЪЪЪППППП - вдигат се и всички активи в чужбина, биткойните(при тях какво оправдава ръста), шилето, имоти, земи. Където човек вярва, че ще продължи да се вдига - всичко ще продължава да се вдига. няма 10 пъти, няма 20, няма не искам, няма недей

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

защо да няма как да върви нагоре? "Свободните" пари са повече от продаващите се активи - имоти и земи. Даже и да се вдигат цените парите остават повече(нали не се губят, отиват при продавача) ... трябва тези свободни пари да се извадят, но не знам как ще стане
            + сещам се за начин - ДЦК или ивестиции в чужбина

P.S. Сега проверих и курса лев/долар - тогава доларът е близо до най-ниските си нива, така че в лева цената на пшеницата в момента е с около30% под върховете си от 2008. Умен човек си, ще ме разбереш, затова и го пиша. Иначе праскаме едно ЪЪЪЪЪЪППППП, НААААААААЙ и сме готови
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Съвършено вярно, само дето дори и с евросусидии, много зърнари, особено при слаба година, пак са на загуба. Просто защото рентите станаха много високи. Или ще намалят рентите, а оттам и цените на земята, или ще фалират, или трябва държавата да увеличи субсидиите - ти си избери кое е по-вероятното. За мен лично е вариант 3, който само и единствено ще отложи неизбежния фалит, рано или късно, особено ако Украйна се присъедини към ЕС. Става малко като с ТЕЦ-овете - хем са на загуба, хем вдигат заплатите. Вариантите са земеделието да стане поливно или да преминат към зеленчукопроизводство вместо зърно, но и двамата знаем, че това е невъзможно. Все пак доста голяма част от народонаселението е доволно тъпа, отделно има и огромно количество черни пари, така че цената и на земята, и на жилищата няма как да претърпи срив. Но няма и накъде да върви нагоре. Това си е лично мое мнение - цената тук е балон
              защо да няма как да върви нагоре? "Свободните" пари са повече от продаващите се активи - имоти и земи. Даже и да се вдигат цените парите остават повече(нали не се губят, отиват при продавача) ... трябва тези свободни пари да се извадят, но не знам как ще стане
              + сещам се за начин - ДЦК или ивестиции в чужбина
              Last edited by petyob; 07.02.2024, 15:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Дори да приемем, че си прав нали си наясно, че субсидиите и помощите в земеделието няма да изчезнат ! Така, че е логично това да се отразява в цената на земята и рентите.
                Съвършено вярно, само дето дори и с евросусидии, много зърнари, особено при слаба година, пак са на загуба. Просто защото рентите станаха много високи. Или ще намалят рентите, а оттам и цените на земята, или ще фалират, или трябва държавата да увеличи субсидиите - ти си избери кое е по-вероятното. За мен лично е вариант 3, който само и единствено ще отложи неизбежния фалит, рано или късно, особено ако Украйна се присъедини към ЕС. Става малко като с ТЕЦ-овете - хем са на загуба, хем вдигат заплатите. Вариантите са земеделието да стане поливно или да преминат към зеленчукопроизводство вместо зърно, но и двамата знаем, че това е невъзможно. Все пак доста голяма част от народонаселението е доволно тъпа, отделно има и огромно количество черни пари, така че цената и на земята, и на жилищата няма как да претърпи срив. Но няма и накъде да върви нагоре. Това си е лично мое мнение - цената тук е балон
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Позволи ми да се съглася само отчасти - достъпността на жилища в България, т.е. София, за последните 15 години се е подобрила. Превеждам - ако преди 15 години 1 квадратен метър от 1200 евро се е купвал с 3 средни месечни заплати, то сега 1 квадратен метър от 2400 евро се купува с 2 месечни заплати. Отделно лихвите по жилищните заеми са паднали от 8-9% на 2,5-3%, за тези, които купуват с кредити. При земята е точно обратното - ако преди 15 години с 1 месечна заплата се купуваха 3-4 декара от най-добрата земя, то сега с една заплата се купува макс 1 декар. А цените на кредитите за земя са горе-долу на едни и същи нива (справка моите любимци от Еверестово) Умен човек си, ще ме разбереш къде е ПО-ГОЛЕМИЯТ балон

Но споко, ако държавата пак не налее милиарди, този балон естествено ще гръмне - цената на земята у нас е безумно висока. И понеже съм добър -ето ви всички данни на Евростат за цените на земята в ЕС по региони - смятайте си и си сравнявайте както искате

https://ec.europa.eu/eurostat/databr....apri.apri_lpr
                  Дори да приемем, че си прав нали си наясно, че субсидиите и помощите в земеделието няма да изчезнат ! Така, че е логично това да се отразява в цената на земята и рентите.

Коментар

Груец, ако тук говорим за балон, за цените на жилищата и парцелите не знам какво трябва да кажем !
                    Позволи ми да се съглася само отчасти - достъпността на жилища в България, т.е. София, за последните 15 години се е подобрила. Превеждам - ако преди 15 години 1 квадратен метър от 1200 евро се е купвал с 3 средни месечни заплати, то сега 1 квадратен метър от 2400 евро се купува с 2 месечни заплати. Отделно лихвите по жилищните заеми са паднали от 8-9% на 2,5-3%, за тези, които купуват с кредити. При земята е точно обратното - ако преди 15 години с 1 месечна заплата се купуваха 3-4 декара от най-добрата земя, то сега с една заплата се купува макс 1 декар. А цените на кредитите за земя са горе-долу на едни и същи нива (справка моите любимци от Еверестово) Умен човек си, ще ме разбереш къде е ПО-ГОЛЕМИЯТ балон

Но споко, ако държавата пак не налее милиарди, този балон естествено ще гръмне - цената на земята у нас е безумно висока. И понеже съм добър -ето ви всички данни на Евростат за цените на земята в ЕС по региони - смятайте си и си сравнявайте както искате

https://ec.europa.eu/eurostat/databr....apri.apri_lpr

Коментар

Груец, ако тук говорим за балон, за цените на жилищата и парцелите не знам какво трябва да кажем !
                      Важното е, че не за всички важи, Има някои които са тотално асиметрични логически защото имат покрив с фотоволтак, нам си коя година ще имат метро а 2029 ще ходи на ликвидация

Коментар

• Груец, ако тук говорим за балон, за цените на жилищата и парцелите не знам какво трябва да кажем !

Коментар

• От тези картинки не виждам как може да се направи извод за балон.
                          Сигурно има включена много земя, която се напоява, но има и държави като Финландия и Естония и т.н., които не знам какво точно произвеждат.
                          Игра в центъра сме.

Коментар

• Както се казва, в България балон на земята няма, няма и да има

такааа, средна цена в ЕС - 2100 лева на декар, при това тук се вкарани и много, ама много голям процент земи с напояване за отглеждане на зеленчуци, каквито в Бг почти липсват. Но нищо де, няма балон, всичко е точно, а аз съм хейтър и плювач

Коментар

Ти си умен човек - четеш, щото нали вече го няма Ендер, какво е Сламен човек и как се изпозлва в спорове - та не на мен тия. Не съм казал, че с апо-добри или по-лоши от други адсици, казвам, че и най-големият идиот, при техния тайминг (за тайминга само адмирации - за трети път да го кажа), щеше да направи поне 2 пъти по-добри резултати. Ха познай от три пъти (както казва Карлсон, който сега чета на децата вечер), къде е отишла разликата
                              Знам, че няма смисъл да продължава човек. Няма успешна компания на БФБ, която да не критикуваш.

Успешни инвестиции!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

ОК, добре, правилно не си купил - кофти инвестиция са били през тия години Няма да сравнявам тяхната доходност - и дивидентна, и капиталова с на други АДСИЦ дружества.
                                Ти си умен човек - четеш, щото нали вече го няма Ендер, какво е Сламен човек и как се изпозлва в спорове - та не на мен тия. Не съм казал, че с апо-добри или по-лоши от други адсици, казвам, че и най-големият идиот, при техния тайминг (за тайминга само адмирации - за трети път да го кажа), щеше да направи поне 2 пъти по-добри резултати. Ха познай от три пъти (както казва Карлсон, който сега чета на децата вечер), къде е отишла разликата

Коментар

Working...
                                X