IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Майната
    Фондовете на Алианц! )))
    ПОД "Алианц България" неможе да купува за управляваните от него фондове през ТБ "Алианц България", тъй като са свързани лица по смисъла на КСО и е забранено. Явно си се заблудил

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната
      Фондовете на Алианц! )))
      Мерси майна!!!

Коментар

• Фондовете на Алианц! )))
        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Моля, ако някой има и информация относно, кой ги купи тея над един милион акции, да ми пише.Благодаря предварително!!
          Успех, май поемаме нагоре, дано...!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
            Stu, това си е само мое мнение. Нямам никаква вътрешна информация дали Елана или някой друг са взели правата. Само предполагам, че те ще използват управляваните от тях фондове и портфейли, за да запишат всички акции от увеличението. Защото те са най-заинтересовани да се набере целият капитал, тъй като това означава повече приходи за тях като управляващо дружество. Може и Бенчмарк да са помогнали, струва ми се, че си съдействат в такива случаи. Факт е, че към правата нямаше никакъв интерес, а после се изкупиха всички. Сериозни институционални инвеститори едва ли биха разчитали на аукциона.
            Ако тази хипотеза, че повечето права сега са у Елана, е вярна, има само един последващ вариант. При всички положения тези още 10 млн. акции са им много и ще пробват продадат повече докато стане време да се записват новите. Т.е. поне до 29 юни ще има яко изсипване на пазара. А може и до по-късно. Няма да се учудя, ако цените паднат и под 1,25.

Бях фен на тези земеделски фондове до едно време, но признавам, че си промених мнението. Вече нямам нито една акция от такива АДСИЦ и не ми пука особено накъде ще вървят цените. Не мисля, че земята ще поскъпне чак толкова, колкото ни убеждават. А прословутите ренти могат да се окажат по-малки отколкото разходите за управление.

Дай боже аз да греша, а ти да си прав. Желая успех на всички.

Здравей Гари! "Факт е, че към правата нямаше никакъв интерес, а после се изкупиха всички. Сериозни институционални инвеститори едва ли биха разчитали на аукциона. " Наистина към това второ увеличение интересът не беше много голям, но не забравяй на първото
            увеличение какво стана и то само за един ден.Не мисля, че "сериозните институционални инвеститори" не биха разчитали на този аукцион.Самият факт, че цените на правата паднаха до 0,01лв ме навежда на мисълта, че тази позиция се регулираше от спекуланти, което в АДСИЦ няма голям смисъл и ми беше интересно, защо толкова малко инвеститори влязоха, но след този аукцион си отговорих на въпроса.Знаеш, че в АСДИЦ инвестират всякакви хора, които разполагат със сравнително малко средства, предпочитащи сравнително малкия риск пред това да си държат парите в банка за период от няколко години и СПЕКУЛАНТИ естествено.И е нормално да смъкнат цената до там.Може и Бенчмарк да имат пръст в тая работа, но ако е така няма да пуснат акциите на тея нива(лично мнение).А ако тези бройки са на някой инвеститор, това означава че прогнозата ми ще излезе вярна.А фактът, че цената "цикли" на едно място е точно по тази причина- а именно "новините", знаеш каква рефлекция имат върху
            цените на акциите и какви моментни корекции стават.

ПС:Забравих да спомена и дивидентите.

Успех!!!

Коментар

• И не разбирам за какво плачете тук. Че, позициите на АТЕРА и ЕЛАРГ са РАЙ за спекулантите-който не ги е проспал тези възможноси, сега е доста, доста напрееед с материала !

Коментар

• Абе те нека да купят над 300000 дка земя и АТЕРА още толкова до края на годината пък нека цените да падат
                А след влизането в ЕС пък направо не ми се мисли къде ще отидат тия цени

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечка
                  Гари, напоследък страшно много много ми напомняш за моите възгледи отпреди година и половина - две. Лошото е, че пропускаш един факт - пазарната цена в BG МОЖЕ да се манипулира относително евтино. Така, че смятам, че макар и принципно верни, разсъжденията ти могат да ти костват страшно много пропуснати печалби (както и да ти донесат леки и спокойни сънища...).
                  Това, че могат да се манипулират цените, е ясно на всички. И се вижда постоянно.

Мечка, да разбирам ли, че си променил позициите си?

Коментар

• Това е от днешния Мониор-
                    Вдигат заводи по футуристичен проект край Шумен
                    Правим синтетични бензин и дизел от зърно и боклуци
                    Общината бърза с проекта за хай тек парк, за да се включи в бюджет 2007
                    http://www.monitor.bg/main/article?s...&cid=1&eid=744

Както бях споменал наскоро , само половината от обсъжданите проекти да се осъществят , то дори тогава няма да стигне земеделската земя , за да се произвиждат необходимите суровини за биогоривото.Ей по тази пущина е луднал света в момента...А освен за дизел кукуруза става и за храна на свинките мисля:-)

Коментар

• Гари, напоследък страшно много много ми напомняш за моите възгледи отпреди година и половина - две. Лошото е, че пропускаш един факт - пазарната цена в BG МОЖЕ да се манипулира относително евтино. Така, че смятам, че макар и принципно верни, разсъжденията ти могат да ти костват страшно много пропуснати печалби (както и да ти донесат леки и спокойни сънища...).
                      Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Stu, това си е само мое мнение. Нямам никаква вътрешна информация дали Елана или някой друг са взели правата. Само предполагам, че те ще използват управляваните от тях фондове и портфейли, за да запишат всички акции от увеличението. Защото те са най-заинтересовани да се набере целият капитал, тъй като това означава повече приходи за тях като управляващо дружество. Може и Бенчмарк да са помогнали, струва ми се, че си съдействат в такива случаи. Факт е, че към правата нямаше никакъв интерес, а после се изкупиха всички. Сериозни институционални инвеститори едва ли биха разчитали на аукциона.
                        Ако тази хипотеза, че повечето права сега са у Елана, е вярна, има само един последващ вариант. При всички положения тези още 10 млн. акции са им много и ще пробват продадат повече докато стане време да се записват новите. Т.е. поне до 29 юни ще има яко изсипване на пазара. А може и до по-късно. Няма да се учудя, ако цените паднат и под 1,25.

Бях фен на тези земеделски фондове до едно време, но признавам, че си промених мнението. Вече нямам нито една акция от такива АДСИЦ и не ми пука особено накъде ще вървят цените. Не мисля, че земята ще поскъпне чак толкова, колкото ни убеждават. А прословутите ренти могат да се окажат по-малки отколкото разходите за управление.

Дай боже аз да греша, а ти да си прав. Желая успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                          Елана както накупиха 5 млн. права по 1 ст. сега има да продават тия акции до второ пришествие. Скоро няма да има никакво движение нагоре, мисля аз.
                          Уважавам твоето мнение ГАРИ, наистна понякога мислиш много рационално и доста ефективно, но понякога е само в една посока и не включваш всички фактори, влияещи на позицията.
                          Наистина ли мислиш, че за това са ги купили тея права?Отговори си на въпроса, защо го правят, по няколко начина, а не само по един.Не обичам
                          да споделям идеите си много много, понеже чувам разни коментари след това, които не ми харесват.Ще видим в края на месеца как ще е положението.
                          УСПЕХ!!!

Коментар

• Не ща да критикувам, само да питам :

И тук ли виждаш знаменца ?[/quote]

Хаха, много смешно, знам че техническия анализ не е много ефективен на БФБ, ама...Абе не мисля, че иронията ти не е много умесна за АТЕРА, на този етап.Само гледай какво ще стане до седмица, две там.Толкова от мен, повече нищо няма да казвам, след две седмици пак ще се срешнем в форума...До след две седмици.

Айде успех и на теб!!!

Коментар

• interesnoto e che 2 900 000 prava biaha za sobstvena smetka
                              dali ELANA mogat da zapishat tolkova akcii

Коментар

• stu Може и да е прав:

До края на месеца няма да има акции от новото увеличение и цените биха могли да мръднат до 1.35.

А в края на годината при положение че на 1.1.2007 влизаме в ЕС може пък и до 1.80 до се затътрят, ако тези от Елана се размърдат малко повече...

Вече им направиха безплатна реклама по телевизият че осигуряват финансиране от ЕС срещу процент ;-) тъй че нищо чудно да почнат да купуват земя срещу акции от ELARG ....

Първоначално изпратено от Гари
                                Елана както накупиха 5 млн. права по 1 ст. сега има да продават тия акции до второ пришествие. Скоро няма да има никакво движение нагоре, мисля аз.

Коментар

Working...
                                X