В крайна сметка все пак смятам че тази позиция ще продължи възходящата си тенденция. До 500% едва лино и на 400 ще съм доволен........Успехи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Вярно, преди две години беше. Бях накупил и аз едни 5000 бройки, които после разкарах на 1,50. И сигурно съм по-наясно със земите от доста хора в този фоум. Правих си проучване къде в Европа колко струва земята, какви наеми се плащат. Имам и доста приятели, които само със земи се занимават, така че съм си направил преценката. Мисля, че сериозното поскъпване на земята вече приключи. Оттук нататък колко ще се печели от ренти ще видим, ама според мене много малко.
Коментар
-
Мноооого са далече от 500%. А вече минаха 3 години. Далечко са и дивидентите - догодина по това време. Евентуално. Земята ще поскъпва може би, вероятно ще поскъпва. Но според мене това поскъпване ще е по-малко от ръста, който ще направят някои много добре развиващи се индустриални компании. Тия фондове за земя са подходящи за диверсификация - да вкараш 10-20% в тях, ама нищо повече.
Коментар
-
emi taq poziciq mi donese dohodnost ot nad 50% za 8 meseca,taka 4e i az wqrwam w neq.tepurwa 6te raste i za mene towa e investiciqta na bude6teto.Zemqta w BG 6te poskupwa ne samo za6toto e podcenena,no i za6toto s te4enie na wremeto 6te se prewurne w izklyu4itelno wajen aktiv,osobeno wuw wremeto na bio-gorivataСилата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х
Коментар
-
земята или поне част от нея се намира на Камбаните и според мен са платили доста повече от 50 евро на м2 иначе това ще е най-добрата им сделка
интересно ще е да науча, обаче, как си правят сметките в ЕЛАРГ - дали съобщават купената земя плюс предварителните договори; дали смятат само платените до момента суми без договорените за да направят 190 средна
между другото средния им парцел е с големина 7.5 декара и може би това е обяснението за по ниската цена но пък и рентата ще е доста по-ниска ако това е вярно
Коментар
-
Е, който има акции, да се чуди. Ние ги продадохме отдавна и на нас вече не ни пука. Аз лично загубих вяра в печалбата от тази земеделска земя. А София е един от малкото градове в България, който се разраства и то стремително, така че току виж тази инвестиция се оказала много изгодна.
Те и Адванс Терафонд щяха да правят такива хватки с регулацията, също и онези загубените BIG, които се укриха в нелегалност. Май никой не може да се похвали с успех още. Само да не се продадат терените точно преди да влязат в регулация.
Коментар
Коментар