IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    А някога задавали сте си въпроса че поръчките продава са слагани преди два месеца и продавача не ги контролира през деня...., поръчките купува са с цел да има поръчки при гапа ако има качване....
    Колегата ВИНС се ядосваше че няма поръчки онзи ден над 1,03 и изведнъж минаха до 1,07-1,1 ами всичко е с цел някой който се е уплашил че няка да се появи купувача повече ще ги изсипе на поносимо ....до 1,05 ми продадоха над 3 К тогава по 350 бройки .........
    Да колега точно това имахвпредвит аз тогава купих но не много трябва да си проверя ордерите. Който не е уверен в анализите си какво прави на бфб или кадето и да е. Бъфет какво е казал бъди алчен когато другите се страхуват и баъди предпазлив когато другите са алчни

Коментар

• Ако си мислиш че някой продал кол опции ще пусне акцията да порастне за може да се спечели от кол опциите, значи си мислиш за някой друг пазар. Няма деривати защото повечето няма да си хвърлят парите да купуват опции при положение, че е толкова лесно тези опции да бъдат винаги губещи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Мисля че се сещам Не го споделяй ако обичаш, че и без това трудно става купуването сега . За ФПП съм съгласен, но според мен няма да е толкова скоро това. Имам и там, но поне година не чакам някаво голямо излитане.
        Ей за това съм много навит да има пазар на деривати в БГ. Купи си кол опции върху ФПП (пирмерно) и да не ти пука дали малоумниците и се свиди сега да купуват на 28 ст. пък по нататак да се избияят на 34-36 стотинки. Чакай си ексърсаизната дата и да не ти пука от ИНВИСТИТИРИ с два лева където се бутат там кадето някой изкупува и да бягат там кадето някой разпродава. Някакав тъпанар ме беше убидил в тази тема че съм писъл само глупости, а тогава еларга беше около левчето. По принцип не съм писъл в този форум години само съм го чел и то всеки ден и нямах намерение да пиша но направо не се сдържах като гледам как повечето малки инвиститори вземат решения на база само дали има краткотрайни изкупувания/разпродажби, а последните 2 месеца се появи толкова много игра на бфб.

Коментар

• сега погледнах в новините по БФБ.... имаме и предложение за дивидент на ОСА

Коментар

• А някога задавали сте си въпроса че поръчките продава са слагани преди два месеца и продавача не ги контролира през деня...., поръчките купува са с цел да има поръчки при гапа ако има качване....
            Колегата ВИНС се ядосваше че няма поръчки онзи ден над 1,03 и изведнъж минаха до 1,07-1,1 ами всичко е с цел някой който се е уплашил че няка да се появи купувача повече ще ги изсипе на поносимо ....до 1,05 ми продадоха над 3 К тогава по 350 бройки .........

Коментар

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
              То да беше само в тази позиция, но тука е фрапиращо. Знаеш ли колко дена съм бил най-горен бид (почти винаги айсберг), е вярно продавачите рядко ми продаваха на бида, но пак и как ме е било яд, че има малоумници, който цял ден не купуват на евтиното ами като видят че някой изкупува в края и те си нареждат бидовете с 4-5 % по-високо всравнение с преди няколко часа. Тоя филм ще го гледаме и във ФПП помни ми думата и още на едно друго място но ще го споделя друг път.
              Мисля че се сещам Не го споделяй ако обичаш, че и без това трудно става купуването сега . За ФПП съм съгласен, но според мен няма да е толкова скоро това. Имам и там, но поне година не чакам някаво голямо излитане.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Сега си спомням последната си покупка при Еларга. Беше преди около 2 месеца. Говорих си по скайпа с един съфорумец и погледнаха офертите. Имаше оферти за около 12-13 к , еднакви количества 0.699 на бида и 0.7 на аска Та му казах тогава след като ги купих: Странно нещо са това спекулантите. 0.7 не дава ама 0.699 дава. Другият образ пък на 0.7 е навит да продаде ама на 0.699 не е навит След определено време ще има значение каква ще е тогавашната цена а не дали си купил на 0.6999999 и на 0.7. Често се срещат такива ситуации по много позиции. За мен извода е че много учасници на БФБ нямат и бегла идея какво правят тук. Вие как мислите?
                То да беше само в тази позиция, но тука е фрапиращо. Знаеш ли колко дена съм бил най-горен бид (почти винаги айсберг), е вярно продавачите рядко ми продаваха на бида, но пак и как ме е било яд, че има малоумници, който цял ден не купуват на евтиното ами като видят че някой изкупува в края и те си нареждат бидовете с 4-5 % по-високо всравнение с преди няколко часа. Тоя филм ще го гледаме и във ФПП помни ми думата и още на едно друго място но ще го споделя друг път.

Коментар

• Сега си спомням последната си покупка при Еларга. Беше преди около 2 месеца. Говорих си по скайпа с един съфорумец и погледнаха офертите. Имаше оферти за около 12-13 к , еднакви количества 0.699 на бида и 0.7 на аска Та му казах тогава след като ги купих: Странно нещо са това спекулантите. 0.7 не дава ама 0.699 дава. Другият образ пък на 0.7 е навит да продаде ама на 0.699 не е навит След определено време ще има значение каква ще е тогавашната цена а не дали си купил на 0.6999999 и на 0.7. Често се срещат такива ситуации по много позиции. За мен извода е че много учасници на БФБ нямат и бегла идея какво правят тук. Вие как мислите?
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                    Варианти винаги има за всичко,особенно ако знаеш цената на това,което купуваш.Правилно си го казал,а аз се убедих,че няма да падне цента на земята въпреки опитите на някой да я свали в началото на годината.Ама то винаги така се почва.(П.С. ти кой Иво си Над.... или Петр.....?Ако си един от двамата поздрави и успешна нова година ,ако не си пак.)
                    Благодаря /не съм Над.. или Петр.../ , и на теб успешна година.
                    Според мен земята няма да поевтинее. Със сигурност мога да кажа , че последните две години бяха много добри за земеделието и доходоносни за фермерите. Много от тях миналата купиха и тази ще купуват . Интерес има и от вън къде скрит, къде вече реализиран от чужденци / вече и китайци си имаме ./ В новата ОСП 2014-2020, има доста интересни реформи- права за плащане /ще могат да се търгуват/, опростяване на програмите , по лесен достъп , желанието на България още от 2014г. изравняване на субсидиите по преките плащания /тук мисля , че ще успеем/, доброволни и задължителни плащания и т.н . Така , че в сектора ще има раздвижване.

Коментар

• Тука стана голяма бъркотия две събрания в един ден на 29.01.2012 от 10:00 и после от 15:00 (справка от търговският регистър).С други думи в 10:00 ще гласуваме за някакви козметични промени относно устава на дружеството а в 15:00 гласуваме за ликвидация.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                        http://www.investor.bg/novini/122/a/...-adsic,129436/

СФА за разлика от Алианс имат ясна представа за цената на земята.
                        Интересно. Има ли вариант при ликвидацията на ЕЛАРГ да закупят и земя от дружеството !
                        Варианти винаги има за всичко,особенно ако знаеш цената на това,което купуваш.Правилно си го казал,а аз се убедих,че няма да падне цента на земята въпреки опитите на някой да я свали в началото на годината.Ама то винаги така се почва.(П.С. ти кой Иво си Над.... или Петр.....?Ако си един от двамата поздрави и успешна нова година ,ако не си пак.)

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                          http://www.investor.bg/novini/122/a/...-adsic,129436/

Интересно. Има ли вариант при ликвидацията на ЕЛАРГ да закупят и земя от дружеството !
                          Монти предположи че някои се интересува от Камбаните...

Коментар

• http://www.investor.bg/novini/122/a/...-adsic,129436/

Коментар

• Модератора скри темата ,изглежда и той купува..... и не иска да се шуми.....

По принцип купувача е много мощен и бърза....
                              Не е препоръка....!

Коментар

• Е.ахти ти тъпата и не ликвидна борсичка. Цял ден дремах между 1.01 и 1.03 да допълня и някой като тръгна да изкупува чак тогава нашите ИНВИСТИТИРИ се сетиха да наредят ордери чак до 1.10. Б.си м.йката ще допълвам пр ФПП, а тук на 1.60-1.65 ще им продавам на умниците кадето бляха 2 месеца

Коментар

Working...
                                X