Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМисля че се сещам Не го споделяй ако обичаш, че и без това трудно става купуването сега . За ФПП съм съгласен, но според мен няма да е толкова скоро това. Имам и там, но поне година не чакам някаво голямо излитане.
Коментар
-
А някога задавали сте си въпроса че поръчките продава са слагани преди два месеца и продавача не ги контролира през деня...., поръчките купува са с цел да има поръчки при гапа ако има качване....
Колегата ВИНС се ядосваше че няма поръчки онзи ден над 1,03 и изведнъж минаха до 1,07-1,1 ами всичко е с цел някой който се е уплашил че няка да се появи купувача повече ще ги изсипе на поносимо ....до 1,05 ми продадоха над 3 К тогава по 350 бройки .........
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеТо да беше само в тази позиция, но тука е фрапиращо. Знаеш ли колко дена съм бил най-горен бид (почти винаги айсберг), е вярно продавачите рядко ми продаваха на бида, но пак и как ме е било яд, че има малоумници, който цял ден не купуват на евтиното ами като видят че някой изкупува в края и те си нареждат бидовете с 4-5 % по-високо всравнение с преди няколко часа. Тоя филм ще го гледаме и във ФПП помни ми думата и още на едно друго място но ще го споделя друг път.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеСега си спомням последната си покупка при Еларга. Беше преди около 2 месеца. Говорих си по скайпа с един съфорумец и погледнаха офертите. Имаше оферти за около 12-13 к , еднакви количества 0.699 на бида и 0.7 на аска Та му казах тогава след като ги купих: Странно нещо са това спекулантите. 0.7 не дава ама 0.699 дава. Другият образ пък на 0.7 е навит да продаде ама на 0.699 не е навит След определено време ще има значение каква ще е тогавашната цена а не дали си купил на 0.6999999 и на 0.7. Често се срещат такива ситуации по много позиции. За мен извода е че много учасници на БФБ нямат и бегла идея какво правят тук. Вие как мислите?
Коментар
-
Сега си спомням последната си покупка при Еларга. Беше преди около 2 месеца. Говорих си по скайпа с един съфорумец и погледнаха офертите. Имаше оферти за около 12-13 к , еднакви количества 0.699 на бида и 0.7 на аска Та му казах тогава след като ги купих: Странно нещо са това спекулантите. 0.7 не дава ама 0.699 дава. Другият образ пък на 0.7 е навит да продаде ама на 0.699 не е навит След определено време ще има значение каква ще е тогавашната цена а не дали си купил на 0.6999999 и на 0.7. Често се срещат такива ситуации по много позиции. За мен извода е че много учасници на БФБ нямат и бегла идея какво правят тук. Вие как мислите?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеВарианти винаги има за всичко,особенно ако знаеш цената на това,което купуваш.Правилно си го казал,а аз се убедих,че няма да падне цента на земята въпреки опитите на някой да я свали в началото на годината.Ама то винаги така се почва.(П.С. ти кой Иво си Над.... или Петр.....?Ако си един от двамата поздрави и успешна нова година ,ако не си пак.)
Според мен земята няма да поевтинее. Със сигурност мога да кажа , че последните две години бяха много добри за земеделието и доходоносни за фермерите. Много от тях миналата купиха и тази ще купуват . Интерес има и от вън къде скрит, къде вече реализиран от чужденци / вече и китайци си имаме ./ В новата ОСП 2014-2020, има доста интересни реформи- права за плащане /ще могат да се търгуват/, опростяване на програмите , по лесен достъп , желанието на България още от 2014г. изравняване на субсидиите по преките плащания /тук мисля , че ще успеем/, доброволни и задължителни плащания и т.н . Така , че в сектора ще има раздвижване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini/122/a/...-adsic,129436/
СФА за разлика от Алианс имат ясна представа за цената на земята.
Интересно. Има ли вариант при ликвидацията на ЕЛАРГ да закупят и земя от дружеството !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini/122/a/...-adsic,129436/
Интересно. Има ли вариант при ликвидацията на ЕЛАРГ да закупят и земя от дружеството !
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini/122/a/...-adsic,129436/
Коментар
Коментар