IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
    Това го четох преди малко но не разбрах дивидент ще има ли-няма ли? Не сханах нещо.Въобще не ме инересужат другите аз от това печеля .
    Ами според мен на 29 сутринта си правят годишното ОСА и определят дивидента за 2011 г. плюс другите технически въпроси....на 29 следобед правят второ събрание и ликвидират Еларга със срок например една година....
    Така че дивидент ще има....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      http://www.investor.bg/novini/122/a/...-elarg,129500/

Добри ,добри но на повечето таргета им беше леФче .........
      Какво очакваш сега да пишат как са сбъркали като са продали на 90 стинки или леФче или как ще влязат на 1,2 пак.....
      Сега ще се услушат и ще тръгнат да купуват някъде другаде и като ги попарят там ще се върнат пак тук....Никъде другаде не обещават за кратко време бързи и големи печалби ....
      Последните две години такава акция беше БТН.....Хем дивидент от 30 % няколко пъти хем цената се удвоява....няколко пъти.
      Не е препоръка....
      Това го четох преди малко но не разбрах дивидент ще има ли-няма ли? Не сханах нещо.Въобще не ме инересужат другите аз от това печеля .

Коментар

Ако трябва да сам обективен сега изчислявах аз очаквам около 1,75-1,8 лева. Някой може ли малко да ме осветли за дивидента нещо повече-дати-мати,7,2 стотинки предполагам бруто ако е така около6,9 след данъка идва, има ли го няма ли го ей такива работи? Ще съм благодарен.
        П.С. Абе тук що всички се умълчаха за мен последните няколко дена излязоха много добри новини??????????????????????
        http://www.investor.bg/novini/122/a/...-elarg,129500/

Добри ,добри но на повечето таргета им беше леФче .........
        Какво очакваш сега да пишат как са сбъркали като са продали на 90 стинки или леФче или как ще влязат на 1,2 пак.....
        Сега ще се услушат и ще тръгнат да купуват някъде другаде и като ги попарят там ще се върнат пак тук....Никъде другаде не обещават за кратко време бързи и големи печалби ....
        Последните две години такава акция беше БТН.....Хем дивидент от 30 % няколко пъти хем цената се удвоява....няколко пъти.
        Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          преди няколко дни като го четях това мнение си казах на ум че ще се радвам и на 1,30 или 1,40 да продавам но сега вече двойката не е мираж.....
          Ако трябва да сам обективен сега изчислявах аз очаквам около 1,75-1,8 лева. Някой може ли малко да ме осветли за дивидента нещо повече-дати-мати,7,2 стотинки предполагам бруто ако е така около6,9 след данъка идва, има ли го няма ли го ей такива работи? Ще съм благодарен.
          П.С. Абе тук що всички се умълчаха за мен последните няколко дена излязоха много добри новини??????????????????????
          Last edited by VINS; 30.01.2012, 20:31.

Коментар

Е.ахти ти тъпата и не ликвидна борсичка. Цял ден дремах между 1.01 и 1.03 да допълня и някой като тръгна да изкупува чак тогава нашите ИНВИСТИТИРИ се сетиха да наредят ордери чак до 1.10. Б.си м.йката ще допълвам пр ФПП, а тук на 1.60-1.65 ще им продавам на умниците кадето бляха 2 месеца

преди няколко дни като го четях това мнение си казах на ум че ще се радвам и на 1,30 или 1,40 да продавам но сега вече двойката не е мираж.....

Коментар

На практика за мое голямо съжаление си прав впредвит ситуацията на БФБ
              в предвид!
              Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Първоначално изпратено от plamen1972 Разгледай мнение
                Виж бюлетина на Инвестор-а
                Хм .Интересни предв.договори. Ама кой ли да прочете...

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                  Равновесие, а сега пазара е супер - можеш да продадеш цели 1000 бройки и веднага започва звъненето Кой КОЙ продава??

Защо винаги се приема че големите знаят всичко?
                  Аз лично не съм убеден, че върху цената на един индекс фондовете винаги ще печелят - ако беше така нямаше да си купят облигации на фалиращи банки и държави...колкото повече инструменти на пазара толкова повече ликвидност - сега имаме един инструмент - дивидента - от там имаме и годишна ликвидност. Хайде нека да са два - ликвидациите и търговите предложения.
                  Та без инструменти имаме това положение и ликвидността ще е още по-малка. Настоящата ситуация е в полза само на много дългите пари. Или изпускам нещо?
                  Големите знаят много повече за самите дружества от малките. При продажба на опции на тях им трябва да знаят само едно нещо - има ли рязка промяна към добро и лошо без това да е отчетено от пазара. Много лесно се вижда че пазара ни отчита само постфактум. Което определено дава предимство на големите.

Големите се дънят в чужбина - защото там просто тяхната игра не минава. Там се играе с очаквания и който влиза или излиза постфактум има брутален проблем.

Що се отнася до ликвидността - за мен лично не всяко повишение на ликвидността е добро. Нашата борса е доста рискова в момента в средносрочен хоризонт. Точно заради ниската ликвидност и кофти практики на мажоритари. Което прави много трудно бързото излизане при някакво кофти действие на мажоритаря. Но ако се пуснат деривати, които да стимулират манипулация на цени, то тя ще стане и вътрешно рискова. Т.е. цените вече ще са напълно откъснати от всякакво рационално обяснение. Аз лично при подобно развитие, просто ще се махна напълно от България. Нямам никакво намерение да ставам донор.

Коментар

• Равновесие, а сега пазара е супер - можеш да продадеш цели 1000 бройки и веднага започва звъненето Кой КОЙ продава??

Защо винаги се приема че големите знаят всичко?
                    Аз лично не съм убеден, че върху цената на един индекс фондовете винаги ще печелят - ако беше така нямаше да си купят облигации на фалиращи банки и държави...колкото повече инструменти на пазара толкова повече ликвидност - сега имаме един инструмент - дивидента - от там имаме и годишна ликвидност. Хайде нека да са два - ликвидациите и търговите предложения.
                    Та без инструменти имаме това положение и ликвидността ще е още по-малка. Настоящата ситуация е в полза само на много дългите пари. Или изпускам нещо?
                    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Виж бюлетина на Инвестор-а

Коментар

• Първоначално изпратено от plamen1972 Разгледай мнение
                        Много интересен отчет...
                        С много въпроси и още повече отговори...
                        Извинявай може ли линк или съм сляп или не мога да го видя

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Той ще ти продаде само толкова че да му излиза сметката като срине цената. Поне аз ако продавах това щях да правя. Още повече че най вероятно продаващите опции ще са с много повече информация от купуващите. Защото единствения вариант да загубят е всъщност ако се случи нещо супер непредвидено благоприятно развитие и така предимството в информацията става ключово.

Дериватите просто ще разбият БФБ. Тогава наистина няма да видим ръст с години. Движенията ще се случват само около датите на приключване на пут и кол опциите, като движенията ще са напълно алогични. Всичко ще е само вътрешна информация свързана с намеренията на тези които са продали пут и кол опциите. А те най-вероятно ще си направят едно съглашение и ще се почне стригането на овцете. С малко но на често.
                          На практика за мое голямо съжаление си прав в предвид ситуацията на БФБ
                          Last edited by VINS; 30.01.2012, 15:29.

Коментар

Прав си но не напълно. Имаш право до толкова до колкот е ликвидността т.е. нивото на ликвидност. В смисъл ако този който ми е продал кол опциите оперира с 10000000 броя примерно, а аз имам свободни за управление на деривати да кажем 1000 лева и при оборот 20-40 к на акцията и само двама човека търгуваме си на 100% прав. При дериватите ме кефи това че там облога е на 100% .
                            Той ще ти продаде само толкова че да му излиза сметката като срине цената. Поне аз ако продавах това щях да правя. Още повече че най вероятно продаващите опции ще са с много повече информация от купуващите. Защото единствения вариант да загубят е всъщност ако се случи нещо супер непредвидено благоприятно развитие и така предимството в информацията става ключово.

Дериватите просто ще разбият БФБ. Тогава наистина няма да видим ръст с години. Движенията ще се случват само около датите на приключване на пут и кол опциите, като движенията ще са напълно алогични. Всичко ще е само вътрешна информация свързана с намеренията на тези които са продали пут и кол опциите. А те най-вероятно ще си направят едно съглашение и ще се почне стригането на овцете. С малко но на често.

Коментар

• Много интересен отчет...
                              С много въпроси и още повече отговори...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Ако си мислиш че някой продал кол опции ще пусне акцията да порастне за може да се спечели от кол опциите, значи си мислиш за някой друг пазар. Няма деривати защото повечето няма да си хвърлят парите да купуват опции при положение, че е толкова лесно тези опции да бъдат винаги губещи.
                                Прав си но не напълно. Имаш право до толкова до колкот е ликвидността т.е. нивото на ликвидност. В смисъл ако този който ми е продал кол опциите оперира с 10000000 броя примерно, а аз имам свободни за управление на деривати да кажем 1000 лева и при оборот 20-40 к на акцията и само двама човека търгуваме си на 100% прав. При дериватите ме кефи това че там облога е на 100% .

Коментар

Working...
                                X