Ами доста прецакаха през годините малките акционери- дано сега са коректни
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе мисля, че въпреки нашите желания ще са толкова щедри
1. Елана ще се утвърдят като най-стъбилният ИП на БФБ и въобще в БГ
2. Ще се подобри инвестиционната култура на БФБ (няма да се купува само в позиции където някой слага тридена голям бид и постоянно купува от аска и няма да се разпродава някаде кадето някой слага 3 дена постоянно голям аск и продава на бида) ЗА СЕГА Е ТАКА. Никой не си прави анализи не следи нищо само се интересува от горно написаното и дори и в собствените си анализи не вярва(ако има такива)
3. (дериват на горните две е ) Ще се подобри според мен обстановката на БФБ поне за 2 години, защото ще има налят кеш ИНВИСТИТОРЧЕТАТА няма да търсят банкови депозити с реална лихва 5-6 % а ще си повярват, че с повече анализи и по-дълго и търпеливо наблюдение и рационални действия ще изкарват с по-малко нерви и лутаници в сравнение от последните 5 години повече от заветните 5-6% доходност
4. (също дериват на 1. и 2.) АДСИЦтата ще се утвърдят като новите сини чипове (не всички), защото повечето дават над 10% дивидентна доходност, при тях никой няма да трагне да прави кухи печалби от сорта продавам апартаментче или имотче на дъщерна само и само да имам ръст в приходите и печалба, просто няма смисъл(както правят някой холдинги), срещу номинал от 1 лв седят реални активи който можеш да ги пипнеш и да ги видиш, а повечето АДСИЦта се търгуват пъти под номинал, други пък имат десетки милиони кеш и много други фактори не ми се пишат всеки да си ги следи. А бе с две думи има и ще има игра.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам от ЕЛАРГАТА и не ми пука дали някой я мисли за балон или иска да си купи докато освободи кеш и не е минала 1.60лева. Всеки сам да си преценя каде и какво да купува или продаваLast edited by VINS; 05.02.2012, 01:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДА ТАКА Е, НО С ТОЗИ ФОНД ЕЛАНА ПОКАЗАХА ЛИПСА НА УПРАВЛЕНСКИ КАПАЦИТЕТи тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАми дса не сме сигурни за смеха- може да се разсърдят или поплачатLast edited by M-yMaker; 04.02.2012, 18:47.и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Baio Разгледай мнениеЗабравяш че тези които ликвидират Еларг имат голяма собственост, така че няма причина да не са щедри.и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе мисля, че въпреки нашите желания ще са толкова щедри
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКолко- колко не повече от 1.50- 1.60
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДано, ама надали. Аз купих преди няколко месеца на 0.91. Безю да влезат да купуват пенсиите и големи инвеститори не може да се очаква значителен ръст
Не знам какво значи големи инвеститори, но Франс ауто и 20 % от АДСИЦ покупка си е голям за мен.
Плюс това се сблъсках как купува около лефче и той и един друг от Карол и хич не са прости и балъци ,Пазят си парите ...
За мен е нормално около,след ОСА да има един скок до 1,3 лв за са си купи и кьораво и сакато при новината за ликвидация и дивидент от 7 ст ...... и следващите месеци рай за спекулантите . Търговия в диапазона от 1,1 до 1,40 .
Гарантирам го с мартини и спрайт .....!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнениеМисля, че бъркаш. Извади ли на Био Фарминг 11млн.акции, като ги смяташе? Защото така се получава- по първият вариант около 1,53лв. а по втория около 1,83лв.
Интересно е , че вариантите за ликвидация са представени и изчислени на базата на 191 хил.дка. а в момента имат около 220хил.дка / без тези 19 хил. на Био Фарминг/ или липсват около 30 хил.дка. Да не би тези 30 хил.дка да отидат при обслужващото дружество като компенсация вместо пари . Има ли си някой идея?
Коментар
Коментар