IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами доста прецакаха през годините малките акционери- дано сега са коректни

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Не мисля, че въпреки нашите желания ще са толкова щедри
      Зависи под какво разбираш щедри (имам предвит нивото на ликвидационният дял), но ако не се опитат да пре.бат малките инвеститори (аз за такъв се имам), то=>
      1. Елана ще се утвърдят като най-стъбилният ИП на БФБ и въобще в БГ
      2. Ще се подобри инвестиционната култура на БФБ (няма да се купува само в позиции където някой слага тридена голям бид и постоянно купува от аска и няма да се разпродава някаде кадето някой слага 3 дена постоянно голям аск и продава на бида) ЗА СЕГА Е ТАКА. Никой не си прави анализи не следи нищо само се интересува от горно написаното и дори и в собствените си анализи не вярва(ако има такива)
      3. (дериват на горните две е ) Ще се подобри според мен обстановката на БФБ поне за 2 години, защото ще има налят кеш ИНВИСТИТОРЧЕТАТА няма да търсят банкови депозити с реална лихва 5-6 % а ще си повярват, че с повече анализи и по-дълго и търпеливо наблюдение и рационални действия ще изкарват с по-малко нерви и лутаници в сравнение от последните 5 години повече от заветните 5-6% доходност
      4. (също дериват на 1. и 2.) АДСИЦтата ще се утвърдят като новите сини чипове (не всички), защото повечето дават над 10% дивидентна доходност, при тях никой няма да трагне да прави кухи печалби от сорта продавам апартаментче или имотче на дъщерна само и само да имам ръст в приходите и печалба, просто няма смисъл(както правят някой холдинги), срещу номинал от 1 лв седят реални активи който можеш да ги пипнеш и да ги видиш, а повечето АДСИЦта се търгуват пъти под номинал, други пък имат десетки милиони кеш и много други фактори не ми се пишат всеки да си ги следи. А бе с две думи има и ще има игра.
      Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам от ЕЛАРГАТА и не ми пука дали някой я мисли за балон или иска да си купи докато освободи кеш и не е минала 1.60лева. Всеки сам да си преценя каде и какво да купува или продава
      Last edited by VINS; 05.02.2012, 01:46.

Коментар

ДА ТАКА Е, НО С ТОЗИ ФОНД ЕЛАНА ПОКАЗАХА ЛИПСА НА УПРАВЛЕНСКИ КАПАЦИТЕТ
        да, и това показаха ЕЛАНА, но и доста други неща характерни за българската бизнес среда по времето в което караха влака. интересно к'во си мислят за тях настоящите им клиенти и довереници... се'лави
        и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• ДА ТАКА Е, НО С ТОЗИ ФОНД ЕЛАНА ПОКАЗАХА ЛИПСА НА УПРАВЛЕНСКИ КАПАЦИТЕТ

Коментар

Ами дса не сме сигурни за смеха- може да се разсърдят или поплачат
            съгласен, нека първо видим след биофарминга, ще има ли и 2-ри, после и 3-ти... иначе е интересно да се помисли за "земното" покритие на акцията и тенденцията която може би ни показва мениджмънта...
            Last edited by M-yMaker; 04.02.2012, 18:47.

Коментар

• Ами дса не сме сигурни за смеха- може да се разсърдят или поплачат

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Baio Разгледай мнение
                Забравяш че тези които ликвидират Еларг имат голяма собственост, така че няма причина да не са щедри.
                Весело ще е до края, но си мисля и още нещо - ще се смеят най-добре тези дето останат го края!

Коментар

Не мисля, че въпреки нашите желания ще са толкова щедри
                  Забравяш че тези които ликвидират Еларг имат голяма собственост, така че няма причина да не са щедри.

Коментар

• Не мисля, че въпреки нашите желания ще са толкова щедри

Коментар

Колко- колко не повече от 1.50- 1.60
                      Доста над 2,00 лева.Дори и при песимистичният вариант 75 мил от продажба на земите разделено на 39 мил прави 1,92 отделно 5 мил от ренти + 8 мил неразпределена печалба прави 2,23.Правя допускане че с продажбата на тези 30 000 декара ще покрият облигацията а камбаните ще покрият разходите за ликвидация. Моята прогноза е 2,50 при честна и открита ликвидация колкото до цената на акция тя ще достигне плавно тази стойност в рамките на една година.

Коментар

• Ха-Ха може и така да стане- повече харесвам Мартини с водка

Коментар

Дано, ама надали. Аз купих преди няколко месеца на 0.91. Безю да влезат да купуват пенсиите и големи инвеститори не може да се очаква значителен ръст

Не знам какво значи големи инвеститори, но Франс ауто и 20 % от АДСИЦ покупка си е голям за мен.
                          Плюс това се сблъсках как купува около лефче и той и един друг от Карол и хич не са прости и балъци ,Пазят си парите ...
                          За мен е нормално около,след ОСА да има един скок до 1,3 лв за са си купи и кьораво и сакато при новината за ликвидация и дивидент от 7 ст ...... и следващите месеци рай за спекулантите . Търговия в диапазона от 1,1 до 1,40 .
                          Гарантирам го с мартини и спрайт .....!

Коментар

• Колко- колко не повече от 1.50- 1.60

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                              Мисля, че бъркаш. Извади ли на Био Фарминг 11млн.акции, като ги смяташе? Защото така се получава- по първият вариант около 1,53лв. а по втория около 1,83лв.
                              Интересно е , че вариантите за ликвидация са представени и изчислени на базата на 191 хил.дка. а в момента имат около 220хил.дка / без тези 19 хил. на Био Фарминг/ или липсват около 30 хил.дка. Да не би тези 30 хил.дка да отидат при обслужващото дружество като компенсация вместо пари . Има ли си някой идея?
                              С оглед по-коректното изчисление на ликвидационият дял за акция,мисля че освен 11 000 000 акции на Биофарминг трябва да се извадят и още 10 000 000 акции от покупката на 33% дял от Агроменидж. Ефекта от тези две сделки е както намаление на капитала така и намаление на таксите за обслужване. Следователно парите от продажбата на активите би трябвало да се разпределят между 39 000 000 акции. Колкото до тези 30 000 декара най-вероятно вече са ги продали.

Коментар

• То не е въпроса само за пазарите- през годините доказаха неефективно управление и безотговорност към доверителите

Коментар

Working...
                                X