IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
    Приятел за това покачване ли питаш? Не разбрахте ли, че има голям/еми, който са стронг бай, и само чакат дребните да си наредят асковете и поне един път седмично мощо обират. Нарочно не си слагат бидове защото ще си драпнете аскчетата и няма смисъл да копуват на по-високи цени. Относно изчисленията ти по-горе според грешна ти е методологията. Жокерчета:
    1. От баланса взимаж само пасивите (т.е. сумата на задълженията), но не и активите за разпродажба, много е дълго да ти обеснявам но цифрите са други
    2. Не дели на 59 милиона акции, а по-добре на 49 има предварителни договори за обещетение на земя вместо с ликвидационен деивидент, т.е. ще се дава земя вместо пари
    3. парцелите ги смятай около 220 хил. дка (имай впредвит, че всеки ден може да намаляват/разпродават се) имай и впредвит и камбаните до София те са УПИ и са много пъти по-скъпи от нивите. Аз за мойте груби изчисления съм взимал цени350-400 лева за дка, но реалната е по-висока. Като цяло долната крайно песимистична граница е около 1.65 за мен, най- реалистично е около 1.8
    Доволен???????
    Vins, е такива по-нормални отговори очаквам. Коментарите ми по жокерчетата:

1) От баланса вземам активи за продажба + кеш + 1/2 от финансовите активи, за които в отчета пише че са инвестиции в други компании. От там и 1/2-рата - я продадат тия инвестиции, я не.
    От активите вадя само краткосрочните пасиви, понеже дългосрочни няма. Тук не съм сметнал евентуални разходи по продажба, но пък цената, по която са оценени зените е доста консервативна.

2) Това не го знаех
    3) В отчета е писано, че Камбаните ги оценяват на 17 000+ лв на декар. Това е взето предвид

Целта на поста ми беше да направя песимистична ориентировъчна оценка по отчета. В край на сметка стигаме до едни и същи цифри - 1,60 дъно, 1,80 малко по-оптимистичен вариант.

Айде със здраве и повече конструктивни коментари, по-малко заяждане.

Коментар

И с печалби. Успех на всички трезво мислещи
      Зависи онзи с 30 К от 1,3 си направи аисберг но 1,245 ,само че после и на 1,3 няма да има сериозна съпротива.,
      Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
        Карай да върви,не си само ти изперкал.Всички сме така,дано се пооправим с идването на пролетта.
        И с печалби. Успех на всички трезво мислещи

Коментар

Не. Отнасяше се за Кашоооо, но явно не съм успял да го цитирам.
          Карай да върви,не си само ти изперкал.Всички сме така,дано се пооправим с идването на пролетта.

Коментар

Ти сам на себе си ли почна да си пишеше бе пич?Ей ще откачите на тая борса.
            Не. Отнасяше се за Кашоооо, но явно не съм успял да го цитирам.

Коментар

Слагай бързо аска на 1.24 и ако не към 1и половина утре към 11-11:30 предполагам ще са ти ги купили и ще си направил 4 стотинки СПИКУЛАТИВНЪ ПЕЧАЛБА. Шегичка и не е препоръка разбира се.
              Ти сам на себе си ли почна да си пишеше бе пич?Ей ще откачите на тая борса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Don Baio Разгледай мнение
                С оглед по-коректното изчисление на ликвидационият дял за акция,мисля че освен 11 000 000 акции на Биофарминг трябва да се извадят и още 10 000 000 акции от покупката на 33% дял от Агроменидж. Ефекта от тези две сделки е както намаление на капитала така и намаление на таксите за обслужване. Следователно парите от продажбата на активите би трябвало да се разпределят между 39 000 000 акции. Колкото до тези 30 000 декара най-вероятно вече са ги продали.
                Това да не го забравяме.

Коментар

Приятел за това покачване ли питаш? Не разбрахте ли, че има голям/еми, който са стронг бай, и само чакат дребните да си наредят асковете и поне един път седмично мощо обират. Нарочно не си слагат бидове защото ще си драпнете аскчетата и няма смисъл да копуват на по-високи цени. Относно изчисленията ти по-горе според грешна ти е методологията. Жокерчета:
                  1. От баланса взимаж само пасивите (т.е. сумата на задълженията), но не и активите за разпродажба, много е дълго да ти обеснявам но цифрите са други
                  2. Не дели на 59 милиона акции, а по-добре на 49 има предварителни договори за обещетение на земя вместо с ликвидационен деивидент, т.е. ще се дава земя вместо пари
                  3. парцелите ги смятай около 220 хил. дка (имай впредвит, че всеки ден може да намаляват/разпродават се) имай и впредвит и камбаните до София те са УПИ и са много пъти по-скъпи от нивите. Аз за мойте груби изчисления съм взимал цени350-400 лева за дка, но реалната е по-висока. Като цяло долната крайно песимистична граница е около 1.65 за мен, най- реалистично е около 1.8
                  Доволен???????
                  Слагай бързо аска на 1.24 и ако не към 1и половина утре към 11-11:30 предполагам ще са ти ги купили и ще си направил 4 стотинки СПИКУЛАТИВНЪ ПЕЧАЛБА. Шегичка и не е препоръка разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Не е така ....
                    Само тази позиция ти обещава да ти даде пари в брой след определено време и то с 30 до 50 % повече от сега и то в криза и намалени цени на всякакви имоти а ако след шест месеца тръгне пазара на земята двойно. Тука си мажоритар и миноритар едновременно . Търсиш равен дял от печалбата а не като ТИМ и сие за тях яхтите а за теб донорството....
                    Минахме и през донорството,и имаме още малко от него.Няма как доста се набутах там.Но щом казваш,че ще вземем хубави пари след време дано е така.Иначе аз купувам и продавам земя и не падна никак цената,даже напротив пак ще тръгне нагоре.Но да поживем пък ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнение
                      Ей аман от такиваИ по форумите, които само търсят с кой да се заядат. Питам като човек, той ми отговаря като .... Айде бек офф, ходи си гледай минусите.
                      Доволен???????

Коментар

То да е само тая позиция да се усетят.Ама и ти и аз знаем какви некадърници има в тия ДФ и ПФ,така че трудно ще стане това на нашата борса.Иначе и аз го подкрепям ама.....кога,кога?
                        Не е така ....
                        Само тази позиция ти обещава да ти даде пари в брой след определено време и то с 30 до 50 % повече от сега и то в криза и намалени цени на всякакви имоти а ако след шест месеца тръгне пазара на земята двойно. Тука си мажоритар и миноритар едновременно . Търсиш равен дял от печалбата а не като ТИМ и сие за тях яхтите а за теб донорството....

Коментар

Подценяваш ги все някой от голям ДФ и ПФ ще се осетят че 50 % е повече от 5 % държани в банка и то почти безрискови защото в банката са много по рискови и с 200К гарантирани . Тези от франс ауто и Бенчмарк не са последни и позицията умира.Въпросът е дали ще има кой да им даде голям пакет ина тази цена , защото глупаци не останаха....А тези 5,или 10 к на някой дребен са за заигравка на такива като нас който играем за 10 % и то ако може да си ги приберем утре.......
                          То да е само тая позиция да се усетят.Ама и ти и аз знаем какви некадърници има в тия ДФ и ПФ,така че трудно ще стане това на нашата борса.Иначе и аз го подкрепям ама.....кога,кога?

Коментар

Това не е пазар а сергия.Браво на УНЕСЕН за инфото ,а от него виждаме колко ниско сме все още и всички знаете защо.Да се надяваме ,че рано или късно ще преминем покрай цената на АДВАНС-а,която наистина е прекалено висока вече.Но,както обичаме да казваме ние дребните акционери с по 10000 акции тук това не е препоръка за инвестиции в акции на "БФБ"- то.

Подценяваш ги все някой от голям ДФ и ПФ ще се осетят че 50 % е повече от 5 % държани в банка и то почти безрискови защото в банката са много по рискови и с 200К гарантирани . Тези от франс ауто и Бенчмарк не са последни и позицията умира.Въпросът е дали ще има кой да им даде голям пакет ина тази цена , защото глупаци не останаха....А тези 5,или 10 к на някой дребен са за заигравка на такива като нас който играем за 10 % и то ако може да си ги приберем утре.......

Коментар

Проблема ми е дали са гласували ликвидацията ако ли не -лошо ако ли да и маркета не реагира сме напред с едни 30 % за 2013 г.....
                              По скоро да защото няма масови разпродажби ...
                              Това не е пазар а сергия.Браво на УНЕСЕН за инфото ,а от него виждаме колко ниско сме все още и всички знаете защо.Да се надяваме ,че рано или късно ще преминем покрай цената на АДВАНС-а,която наистина е прекалено висока вече.Но,както обичаме да казваме ние дребните акционери с по 10000 акции тук това не е препоръка за инвестиции в акции на "БФБ"- то.

Коментар

• Според отчета за последното тримесечие тя е 1.85 лв., а цената на акция на борсата вчера беше 1.21 лв.

Отиваме на 50 % ....лихва за девет месеца.

Коментар

Working...
                                X