IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    Няколко пъти съм казал,че нямам нищо тук ЗАСЕГА....но не мисля,че съм казл нещо лошо,или съм подвел някой (с приказки как акцията щяла да стане 2лв)...а пък да не говорим,че не съм засегнал никой с обиди.Може би съм засегнал някого с истината.......

Това,че ви се иска акцията да стане 2лв при ликвидационен дял 2лв макс и то в неопределен срок ми е ясно.....ама не мие ясно как ще накарате някой да купува ....може би някой пълен идиот ще купува на 2лв....

...ама вие си знаете....може пък някой дави се хване
    Бобане, твоя работа си е дали имаш, странното е да нямаш и да кълвеш, алтруист си ти, Бобане.
    Относно засягането - всеки има своя истина, ти имаш мнение, изказа го, неведнъж, не дваж, ОК, поставяш интересни въпроси, но след като пускам едни линкове се изсипваш - "Ако мислиш, че ще го чета". Както писах - никой не те и кара, както и да ги обсъдиш, поне в тоя аспект.
    А дали акцията ще е 20 ст., 2 лв. или 20 лв - както дойде, но и незнам защо смяташ че идиот ще купува на 2 лв. В смисъл такъв, че ако иде минимум на 1.5, а сега е на 1.2, ако имаш относителна гаранция за тия 25 % за максимум година, еми само идиот не би взел, еле в тия смутни времена на обезценка на капиталите.
    Нищо лично, ама поведение от типа "мойто гардже е най-хубавото" не ми се нрави.

Коментар

Към 30 септември в портфейла на ЕЛАРГ има 251 169 дка земеделски земи, като най-големите са владенията край Плевен (35 718 дка), Ямбол (37 484 дка), Видин (26 829 дка), Враца (17 655 дка).

Цени на земята според региони

Плевен

http://www.zemi.bg/adv-search.php

Ямбол

Видин

Враца
      Можеш ли да се конкретизираш какво искаш да кажеш, защото всички линкове водят до едно и също място. Опитай да купиш читава земя да речем в плевенско под 500 лв. и се похвали тук.

А докато зад позицията стои земя, акцията ще е актуална за хората в дебелите кожени фотьойли. Някои гледат не само врътка от 20 с'тинки, а едни други неща и виждат-дългосрочни инвестиции с доста прилична доходност.
      Защо някой постоянно дърпа позицита надолу на края на всяка сесия, хвърляйки н'екви пършиви пакети на цена извън извадката, а? Които естествено веднага се прилапват "с отвращение". Нали помните - капка по капка-вир.

Коментар

• Към 30 септември в портфейла на ЕЛАРГ има 251 169 дка земеделски земи, като най-големите са владенията край Плевен (35 718 дка), Ямбол (37 484 дка), Видин (26 829 дка), Враца (17 655 дка).

Цени на земята според региони

Плевен

Ямбол

Видин

Враца

Коментар

Няколко пъти съм казал,че нямам нищо тук ЗАСЕГА....но не мисля,че съм казл нещо лошо,или съм подвел някой (с приказки как акцията щяла да стане 2лв)...а пък да не говорим,че не съм засегнал никой с обиди.Може би съм засегнал някого с истината.......

Това,че ви се иска акцията да стане 2лв при ликвидационен дял 2лв макс и то в неопределен срок ми е ясно.....ама не мие ясно как ще накарате някой да купува ....може би някой пълен идиот ще купува на 2лв....

Aбе човек колко пъти да повтарям, че само на 10-20 малки спекуланчета им пука дали цената в много близко време ще е 1.25,1.5 или 2 лева. Не виждате ли че има големи акули които изкупуват директно от аска без да слагат бидове мислиш ли че на тях им пука колко ще е цената другата седмица дали ще е 1.25 или 1.3лв. Напротив тях устроива да е ниска и да са наредени аскчетата на все по-ниски и по-ниски нива за да ги ударят. Как си представяш бид 100000 броя (дори и айсберг да е ) ми веднага асковете ще се канселират с поне 10 стотинки дълбочина и как да влезе според теб акулата където му пука единствено колко още „ КРАТКОСРОЧНИ ОБЛИГАЦИИ“ да си купи. А пак такивава като кака Кавалка вместо да си чешат езиците да отидат при брокера си и да му кажат ей дай едни 5-10 000 акции на еларга на заем пак ще ти ги върна след месец два или там колкото прецени. И после ги продава каката и чака да паднат на 80 стотинки и като паднат купува и си връща броиките на брокера (това на ликвидните пазари му викат къса, а бе преди години си спомнчм че и тук ги имаше ама нещо се скапа работата),ей ти едни бързи 4 бона печалба. И всички ще бедем доволни

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Ама никой не мисля, че те кара. Както и словоблудствата, еле че нямаш налично нищо тук, ако не се лъжа.
            Схеми в тоя живот най-различни, въпроса е да не сме от ебаната страна.

Коментар

Ако мислиш ,че ще го чета всичко това.....Пък и не ме интересува много....Попитах за тези неустойки,защото ми се струва,че просто схемата е нагласена предварително....Ама колко са 13мил за вас акционерите тук
              Ама никой не мисля, че те кара. Както и словоблудствата, еле че нямаш налично нищо тук, ако не се лъжа.
              Схеми в тоя живот най-различни, въпроса е да не сме от ебаната страна.

Коментар

• Ако мислиш ,че ще го чета всичко това.....Пък и не ме интересува много....Попитах за тези неустойки,защото ми се струва,че просто схемата е нагласена предварително....Ама колко са 13мил за вас акционерите тук

Коментар

• http://www.investor.bg/files/bulleti...3b642922e5.pdf

http://www.investor.bg/files/bulleti...332bfd9f58.pdf

Голямото четене

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...idj-ad,131179/

що не коментирате статията....

Не мога да го разбера това с неустойките тук.....

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                      [.Според моето скромно мнение....избързаха с това публично изявление за ликвидацията.Трябваше тихомълком да си продават земята и да вземат добри кинти.
                      Не е препоръка за покупко-продажба на акции
                      Инак как акцията щеше да стигне до тез нива?[/QUOTE]

Ти го каза,не аз

Коментар

• [.Според моето скромно мнение....избързаха с това публично изявление за ликвидацията.Трябваше тихомълком да си продават земята и да вземат добри кинти.
                        Не е препоръка за покупко-продажба на акции[/QUOTE]

Инак как акцията щеше да стигне до тез нива?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Не разчитаме много но ако има закони трябва. Предполагам знаеш че ако сгазиш човек днес няма да те съдят по закона приет след един месец а ако не е обявен в държавен вестник никога няма да те съдят по него.....
                          Не буквата, а смисълът на Закона е важен. Затова и законите и правилата на БФБ се прилагат от хора, а не папагали, които не мислят, а изпълняват букви.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            Надявам се, че не разчитате на влизане в СОФИКС. Би било глупаво да го вкарват за 1 месец, тъй като ОСА вече е гласувало ликвидация. Не вярвам директорите на борсата да са толкова глупави.
                            Тук доходността на акционерите ще си дойде от ликвидацията + дивидента, не от влизане в основния индекс.
                            Тя е гласувана,но може да бъде удъижена ако ОСА реши.Понеже Ликвидаторът няма намерение да продава на "всяка цена" може да се окаже,че срокът от една година да стане по-голям.(сам си го е казал ,може да се провери).

Интересно ми е Монти как ги смятате някои нещица....Знам,че искаш "да качиш някой на върбата".......ама много ....хайде да не казвам как го правиш

Значи викаш....ще я закарат на 2лв....И кой ще купува на 2в при минимален ликвидационен дял 1.50лв.....и то НЕСИГУРЕН(само обещан)....Нека дори да е 2лв ликвидационният дял...е защо да дам 2лв за акция ....и да получа 2лв....И ЗАБЕЛЕЖИ....НЯКЪДЕ ВЪВ ВРЕМЕТО.В интервуто си в Инвестора Ликвидаторът изрично казава,че периодът от една година може да бъде удължен,ако цените на продажба не ги удволетворяват.

Нека сега посмятаме.....Ако си купя акции на 1,25 и имам дял ликвидационен от 1,5 ще имам доходност от около 20% ....ама ако се проточи на повече от година ликвидацията....Ми то отива към депозита на Мастъра

Ако цената на дела е 2лв е добре....Ама това означава кеш от 120млн да влязат.Монти ...има едно правило....Босият в тръните,болният на легло Смяташ ли че евентуални купувачи ще играят по свирката на ливидатора....мисля ,че ще е обратното.Който държи кеша ,той свири на свирката.Според моето скромно мнение....избързаха с това публично изявление за ликвидацията.Трябваше тихомълком да си продават земята и да вземат добри кинти.Сега ги притискат срокове...годинка имат да продадат това ,което е купувано за 5-6.А не знам как ще се отрази на акцията едно удължаване на срока примерно с още една година.

Снощи писах за земите около Карнобат и Средец(Грудово)В бУРГАСКИЯ регион там има са земите.Знаеш ли на какви цени вървят сега там......Ликвидаторът първо да се разходи и тогава да ми говори за 490 лв.

...ето затова и не се качва акцията тук вече според мен.Дано някой не тръгне да излиза ии да кешира печалби.Което е и нормално вече ...от 80ст до 1.20 са си 50%...и то за малко време...

Така ,че дерзайте.Успех и Умната

Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                              Надявам се, че не разчитате на влизане в СОФИКС. Би било глупаво да го вкарват за 1 месец, тъй като ОСА вече е гласувало ликвидация. Не вярвам директорите на борсата да са толкова глупави.
                              Тук доходността на акционерите ще си дойде от ликвидацията + дивидента, не от влизане в основния индекс.
                              Не разчитаме много но ако има закони трябва. Предполагам знаеш че ако сгазиш човек днес няма да те съдят по закона приет след един месец а ако не е обявен в държавен вестник никога няма да те съдят по него.....

Коментар

• Надявам се, че не разчитате на влизане в СОФИКС. Би било глупаво да го вкарват за 1 месец, тъй като ОСА вече е гласувало ликвидация. Не вярвам директорите на борсата да са толкова глупави.

Коментар

Working...
                                X