IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Значи ти смяташ че наистина окрупнената до голяма степен земя на Еларг струва 450-500 лв (в плана за ликвидациа дори бяха обявили 380-471 доколкото помня), когато земеделските производители купуват и неокрупнена (разбирай и 4 дка парче) на цени над 550 ... не знам, аз не съм вярващ.
    Вариантите за това са 2 според мен - или земята е изключително лоша като качество или е моя вариант.
    Тъй де, няма лошо. Дай боже повече такива позиции и да раздвижим малко пазара.

Поздрави и успех!
    ...мисли в мащаб, включително и времеви!
    1100+ землища из цяла България - к'во му е окрупнено - някъде имат и по-малко от една баба, да не говорим, че и сигурно 15-тина % необработваеми! Това са средни цени. Убеден съм, че аз и ти щяхме да си ги купим на тез цени, ама ако ги имахме парите и то чисти, т.е. нормално е и е напълно разбираемо при такава сделка да има и някаква премия към купувача (освен очакванията му, че ще расте още цената)
    и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Е те цените на декар нали са ги написали. 500 лева на всичко без Видин където е 450. 500 лева на всичко значи 600 на обработваемата грубо, като се махне 20% необработваема. Тази цена си е реалната в момента на пазара. Лесно може да се провери от всеки че е така Като махнат неустойките остават над 130 милиона общо. Ако ги делим на 48.5 кк акции се получава по 2.7 на акция. Ако обаче махнем и собствените 10 кк акции на ЕЛАРГ от дела в Агроменидж, трябва да делим тези 130 милиона на 39 кк акции и тогава се получава по 3.33 на акция. Излиза че са приспаднали и данъка в тези сметки ?
      Мисля че това вече са го сметнали:

Възлагане в ликвидационен дял на „Агроменидж” АД на всички дялове в „Еларг Уинд” ЕООД с основен актив 33.33% акционерно участие в „Агроменидж” АД по цена, която предполага оценка на земеделската земя на Фонда от 500 лв./дка;

Коментар

Пустещите в момента са около 20%.
        В много голяма заблуда си...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Карал съм си колата много пъти по 100-ина километра, дори и по хиляди, не само в БГ но и в повечето европейски държави. Съвсем определено заявявам, че никъде няма толкова много пустеещи земеделски земи както в България. Разликата не само е очебийна, тя е драстична!
          Има пустеещи вярно е. Но ако забелязваш всяка година намаляват и се разработват нови и нови. Пустещите в момента са около 20%. Основната причина е че навремето при реституцията доста хора са извадили документи и "свидетели" и в повечето землища се е оказало че преди национализацията е имало повече земя от наличната. Някакси самите землища са се смалили от преди национализацията. Не знам как е станало. Явно извънземните имат пръст тука Та и сега има доста неща дето се водят ниви ама всъщност не са. Който се е занимавал с реална земя знае че е така. А собствениците обикновенно искат да продадат цялата си земя и реалано става така че необработвемата я подаряват. Купувачите смятат само обработваемата и връщат цена на тази база.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Качи се в колата и карай 100-тина километра радиус около населеното място в което живееш.
            Карал съм си колата много пъти по 100-ина километра, дори и по хиляди, не само в БГ но и в повечето европейски държави. Съвсем определено заявявам, че никъде няма толкова много пустеещи земеделски земи както в България. Разликата не само е очебийна, тя е драстична!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• По въпроса за субсидиите следващия програмен ще е баш с тоя акцент.

Коментар

В по-голямата си част да, защото няма кой да я работи...

Хиляди кандидат-милионери сега ги тресе златна треска да окрупняват парчета земя и плащат луди пари. Чули че десетина човека в БГ забогатяли щото лапали вече няколко години евросубсидии... И решили и те като тях, защото нийде другаде взорът надежда не види!!! Само че сметката им е изцяло погрешна. Краят на евросубсидиите си вижда вече на хоризонта!!!

ЕС се оказа прекалено беден за подобна разточителна земеделска политика. Това е простата истина... До края на тази година всички субсидии от Брюксел ще секнат! Така че ако искате все още нещо да се облажите, бързайте!... Времето бързо изтича!
                Айде сега вземи та стани от този комп. Излез навън. Качи се в колата и карай 100-тина километра радиус около населеното място в което живееш. После надвечер като се прибереш пак обясни колко се работи и колко не. Вземи проучи и въпроса колко може да ти спечели един декар земя годишно и тогава пак кажи дали имат такова значение субсидиите. Това че евросъюза ще се разпадне и няма да има вече субсидии не смятам да го коментирам. Сигурно си сигурен щом го казваш

И друг път съм ти казвал че си умен човек ама само със седене и четене не става. Трябва да видиш и реално как стоят нещата за да може да правиш умозаключения. Иначе съм ти фен и ти го казвам с добро чувство. Имаш страхотно чувство за хумор и много знания, което си е достойно за уважение, но само това не стига.......
                ПП: Иначе най-забавното е че точно ти споменаваш "ЗЛАТНА ТРЕСКА"
                Last edited by Alonso; 11.05.2012, 12:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                  По-скоро на въпроса на Алонсо, както и цените на дка.
                  Е те цените на декар нали са ги написали. 500 лева на всичко без Видин където е 450. 500 лева на всичко значи 600 на обработваемата грубо, като се махне 20% необработваема. Тази цена си е реалната в момента на пазара. Лесно може да се провери от всеки че е така Като махнат неустойките остават над 130 милиона общо. Ако ги делим на 48.5 кк акции се получава по 2.7 на акция. Ако обаче махнем и собствените 10 кк акции на ЕЛАРГ от дела в Агроменидж, трябва да делим тези 130 милиона на 39 кк акции и тогава се получава по 3.33 на акция. Излиза че са приспаднали и данъка в тези сметки ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    На тоя въпрос вече е отговорено.

ТОВА Е ПАРОДИЯ НА ЛИКВИДАЦИЯ.

При една истинска ликвидация има търгове.

А тук има уредени предварителни сделки. То е ясно напълно положението.

Напълно закономерно падна цената при Еларг. Паднала е от голямо доверие към Мажоритарите.
                    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                      Абе човече, земята в БГ пустиня ли е бе?
                      В по-голямата си част да, защото няма кой да я работи...

Хиляди кандидат-милионери сега ги тресе златна треска да окрупняват парчета земя и плащат луди пари. Чули че десетина човека в БГ забогатяли щото лапали вече няколко години евросубсидии... И решили и те като тях, защото нийде другаде взорът надежда не види!!! Само че сметката им е изцяло погрешна. Краят на евросубсидиите си вижда вече на хоризонта!!!

ЕС се оказа прекалено беден за подобна разточителна земеделска политика. Това е простата истина... До края на тази година всички субсидии от Брюксел ще секнат! Така че ако искате все още нещо да се облажите, бързайте!... Времето бързо изтича!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                        Ето сега ако сте читави акционери ще се обадите до Еларгата и ще ги питате в тая прогноза от 2.40лв изваден ли е данъка от 5% дължим при ликвидационен дял.

Коментар

• Ето сега ако сте читави акционери ще се обадите до Еларгата и ще ги питате в тая прогноза от 2.40лв изваден ли е данъка от 5% дължим при ликвидационен дял.
                          Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

В пустинята всичко що виждаш на хоризонта е мираж!
                            Абе човече, земята в БГ пустиня ли е бе?
                            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнение
                              Иначе, сериозно, не виждам никаква логика за такава дребна игрица - според мен не си заслужава да се омаскариш накрая, при условие, че си купил 50% от фонда на 68 стинки и виждаш 2,40 на хоризонта - по скоро мениджмънта показва "висш пилотаж" и бих казал - дори привлече интерес в BGREIT и цялата ни борса (Атера и тя дръпна малко, не можеш да отречеш).
                              Значи ти смяташ че наистина окрупнената до голяма степен земя на Еларг струва 450-500 лв (в плана за ликвидациа дори бяха обявили 380-471 доколкото помня), когато земеделските производители купуват и неокрупнена (разбирай и 4 дка парче) на цени над 550 ... не знам, аз не съм вярващ.
                              Вариантите за това са 2 според мен - или земята е изключително лоша като качество или е моя вариант.
                              Тъй де, няма лошо. Дай боже повече такива позиции и да раздвижим малко пазара.

Поздрави и успех!

Коментар

В пустинята всичко що виждаш на хоризонта е мираж!
                                Така е мастъре! Казаха, че виждат 1,50 - не бе мираж, сега казват че виждат 2,40 да видим дали сме в пустиня значи...
                                и тоз коментар е без препоръка

Коментар

Working...
                                X