Кой пазари бавно, но славно?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Не забравяйте, че ако има печалба за тая година ще трябва да се обложи с данък печалба. После ще облагаме както каза ltrade ликвидационния дял с онея 5% дето не мога да кажа как и точно върху какво ще бъдат обложени.
Ако някой друг се сети с какво може още да се обложат нещата да пише.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнениеЗдравейте, имам следните въпроси към който може да ми обясни: защо Еларг не изпълнява решението на ОС да излезе в ликвидация, и тогава да продава, а продава земите си предварително, и какво може да се крие зад това, в ущърб на нас, малките акционери? Ако не излезе в ликвидация, как ще си получим ликвидационния дял?и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнениеЗдравейте, имам следните въпроси към който може да ми обясни: защо Еларг не изпълнява решението на ОС да излезе в ликвидация, и тогава да продава, а продава земите си предварително, и какво може да се крие зад това, в ущърб на нас, малките акционери? Ако не излезе в ликвидация, как ще си получим ликвидационния дял?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПрав си. Малко объркващо е написано Сега пак смятах. Дела в агроменидж явно е добавен към общата сума в тези 147 кк и затова не са извадени собствените акции. Благодаря
Здравейте, имам следните въпроси към който може да ми обясни: защо Еларг не изпълнява решението на ОС да излезе в ликвидация, и тогава да продава, а продава земите си предварително, и какво може да се крие зад това, в ущърб на нас, малките акционери? Ако не излезе в ликвидация, как ще си получим ликвидационния дял?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение....... а за земята мисля че цената и трябва да е функция да дохода който може да носи и че в България е евтина защото тук и дохода е нисък поради ред причини. Част от тези причини изчезват и съответно земята подскочи. Ама основната причина си е тука и даже се рамножава И да ти напомня че днес е петък а после идват събота и неделя. Добре си помислете !!и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнение".... и какво да продават" -бих добавил, и ето защо са единици и тези който могат да отговорят на въпроса малко ли е средна цена 500 лв./дка или не!
Между другото не мислиш ли, че на Мастъра му е време и той веднъж да познае?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение. ......А са единици тези които разполагат с ортофотокарти и могат да преценят какво да купуват. ...
Между другото не мислиш ли, че на Мастъра му е време и той веднъж да познае?и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнение....добре да, ама що само Рашко се нареди за най-хубавото според него... само хубавите ниви щяхме да ги разкараме на по 1000+ ( пример добрич - 10 000 дка), ами после к'во прайм с трънките и глогинките, и с цялата ликвидация като цяло - щеше да е АГОНИЯ, а вярваш ли че имат и земя дето никой не я иска, а и в предвид облаците дето се задават (аск дъ Мастер - съгласен съм до някъде с него) сегашното развитие на нещата е дори супер! Пред акционерите на Атерата идват много рискови времена и затова ме устройва кеш на падеж март 2013, че после, може и да няма място на изхода ( не знам с к'ви обеми си, но моя е труден за ликвидиране за един ден) ... дано греша за АТЕРА, но Бих си купил тяхна акция само при подобно и за тях стечение на обстоятелствата - смяна на УД, (явен мажоритар + ликвидация), т.е. с поне някаква времева гаранция за 100% кеш.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
M-yMaker, за Атера не си прав за мен, аз имам коренно различен възглед за нещата. Но нормално - то затова на борсата е интересно. А за ЕЛАРГ не те критикувам изобщо, това си е добро решение, ако смятаме че има сигурни 2.40 след 10 месеца ... няма как да не кажа че си е добра възможност сама по себеси.
Успех в инвестициите и занапред!
Коментар
-
'Съвеста на квартала'
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение+1
Веднага тичах да го проверя в нета.
Доходите под формата на ликвидационен дял подлежат на облагане с окончателен данък в размер 5 на сто (чл. 38, ал. 1 ЗДДФЛ)
Кеф ми е кеф ми е.
Тая тема има нужда от повече негативни новини, че съвсем се уядохте в пари.
Браво Itrade само така и да пишеш още.
Get a life, man!
...или поне си намери хоби - филателия, хербарии - успокояват душата
Не бъркай горе-казаното, като препоръка за търговия на борсата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Itrade Разгледай мнениеМисля че това вече са го сметнали:
Възлагане в ликвидационен дял на „Агроменидж” АД на всички дялове в „Еларг Уинд” ЕООД с основен актив 33.33% акционерно участие в „Агроменидж” АД по цена, която предполага оценка на земеделската земя на Фонда от 500 лв./дка;Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНе си прав, ама добре ...
Да кажем че вярваш че е така, добре погледни от друг ъгъл ако за това не вярваш, погледни от ъгъла - колко дка трябва да продадат Атера на цени от 900 за да повярваш че това са цени на които реално се продават земи когато са събрани повече дка в едно землище?и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнениеУбеден съм, че аз и ти щяхме да си ги купим на тез цени
Да кажем че вярваш че е така, добре погледни от друг ъгъл ако за това не вярваш, погледни от ъгъла - колко дка трябва да продадат Атера на цени от 900 за да повярваш че това са цени на които реално се продават земи когато са събрани повече дка в едно землище?
Коментар
Коментар