IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой пазари бавно, но славно?

Коментар

• Не забравяйте, че ако има печалба за тая година ще трябва да се обложи с данък печалба. После ще облагаме както каза ltrade ликвидационния дял с онея 5% дето не мога да кажа как и точно върху какво ще бъдат обложени.

Ако някой друг се сети с какво може още да се обложат нещата да пише.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнение
        Здравейте, имам следните въпроси към който може да ми обясни: защо Еларг не изпълнява решението на ОС да излезе в ликвидация, и тогава да продава, а продава земите си предварително, и какво може да се крие зад това, в ущърб на нас, малките акционери? Ако не излезе в ликвидация, как ще си получим ликвидационния дял?
        всеки адсиц може да купува, продава и подписва предварителни договори, единствения риск е купувачите да се откажат... така си обяснявам, донякъде, че цената е все още доста под 2,20 за това време от годината.
        и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнение
          Здравейте, имам следните въпроси към който може да ми обясни: защо Еларг не изпълнява решението на ОС да излезе в ликвидация, и тогава да продава, а продава земите си предварително, и какво може да се крие зад това, в ущърб на нас, малките акционери? Ако не излезе в ликвидация, как ще си получим ликвидационния дял?
          И още - възможно ли е нещо да се възлага в ликвидационен дял преди изобщо ликвидацията да е започнала, след като по Търговския закон възлагането в натура е допустимо само със съгласие на ОС, непосредствено преди края на ликвидацията и след осребряването?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Прав си. Малко объркващо е написано Сега пак смятах. Дела в агроменидж явно е добавен към общата сума в тези 147 кк и затова не са извадени собствените акции. Благодаря

Коментар

....... а за земята мисля че цената и трябва да е функция да дохода който може да носи и че в България е евтина защото тук и дохода е нисък поради ред причини. Част от тези причини изчезват и съответно земята подскочи. Ама основната причина си е тука и даже се рамножава И да ти напомня че днес е петък а после идват събота и неделя. Добре си помислете !!
              разпокъсана в 1100 + землища земя, какъв доход да ти носи, я по-добре кеша и си купувай там където си тежиш на мястото (било то и бизнес или друго). То виж, че се оказа, че не е и за пенсии да са тук...! Тез шаблони за "размножаването" бяха за тях и то за преди време, сега не са актуални...! Приятен уикенд! ...и ще си мисля още, ама и ти му мисли

Коментар

• Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнение
                ".... и какво да продават" -бих добавил, и ето защо са единици и тези който могат да отговорят на въпроса малко ли е средна цена 500 лв./дка или не!

Между другото не мислиш ли, че на Мастъра му е време и той веднъж да познае?
                Какво да познае? Или и този е риторичен? Че ще пукне земята или че ще е ракета златото? Той винаги познава, само дето обикновено малко късно. Аз от златото си взех вече петте пари, а за земята мисля че цената и трябва да е функция да дохода който може да носи и че в България е евтина защото тук и дохода е нисък поради ред причини. Част от тези причини изчезват и съответно земята подскочи. Ама основната причина си е тука и даже се рамножава И да ти напомня че днес е петък а после идват събота и неделя. Добре си помислете !!
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

. ......А са единици тези които разполагат с ортофотокарти и могат да преценят какво да купуват. ...
                  ".... и какво да продават" -бих добавил, и ето защо са единици и тези който могат да отговорят на въпроса малко ли е средна цена 500 лв./дка или не!

Между другото не мислиш ли, че на Мастъра му е време и той веднъж да познае?

Коментар

....добре да, ама що само Рашко се нареди за най-хубавото според него... само хубавите ниви щяхме да ги разкараме на по 1000+ ( пример добрич - 10 000 дка), ами после к'во прайм с трънките и глогинките, и с цялата ликвидация като цяло - щеше да е АГОНИЯ, а вярваш ли че имат и земя дето никой не я иска, а и в предвид облаците дето се задават (аск дъ Мастер - съгласен съм до някъде с него) сегашното развитие на нещата е дори супер! Пред акционерите на Атерата идват много рискови времена и затова ме устройва кеш на падеж март 2013, че после, може и да няма място на изхода ( не знам с к'ви обеми си, но моя е труден за ликвидиране за един ден) ... дано греша за АТЕРА, но Бих си купил тяхна акция само при подобно и за тях стечение на обстоятелствата - смяна на УД, (явен мажоритар + ликвидация), т.е. с поне някаква времева гаранция за 100% кеш.
                    Нормално е да си гледаш от твоята камбанария, но не забравяй че на народа не му много лесно да се занимава реално със земя. Тези които искат земя, значи че търсят да бягат от КЕШ-а а не им се занимава с арендатори. А са единици тези които разполагат с ортофотокарти и могат да преценят какво да купуват. Не всички са спекуланти все пак. А алтернативите намалят с ликвидацията на едно от двата основни АДСИЦ-а предлагащи тази възможност.

Коментар

• M-yMaker, за Атера не си прав за мен, аз имам коренно различен възглед за нещата. Но нормално - то затова на борсата е интересно. А за ЕЛАРГ не те критикувам изобщо, това си е добро решение, ако смятаме че има сигурни 2.40 след 10 месеца ... няма как да не кажа че си е добра възможност сама по себеси.

Успех в инвестициите и занапред!

Коментар

• 'Съвеста на квартала'

Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                        +1

Веднага тичах да го проверя в нета.

Доходите под формата на ликвидационен дял подлежат на облагане с окончателен данък в размер 5 на сто (чл. 38, ал. 1 ЗДДФЛ)

Кеф ми е кеф ми е.

Тая тема има нужда от повече негативни новини, че съвсем се уядохте в пари.

Браво Itrade само така и да пишеш още.
                        Симов, в 22:45 да се занимаваш с бъдещите данъчни декларации на други хора върху хипотетични доходи и това да ти доставя 'кеф'! Това е тъжно бе, Човек!

Get a life, man!
                        ...или поне си намери хоби - филателия, хербарии - успокояват душата

Не бъркай горе-казаното, като препоръка за търговия на борсата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Itrade Разгледай мнение
                          Мисля че това вече са го сметнали:

Възлагане в ликвидационен дял на „Агроменидж” АД на всички дялове в „Еларг Уинд” ЕООД с основен актив 33.33% акционерно участие в „Агроменидж” АД по цена, която предполага оценка на земеделската земя на Фонда от 500 лв./дка;
                          Прав си. Малко объркващо е написано Сега пак смятах. Дела в агроменидж явно е добавен към общата сума в тези 147 кк и затова не са извадени собствените акции. Благодаря

Коментар

• Ще успеете ли, да му вкарате още въздух, до към 3лв примерно !?
                            (Не е препоръка, все пак...)
                            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              Не си прав, ама добре ...

Да кажем че вярваш че е така, добре погледни от друг ъгъл ако за това не вярваш, погледни от ъгъла - колко дка трябва да продадат Атера на цени от 900 за да повярваш че това са цени на които реално се продават земи когато са събрани повече дка в едно землище?
                              ....добре да, ама що само Рашко се нареди за най-хубавото според него... само хубавите ниви щяхме да ги разкараме на по 1000+ ( пример добрич - 10 000 дка), ами после к'во прайм с трънките и глогинките, и с цялата ликвидация като цяло - щеше да е АГОНИЯ, а вярваш ли че имат и земя дето никой не я иска, а и в предвид облаците дето се задават (аск дъ Мастер - съгласен съм до някъде с него) сегашното развитие на нещата е дори супер! Пред акционерите на Атерата идват много рискови времена и затова ме устройва кеш на падеж март 2013, че после, може и да няма място на изхода ( не знам с к'ви обеми си, но моя е труден за ликвидиране за един ден) ... дано греша за АТЕРА, но Бих си купил тяхна акция само при подобно и за тях стечение на обстоятелствата - смяна на УД, (явен мажоритар + ликвидация), т.е. с поне някаква времева гаранция за 100% кеш.

Коментар

Убеден съм, че аз и ти щяхме да си ги купим на тез цени
                                Не си прав, ама добре ...

Да кажем че вярваш че е така, добре погледни от друг ъгъл ако за това не вярваш, погледни от ъгъла - колко дка трябва да продадат Атера на цени от 900 за да повярваш че това са цени на които реално се продават земи когато са събрани повече дка в едно землище?

Коментар

Working...
                                X