Първоначално изпратено от M-yMaker
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнениеЕ не бързай да се радваш:
Чл. 38 (4) Окончателният данък за доходите от ликвидационни дялове се определя върху положителната разлика между стойността на ликвидационния дял и документално доказаната цена на придобиване на дела в дружеството/кооперацията.
Работата става дълга и широка. Сега чета как и върху какво се начислява тоя данък от 5%
Облагаемият доход е сумата от реализираните през годината печалби, определени за всяка конкретна сделка, намалена със сумата от реализираните през годината загуби, определени за всяка конкретна сделка.
Това в черното беше написано при това как се облага данъка при ликвидационен дял и продажва на дялове. Но за сега не мога да гарантирам, че важи за ликвидационен дял щото може да важи само за продажба на дялове.
Ще продължа да се ровя все пак ще е добре да сме информирани.Last edited by msimov; 11.05.2012, 12:08.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеАми дали причината не е такава, че земята се е продавала на когото трябва на 450/500 лв или пък ако си отишъл и си предлагал 700 например няма да трябва да минеш през някой друг купувач преди това. Само питам и разсъждавам на глас.
И ГОЛЯМАТА разлика - те действаха и действат в качеството си на СОБСТВЕНИЦИ ( почти ), а не на УПРАВЛЯВАЩИ (чужди пари- малък процент).
Точно и защото им вярвам, Мастъре!и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнениеХората си сложиха портфейла на масата и казаха на акционерите си - "Елате си изберете - ей туй са цените за вас!" Що ли само Рашко се нареди?!??! Може би защото говорим за средна цена, а не за максимална и не за 5-10 дка, а за стотици хиляди и то купувани по времето в което е работено без орто-фото карти - и не забравяй, не е лесно да намериш някой с толкова много чист кеш в наше време!
И не е зле да питайте АДВАНС, като дават по 600+/дка, що не се наредиха да купят еларг на 500+ ?!?!?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТака си е, Алонсо! Ясно е че има една сериозна разлика която отива някъде. Интересно защо никой не си задава въпроса защо земята я продават на 504 лв/дка, тяхната дори на 450 лв/дка, дела в Агроменидж на 500 лв/дка, а в същото време окрупнената земя на Атера се продава на 900, а Атера купуват неокрупнената вече на близо 600 .
И не е зле да питайте АДВАНС, като дават по 600+/дка, що не се наредиха да купят еларг на 500+ ?!?!?!и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсичките търсещи балони сте се набили в най-куците позиции
Отtсъпвам ти с уважение мястото, Ти си печения - ти води парада ... на балонеритеНе е препоръка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнениеГеко, защо не ликвидирате Синергона, че и там да се опаричим !?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеАз ако имах акции на Еларг сега - не бих въобще търсил продажба
Бих си чакал директно ликвидационния дял по сметката в посредника
Казвам ако, не е препоръка!Не е препоръка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнениеАз пък се чудя при такава новина (ако се окаже невярна все си мисля, че могат да те разкъсат в съдилищата за зверско подвеждане), що пенсиите не купуват?
В началото на съобщението е казано обаче, че "всички намерения, данни и очаквани резултати или стойности, изложени в това съобщение, са условни и зависят от действието на много обективни и субективни фактори. Инвеститорите в никакъв случай не трябва да формират инвестиционни решения на тяхна основа."Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТака си е, Алонсо! Ясно е че има една сериозна разлика която отива някъде. Интересно защо никой не си задава въпроса защо земята я продават на 504 лв/дка, тяхната дори на 450 лв/дка, дела в Агроменидж на 500 лв/дка, а в същото време окрупнената земя на Атера се продава на 900, а Атера купуват неокрупнената вече на близо 600 ... но все пак да си призная аз очаквах че и по-малко ще стигне до миноритарите. Явно и ПФ така са смятали, но все пак няма как да не са доволни инвестиралите когато акцията скочи от 0.70 до 1.80 за 6 месеца. Те на това са разчитали и основните акционери де.
Загора срещу собствените му 48,459 акции в „Еларг”;
Ето на
Който има претенции му дават на 300 лева декара. Повечето сделки трябва да минат през ОСА, там където участва Агроменидж като страна. Та на ОСА трябва да си искаме дела от Агроменидж, който си е нашLast edited by Alonso; 11.05.2012, 10:52.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнениеАз пък се чудя при такава новина (ако се окаже невярна все си мисля, че могат да те разкъсат в съдилищата за зверско подвеждане), що пенсиите не купуват?
Помисли си защо продадоха и ще се сетиш и защо не купуват сега!
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеДнес седнах да гледам защо на мен не ми излизат сметките за 2.4.
Никъде не виждам отчетен факта че Еларг е собственик на 1/3 от Агроменидж. Тоест аз не деля тези 130 кк на 48 кк акции а на 38кк, понеже самият Еларг има собствени 10кк чрез Агроменидж. При тази ситуация излиза около 3 лева/акция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАз и преди бях питал и преди не ми отговориха, ама дължи ли се данък ако се намаля основният капитал ? Тоест ако го минат като разпределяне на печалбата като дивидент и последващо намаляне на основният капитал на дружеството, би следвало да се дължи само на дивидента тези 5%.
Днес седнах да гледам защо на мен не ми излизат сметките за 2.4.
Никъде не виждам отчетен факта че Еларг е собственик на 1/3 от Агроменидж. Тоест аз не деля тези 130 кк на 48 кк акции а на 38кк, понеже самият Еларг има собствени 10кк чрез Агроменидж. При тази ситуация излиза около 3 лева/акция.и тоз коментар е без препоръка
Коментар
Коментар