IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
    В отговора от там аз прочетох все обяснения и варианти където Еларг е със лиценз от КФН.
    Добре, нека е твоята
    да разгледаме варианта че ЕЛАРГ дължи 10% данък печалба.
    Става следното. Земята я продават на 100% печалба, тоест половината от ликвидационната от над 2,4 лв. (някой по долу беше писал че е 2,47 лв.) е печалба.
    Тоест около 1,2 лв.
    От тях данък печалба ще са 12 ст. така вместо над 2,4 ще е над 2,3 лв.
    Сега е 1,95 лв.
    До над 2,4 лв. (грубо 2,45 лв.) остават 50 ст. или 25% печалба
    До над 2,3 лв. остават 40 ст., което е 20% печалба

Като се има предвид, че са обявили че през март ще са приключили с прехвърлянето и надявам се ще са дали парите, това са 8 месеца, или на годишна база печалбата би била 37,5% ако не дължат данък печалба и 30% на годишна база ДОРИ ДА ДЪЛЖАТ ДАНЪК ПЕЧАЛБА.

Отделно има по 5% данък дивидент което на 50 ст. е 2,5 ст., а на 40 ст. е 2 ст., което си го смятай сам.

С две думи, при всички случай ще лапам много добра печалба на г. база (30-40%), а ти си гний в Холдинг Пътища.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
      Симов, този незнам си кого е кантората на адвокат Табаков - ти едва ли си работил с тях, аз обаче съм работил и знам колко им е капацитета - разбирай много. Така че вярвам напълно на това което са дали като становище на ЕЛАРГ, защото щом са им го дали са готови и да защитават това си менние, а те ( катората) умеят да защитават интересите на клиентите си. Поздрави
      В отговора от там аз прочетох все обяснения и варианти където Еларг е със лиценз от КФН.

http://www.investor.bg/novini-i-anal...ata-si,136069/

Казах отговора е добър на базата на въпроса който им беше поставен. Но ситуацията се промени вече.

Нямам за цел да ви пиша негативни мнения просто изтъкнах тезата още тогава, че може да има облагане с данък печалба. А работа на тези които са заинтересовани е да проверят дали това ще се случи.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic,137872/

А тия от Еларгата чак тичаха да се свързват с не знам си кого да прави разяснения по въпроса с данъците за което имат поздравления но ще видим колко са били изчерпателни отговорите от там.
        Симов, този незнам си кого е кантората на адвокат Табаков - ти едва ли си работил с тях, аз обаче съм работил и знам колко им е капацитета - разбирай много. Така че вярвам напълно на това което са дали като становище на ЕЛАРГ, защото щом са им го дали са готови и да защитават това си менние, а те ( катората) умеят да защитават интересите на клиентите си. Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
          Не са,не са само са малко по нагоре
          Както казах има ги но малко по нагоре.Следващата партида между 1.97и 2.075
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
            Не е за теб тая работа. сменяй амплоато . Тук си изясняваш от както цената беше 0,90 лв.
            дрън дрън дрън първия ми коментар в тази акция беше на цени около 1.25лв тук и беше положителен за цени до около 1.50лв, че са възможни да се вземат. След това феноменално от Еларгата обявиха новите си очаквания.

Коментар

Кое са продали. Сега какво ще се гласува на общото събрание.

Аз нямам за цел да пиша негативни коментари целта ми е да се изясняват въпросите колкото се може повече за да се взимат все по-добри инвестиционни решения.

Това което се случи в Пътища на всеки може да се случи.

Не е за теб тая работа. сменяй амплоато . Тук си изясняваш от както цената беше 0,90 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
                ...

11 млн. лв. ?!?!? НОООО не се знае какво става с парцела на Камбаните. Може би тези 2 млн. лв. ще бъдат заменени/платени с него. Тоест може би той ще бъде обезценен със 11 млн. лв. и ще струва само 2 млн. лв. и така ще бъде даден на Агроменидж. Вероятно така ще се платят по-ниски данъци, иначе на 13 млн. лв...... данъка би бил 6,5 пъти по-голям просто е.

То тези 183 дка на Камбаните и без това няма кой да ги вземе за 13 млн. лв. При 2 млн. лв. е по 11 лв. на кв. метър, което ми се вижда реална цена за толкова голямо парче.

Тоест като чели промяната на неустойката не е нещо което променя обявената цена от над 2,4 лв./акция
                http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,134208/

Някакви хипотези?
                В плана за ликвидация, гласуван от извънредното събрание от края на февруари е предвидено, че парцелите или се продават на 30 евро/кв.м. минимум или, ако не се намери купувач, се поемат като ликв. квота от УД-то по цена 13 мио. Според мен тук отстъпление от решение, вече прието от ОСА не може да има.

По моите сметки след продажбите на земята Ромфарм + тези които са предвидени за ликвидационна квота във Видин, Враца и Монтана, остават на разположение едни 7472 дка. Но пък те не са съществен % от активите и е възможно да са вече договорени през Q2.
                Не е препоръка.

P.S. Поканата за ОСА през септември седеше входирана в ТР със статус "Изчакване на 3-дневнен срок" още в петък.
                Last edited by equal; 25.07.2012, 12:17.
                |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                |___________||__|___|)
                (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

Пич, нали знаеш че АДСИЦ си остават такива и при ликвидация. Нали затова при създаването им се слага срок, тук май беше 7 години и сега идва ликвидация ПО ЗАКОН. Така че данък печалба няма да има, логично е.

Вземи се скрий с твоите глупости
                  Много ти здраве и на тебе. Дружествата които са с лиценз от КФН са освободени.

Логично е, че ти се иска да няма.

Коментар

Пич, нали знаеш че АДСИЦ си остават такива и при ликвидация. Нали затова при създаването им се слага срок, тук май беше 7 години и сега идва ликвидация ПО ЗАКОН. Така че данък печалба няма да има, логично е.

Вземи се скрий с твоите глупости

Коментар

Те вече са продали активите си на 100%, така че няма вече какво да продават и върху какво да дължат данък. Тия дни като излезе отчета вероятно в него ще има печалбата от продажбите, както и балансова стойност на акция около ликвидационната и всичко после е само въпрос на процедурно време.

А с акционери в Холдинг Пътища (нещо загубило 99% от цента си) не ми се говори, освен да ти кажа, че съм продавал това нещо на над 30 000 лв./акция.

А мишоците при ЕЛАРГ не са продавачите, а купувачите, защото ЦЕНАТА е ъП 200% за година, 60% за тримесечие и Т.Н.

Капиш

Не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа. Имам Еларг акции и да му мисли този който мечтае да вземе пакет. Гледам само мижави бройки се предлагат.

Аз нямам за цел да пиша негативни коментари целта ми е да се изясняват въпросите колкото се може повече за да се взимат все по-добри инвестиционни решения.

Това което се случи в Пътища на всеки може да се случи.

Коментар

Отнемане на лиценза. От коя дата влиза в сила това.

Имайте предвид, че само дружества с лиценз водени от комисията за финансов надзор като дружества със специална инвестиционна цел са освободени от данък печалба.
                        Те вече са продали активите си на 100%, така че няма вече какво да продават и върху какво да дължат данък. Тия дни като излезе отчета вероятно в него ще има печалбата от продажбите, както и балансова стойност на акция около ликвидационната и всичко после е само въпрос на процедурно време.

А с акционери в Холдинг Пътища (нещо загубило 99% от цента си) не ми се говори, освен да ти кажа, че съм продавал това нещо на над 30 000 лв./акция.

А мишоците при ЕЛАРГ не са продавачите, а купувачите, защото ЦЕНАТА е ъП 200% за година, 60% за тримесечие и Т.Н.

Капиш

Не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа. Имам Еларг акции и да му мисли този който мечтае да вземе пакет. Гледам само мижави бройки се предлагат.

Коментар

Имайте предвид, че само дружества с лиценз водени от комисията за финансов надзор като дружества със специална инвестиционна цел са освободени от данък печалба.

Изобщо не си мислете, че ще се измъкнете и от 5% данък върху разликата между ликвидационната цена за 1 акция и цената на придобиване за 1 акция. А освен това за тук имам и допълнително песимистично мнение но сега си мълча за да се обяви първо до коя дата ще се подават документи в Еларгата от хората за да се изясни кога са купили и колко ще им е данъка точно от 5%.

А тия от Еларгата чак тичаха да се свързват с не знам си кого да прави разяснения по въпроса с данъците за което имат поздравления но ще видим колко са били изчерпателни отговорите от там.
                          Снощи спа ли добре ? Щото аз като собственик на няколко К Еларга -да .

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic,137872/

Изобщо не си мислете, че ще се измъкнете и от 5% данък върху разликата между ликвидационната цена за 1 акция и цената на придобиване за 1 акция. А освен това за тук имам и допълнително песимистично мнение но сега си мълча за да се обяви първо до коя дата ще се подават документи в Еларгата от хората за да се изясни кога са купили и колко ще им е данъка точно от 5%.

Коментар

• "Очаквам до края на тази година да станем свидетели и на други големи пакетни сделки за земеделска земя", коментира още Петков."
                              Може да знае нещо за Агрофинанс, което ние не знаем

Коментар

• http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_na_godinata/

Коментар

Working...
                                X