IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
    Готово, КФН одобри ликвидацията, предстои вписване в ТР и почват да текат 6 месеца
    http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic,137872/

Сега се чудя за едно. Днес ЕЛАРГ обяви, че Агроменидж се отказва от 11 млн. лв. неустойка и иска едва 2 млн. лв. вместо 13 млн. лв.

11 млн. лв. ?!?!? НОООО не се знае какво става с парцела на Камбаните. Може би тези 2 млн. лв. ще бъдат заменени/платени с него. Тоест може би той ще бъде обезценен със 11 млн. лв. и ще струва само 2 млн. лв. и така ще бъде даден на Агроменидж. Вероятно така ще се платят по-ниски данъци, иначе на 13 млн. лв...... данъка би бил 6,5 пъти по-голям просто е.

То тези 183 дка на Камбаните и без това няма кой да ги вземе за 13 млн. лв. При 2 млн. лв. е по 11 лв. на кв. метър, което ми се вижда реална цена за толкова голямо парче.

Тоест като чели промяната на неустойката не е нещо което променя обявената цена от над 2,4 лв./акция
    http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,134208/

Някакви хипотези?
    Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.

а да
    имам чувството, че тези които дълго време чакаха да вземат тънко, може и да пият една студена вода, за това че не платиха с 1 ст. повече и не се качиха на кораба

това, че в темата не се пише, е доказателство, че сте мишоци, които утре ще дебнете да влезете в играта. Искате да не уплашите офертите продава?

Е шанс за вас винаги има, пазара е непредвидим

Да видим пазара как ще изтъргува новината утре, пък и след това

Според мен, мишоците са тези, които цял ден днес се чудят, защо няма масирани покупки - ами много просто - събрали сте се вече само кандидат-продавачи.
    Не е препоръка.
    От утре очаквам леки разпродажби, опипващи почвата, предвестници на голямото, обърнато "яхо" ))

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Батя,обявиха ли официално ликвидацията...на практика става като се впише в ТР..
      Готово, КФН одобри ликвидацията, предстои вписване в ТР и почват да текат 6 месеца
      http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic,137872/

Сега се чудя за едно. Днес ЕЛАРГ обяви, че Агроменидж се отказва от 11 млн. лв. неустойка и иска едва 2 млн. лв. вместо 13 млн. лв.

11 млн. лв. ?!?!? НОООО не се знае какво става с парцела на Камбаните. Може би тези 2 млн. лв. ще бъдат заменени/платени с него. Тоест може би той ще бъде обезценен със 11 млн. лв. и ще струва само 2 млн. лв. и така ще бъде даден на Агроменидж. Вероятно така ще се платят по-ниски данъци, иначе на 13 млн. лв...... данъка би бил 6,5 пъти по-голям просто е.

То тези 183 дка на Камбаните и без това няма кой да ги вземе за 13 млн. лв. При 2 млн. лв. е по 11 лв. на кв. метър, което ми се вижда реална цена за толкова голямо парче.

Тоест като чели промяната на неустойката не е нещо което променя обявената цена от над 2,4 лв./акция
      http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,134208/

Някакви хипотези?

а да
      имам чувството, че тези които дълго време чакаха да вземат тънко, може и да пият една студена вода, за това че не платиха с 1 ст. повече и не се качиха на кораба

това, че в темата не се пише, е доказателство, че сте мишоци, които утре ще дебнете да влезете в играта. Искате да не уплашите офертите продава?

Е шанс за вас винаги има, пазара е непредвидим

Да видим пазара как ще изтъргува новината утре, пък и след това

Last edited by наука; 25.07.2012, 03:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
        Чакат лева да се обезцени още повече...
        Това беше добро.
        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Чакат лева да се обезцени още повече...

Коментар

• А и много важно защо Ромфарм Компани ООД да им плаща веднага. Може да изчака до последния момент все пак тея пари може да си ги държи на лихва дотогава.

Коментар

• А също е много важно да се обяви от Еларгата кога се очаква да се плати тоя ликвидационен дял. Другата година по другата година.

Да не се окаже по-изгодно парите в банката за 2 години примерно.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Като мине 3 септември и се окаже, че 100 мил ще се дели на броя хартии, вижда се, че и на тоя балоняк вече му е взета душата
                Не е препоръка
                Аз пък искам да чувам от Еларг новите прогнозни очаквания след новините досега.

Коментар

• ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ свиква на 3 септември Извънредно Общо събрание на акционерите си, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Още по темата
                  Т. Табаков: ЕЛАРГ не дължи данък печалба поради ликвидацията си
                  ЕЛАРГ е изкупил предсрочно свои облигации за 5,1 млн. лв.
                  ЕЛАРГ: Прогнозният ликвидационен дял е над 2,40 лв. на акция
                  Получените аванси от ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ достигат 4 млн. лв.
                  Акционерите на ЕЛАРГ гласуваха за дивидент и ликвидация
                  В. Данев: Договорът за възлагане на Камбаните на Агроменидж облекчава ликвидатора

Събранието ще гласува продажбата на притежаваните от Фонда земеделски земи в размер на 179 855,27 дка на Ромфарм Компани ООД за сумата от 89 927 636,50 лв., или точно по 500 лв. на декар.

Предвижда се Ромфарм Компани да заплати задатък на ЕЛАРГ в размер на 5 млн. лв., който ще бъде приспаднат при закупуването на последните 10 000 дка. Останалата част се заплаща при прехвърлянето на собствеността по нотариален ред. Дължимата рента за стопанската 2011/2012 г. ще бъде събрана от ЕЛАРГ.

Общото събрание ще гласува и за продажба на всичките дялове на ЕЛАРГ в 100% дъщерното Еларг Уинд (с капитал от 5 хил. лв.) на Агроменидж АД, заедно с произтичащите от продаваемите дялове вземания на продавача за допълнителни парични вноски с номинална стойност от 7 990 253 лв.

Агроменидж се задължава да заплати продажна цена в размер на 10 млн. лв. в срок от една година, считано от датата, на която сделката е сключена и заверена нотариално.

В случай, че падежът на това задължение настъпи в рамките на откритото производство по ликвидация на ЕЛАРГ, и при наличието на законовите условия за това, задължението се погасява чрез прихващане срещу вземането на Агроменидж за ликвидационен дял във Фонда (според заключителния ликвидационен баланс), като двете насрещни задължения се погасяват до размера на по-малкото от тях.
                  По статията работи: Петър Нейков
                  Като мине 3 септември и се окаже, че 100 мил ще се дели на броя хартии, вижда се, че и на тоя балоняк вече му е взета душата
                  Не е препоръка
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от KPAHK Разгледай мнение
                    Туканка продавачите отъняха нещо
                    Не са,не са само са малко по нагоре
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Днес имате обявени разни неща в бюлетина на Инвестора.

Не съм акционер иначе бих ги сравнил с предишната информация. Информацията свързана с неустойките които дължи фонда ми се видя положителна. Цената за която продават земите не мога да кажа дали е плюс или минус или същата щото не ми се гледат предишните документи.

Но като цяло мисля, че се стараят да не ощетяват акционерите.

Коментар

• Първоначално изпратено от хендехох Разгледай мнение
                        Има такива жени, виждал съм

Коментар

• Туканка продавачите отъняха нещо

Коментар

Това ми звучи като полубременна жена....
                            Има такива жени, виждал съм

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Почти!
                              Това ми звучи като полубременна жена....

Коментар

Батя,обявиха ли официално ликвидацията...на практика става като се впише в ТР..
                                Почти!

Коментар

Working...
                                X