IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
    Ламбадов, аз много добре го разбирам това.
    А ти дали разбираш, че всъщност протестиращи няма? Има едни хора, които са си изказали възраженията на ОСАто и явно за това впоследствие са обявени за манипулатори. Ама не е сезирана КФН, както е редно когато целиш разкриване и наказване на манипулатори, а се започват медийни изяви.

Интересно дали тези фойерверки не целят отклоняване на вниманието от въпросните сделки? Още в самото начало на сагата ми направи впечатление, че доста от "големите малки" акционери предпочитат да вземат срещу акциите си активи на фонда по "експертна оценка", а не ликвидационен дял.

Не е препоръка. Нямам нито акции, нито желание да имам.
    ++
    Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
      Всичко изброено не е препоръка за покупко-продажба, просто да знаете какво правя и защо, защото едва ли някой от вас смята. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.

На база на обявлението им
      http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,134208/

Изчислявам, че над 2,4 лв./акция е всъщност 2,47 лв.
      При текуща от 1,96 лв., това прави 26% доходност.

За колко време обаче. Ми аз мисля че до март 2013 г., защото дотогава са писали, че ще прехвърлят имотите и се надявам през това време да тече 6 месечния срок за чакане на кредитори и хоп, през март парите.

Така че 26% за 6 месеца си е 52% на годишна база, че и отгоре ако капитализирам.

При лихви по депозитите от 5% по 6-месечните депозити, е логично цената дори да се придвижи до сметнете си сами.

Няма как да не се усмихвам при мисълта, че пазара ми дава подобен шанс в живота.

В петък си донакупих от продавача на 1,96 лв. На тази цена останаха да висят непродадени около 11-13 000 акции. Да видим дали в понеделник ще стоят или офертата е била за деня.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.
      Правилно мислиш (само малко сметките за 2.47 не съм съгласен, аз ги изкарвам малко повече, но времето ще покаже, дано аз да съм прав де) Има друг проблем тук и той е същия както при другите акции на БФБ и този проблем се нарича ЛИКВИДНОСТ. Нека да се опитам да се обоснова, този аск който си го видял на 1.96 няма нищо общо от към фундамент (нищо лошо за еларга не се е случило), просто за борса на която има Г(к)УРУТА които търгуват с по 200-300 лева е много трудно да ударят аск от 26000 лева, а от друга страна тук ако си наблюдавал тук се навряха много големи риби, но на тях им е през оная работа дали сегашната цена е 1.96 или 1.86 или 1.76лв., просто те за разлика от малките един си чака земите друг си чака парите и не им пука дали утре ще вземат на 1.96 и след известно време ще продадат на 2.3 лв. примерно, най-много ако се съберат повечко аскове на ниски цени някои по-голям да ги обере, ТОВА Е. Тъй че тук всеки сам трябва да си прецени ако не му се чака 6 месеца дали да влиза или не
      Естественоч, че не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Всичко изброено не е препоръка за покупко-продажба, просто да знаете какво правя и защо, защото едва ли някой от вас смята. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.

На база на обявлението им
        http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,134208/

Изчислявам, че над 2,4 лв./акция е всъщност 2,47 лв.
        При текуща от 1,96 лв., това прави 26% доходност.

За колко време обаче. Ми аз мисля че до март 2013 г., защото дотогава са писали, че ще прехвърлят имотите и се надявам през това време да тече 6 месечния срок за чакане на кредитори и хоп, през март парите.

Така че 26% за 6 месеца си е 52% на годишна база, че и отгоре ако капитализирам.

При лихви по депозитите от 5% по 6-месечните депозити, е логично цената дори да се придвижи до сметнете си сами.

Няма как да не се усмихвам при мисълта, че пазара ми дава подобен шанс в живота.

В петък си донакупих от продавача на 1,96 лв. На тази цена останаха да висят непродадени около 11-13 000 акции. Да видим дали в понеделник ще стоят или офертата е била за деня.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.
        Last edited by наука; 16.09.2012, 13:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от макарена Разгледай мнение
          Като ОСА е одобрило ликвидацията и сделките, никой не може да протестира, разбираш ли го това?
          Ламбадов, аз много добре го разбирам това.
          А ти дали разбираш, че всъщност протестиращи няма? Има едни хора, които са си изказали възраженията на ОСАто и явно за това впоследствие са обявени за манипулатори. Ама не е сезирана КФН, както е редно когато целиш разкриване и наказване на манипулатори, а се започват медийни изяви.

Интересно дали тези фойерверки не целят отклоняване на вниманието от въпросните сделки? Още в самото начало на сагата ми направи впечатление, че доста от "големите малки" акционери предпочитат да вземат срещу акциите си активи на фонда по "експертна оценка", а не ликвидационен дял.

Не е препоръка. Нямам нито акции, нито желание да имам.

Коментар

• Първоначално изпратено от макарена Разгледай мнение
            Като ОСА е одобрило ликвидацията и сделките, никой не може да протестира, разбираш ли го това?
            може да протестира, като си продаде акциите преди решенията да са влезнали в сила

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
              Май някой е усетил, че в дружеството влиза "голям малък" акционер, който не е от техния кръг и не е много съгласен с някои сделки, поради което се подхваща превантивна атака, май най-вече за отклоняване на вниманието от истинските проблеми във фонда.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...lansi-,139928/

И Ар Джи Капитал 1 и 2 АДСИЦ ще платят в средата на октомври
                Следва ЕЛАРГ

Коментар

• Май някой е усетил, че в дружеството влиза "голям малък" акционер, който не е от техния кръг и не е много съгласен с някои сделки, поради което се подхваща превантивна атака, май най-вече за отклоняване на вниманието от истинските проблеми във фонда.
                  Last edited by Amsterdamm; 11.09.2012, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
                    ...те от ПФБК чакалят отдолу.
                    ...
                    ... я отдолу - я отгоре...
                    не е препоръка
                    Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                      КФН пак са на Малдивите, Карибите и Сен Тропе.
                      Относно ПКБ, Еларг и Трасе - това тях не ги е.е!
                      Време е наистина поне да претеснят някой от екстрасенсите.

Коментар

• КФН пак са на Малдивите, Карибите и Сен Тропе.
                        Относно ПКБ, Еларг и Трасе - това тях не ги е.е!
                        Last edited by Jekata; 10.09.2012, 16:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                          ...
                          ОС е приело да се върнат 10 млн.лв от обслужващото дружество.
                          Това как го мислите оптимистично новина ли е?
                          От друга страна взимат Камбаните с 10М по-евтино, така че чети по подробно да не стане прецакване
                          Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                            Тия от ПФБК където се разсипаха да продават под левче ЕЛАРГ , да не са ги натиснали сега клиентите им и да им търсят сметка.
                            Много неподготвени са се явили на ОС личи от протоколите на събранието.
                            ПП
                            ти сигурен ли си, че това точно се е приело?

Коментар

• Тия от ПФБК където се разсипаха да продават под левче ЕЛАРГ , да не са ги натиснали сега клиентите им и да им търсят сметка.
                              Много неподготвени са се явили на ОС личи от протоколите на събранието.
                              ПП

Коментар

• Потвърждава се становището за прекалено ниската ефективност на фонда - почти липса на дивидети и нски цени /намаление с 30-45%/ за продажба на земята при ликвидацият на фонда.

Коментар

Working...
                                X