IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение
    В момента нямам толкова кеш, но ако бяха на аска, особенно тези на 1.945 щях да ударя част от аска.
    Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
    Тогава ще ти кажа, видях че бяха кросове. Не видях кое първо, но си бяха уговорени сделки отвсякъде. Не са висяли повече от 1-2 секунда преди да ги закросят. Следя борсата доста плътно и не са висяли.

Коментар

.....според мен това вписване ще е октомври най-късно преди нова година.
      Явно нямаш опит с ТР. До 3 работни дни ще се произнесат. Или ще впишат или ще искат докуементи и после след внасянето за броени дни ще впишат. Това за до Нова година го забрави

Коментар

• VINS,
        Не....
        но мисля че са сложени на маркета за продажба ,но може и да е предварителна сделка.....
        Повечето време имаше количества на 1,96 и се взимаше по малко .....
        Докато не минат акциите на индексния фонд не пипам....след като всички падат и няма свеж кеш почнаха да продават Атера и Еларг ,Бреф,Ланд и т.н.
        Не говоря за края на месеца ,когато очаквам да бъдат издути някой от АДСИЦ....
        Last edited by Монти; 19.09.2012, 23:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
          Каквото сме видяли всички това е. Не съм видял дали първо е бида или аск-а, това е несъществено всъщност. Искаше да ги купиш тези 133 000 акции ли? Искаш висока доходност на годишна база а?
          В момента нямам толкова кеш, но ако бяха на аска, особенно тези на 1.945 щях да ударя част от аска.
          Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

• [QUOTE=Монти;1059317502]Не знам какво те интересува тези ордери ,но истината е ,че купувачите са повече в момента и в тази позиция....
            Според мен това ще продължи на първият епап до пускането на 240 К от индексният фонд и на вторият епап докато маркета мисли колко е истинската сума на една акция при ликвидация.....

Знаеш че съм фен но в момента мисля кога да влеза пак....
            Ти не видя ли тези акции 100к и 25к дали бяха на аска или на бида за мен това е важно. А колкото до влизането според мен го направи преди вписването на ликвидацията защото аз мисля, че след вписването цената ще варира между 2.25-2.35, а според мен това вписване ще е октомври най-късно преди нова година.
            Естествено че не е препоръка за покупка/продажба на ценни книжа. Имам акции на еларга и като притежател на такива мнението ми най-вероятно е в полза на акцията и за това никой не е длъжен да взима думите ми като съвет за каквото и да е

Коментар

Наука дай малко инфо какво е станало с тези ордери днес от 100К и 25К, не ги ли видя?
              Не знам какво те интересува тези ордери ,но истината е ,че купувачите са повече в момента и в тази позиция....
              Според мен това ще продължи на първият епап до пускането на 240 К от индексният фонд и на вторият епап докато маркета мисли колко е истинската сума на една акция при ликвидация.....

Знаеш че съм фен но в момента мисля кога да влеза пак....

Коментар

Наука дай малко инфо какво е станало с тези ордери днес от 100К и 25К, не ги ли видя?
                Каквото сме видяли всички това е. Не съм видял дали първо е бида или аск-а, това е несъществено всъщност. Искаше да ги купиш тези 133 000 акции ли? Искаш висока доходност на годишна база а?

Коментар

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
                  50% на годишна база да е скучно?!?
                  При тези падащи лихви по депозитите

Такива са спекулантите на БФБ, все гледат в шит акциите и губят.

Не е препоръка за покупко-продажба. Имам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Тук интересното отдавна свърши.... Съществения въпрос сега е не колко ще са парите от ликвидацията... ами къде ще отидат, като се радпределят на акционерите....
                    50% на годишна база да е скучно?!?
                    При тези падащи лихви по депозитите

Такива са спекулантите на БФБ, все гледат в шит акциите и губят.

Не е препоръка за покупко-продажба. Имам акции.
                    Last edited by наука; 19.09.2012, 22:50.

Коментар

• Тук интересното отдавна свърши.... Съществения въпрос сега е не колко ще са парите от ликвидацията... ами къде ще отидат, като се радпределят на акционерите....
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Позицията става атрактивна за нов тип инвеститори, както ПФБК и БенчМарк си вложиха част от собствените пари в ЕЛАРГ, мисля че и други подобни като банки, ПОД и други може да вложат собствените пари тук. Също така на познати им закрихме депозитите и парите бяха вложени тук, тоест позицията може да изкара малко депозити от банките и да ги влее на БФБ

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.

Коментар

• ЕЛАРГ подаде документите за вписване на ликвидацията си

Аз го смятам така, без да е препоръка. След 6 месеца плащат парите и доходността ще е около 50% на годишна база. Или над 25% за периода.
                          Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
                          Имам акции

Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
                          Всичко изброено не е препоръка за покупко-продажба, просто да знаете какво правя и защо, защото едва ли някой от вас смята. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.

На база на обявлението им
                          http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,134208/

Изчислявам, че над 2,4 лв./акция е всъщност 2,47 лв.
                          При текуща от 1,96 лв., това прави 26% доходност.

За колко време обаче. Ми аз мисля че до март 2013 г., защото дотогава са писали, че ще прехвърлят имотите и се надявам през това време да тече 6 месечния срок за чакане на кредитори и хоп, през март парите.

Така че 26% за 6 месеца си е 52% на годишна база, че и отгоре ако капитализирам.

При лихви по депозитите от 5% по 6-месечните депозити, е логично цената дори да се придвижи до сметнете си сами.

Няма как да не се усмихвам при мисълта, че пазара ми дава подобен шанс в живота.

В петък си донакупих от продавача на 1,96 лв. На тази цена останаха да висят непродадени около 11-13 000 акции. Да видим дали в понеделник ще стоят или офертата е била за деня.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.

Коментар

• Никой ли не видя какво се случи не можах да видя нито ордера на 25000 броя нито на 100 К?

Коментар

• Здравейте,
                              някой може ли да ми каже тези 25000 броя как е станала сделката, някой е сложил бид на 1.959 и са му продали или някой е сложил аск на 1.959 и друг ги е купил?
                              Благодаря предварително

Коментар

• Днес виждам логика на пазара
                                доходността остава близка до нивата от преди седмица. Нямаме все още вписване на ликвидацията в ТР, за да мога да предположа "след 6-7 месеца парите идват". И да мога да сметна точната доходност.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции на ЕЛАРГ.

Коментар

Working...
                                X