Първоначално изпратено от VINS
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнение.....според мен това вписване ще е октомври най-късно преди нова година.
Коментар
-
VINS,
Не....
но мисля че са сложени на маркета за продажба ,но може и да е предварителна сделка.....
Повечето време имаше количества на 1,96 и се взимаше по малко .....
Докато не минат акциите на индексния фонд не пипам....след като всички падат и няма свеж кеш почнаха да продават Атера и Еларг ,Бреф,Ланд и т.н.
Не говоря за края на месеца ,когато очаквам да бъдат издути някой от АДСИЦ....Last edited by Монти; 19.09.2012, 23:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от наука Разгледай мнениеКаквото сме видяли всички това е. Не съм видял дали първо е бида или аск-а, това е несъществено всъщност. Искаше да ги купиш тези 133 000 акции ли? Искаш висока доходност на годишна база а?
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Коментар
-
[QUOTE=Монти;1059317502]Не знам какво те интересува тези ордери ,но истината е ,че купувачите са повече в момента и в тази позиция....
Според мен това ще продължи на първият епап до пускането на 240 К от индексният фонд и на вторият епап докато маркета мисли колко е истинската сума на една акция при ликвидация.....
Знаеш че съм фен но в момента мисля кога да влеза пак....
Ти не видя ли тези акции 100к и 25к дали бяха на аска или на бида за мен това е важно. А колкото до влизането според мен го направи преди вписването на ликвидацията защото аз мисля, че след вписването цената ще варира между 2.25-2.35, а според мен това вписване ще е октомври най-късно преди нова година.
Естествено че не е препоръка за покупка/продажба на ценни книжа. Имам акции на еларга и като притежател на такива мнението ми най-вероятно е в полза на акцията и за това никой не е длъжен да взима думите ми като съвет за каквото и да е
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеНаука дай малко инфо какво е станало с тези ордери днес от 100К и 25К, не ги ли видя?
Според мен това ще продължи на първият епап до пускането на 240 К от индексният фонд и на вторият епап докато маркета мисли колко е истинската сума на една акция при ликвидация.....
Знаеш че съм фен но в момента мисля кога да влеза пак....
Коментар
-
Първоначално изпратено от VINS Разгледай мнениеНаука дай малко инфо какво е станало с тези ордери днес от 100К и 25К, не ги ли видя?
Коментар
-
Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение50% на годишна база да е скучно?!?
При тези падащи лихви по депозитите
Такива са спекулантите на БФБ, все гледат в шит акциите и губят.
Не е препоръка за покупко-продажба. Имам акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТук интересното отдавна свърши.... Съществения въпрос сега е не колко ще са парите от ликвидацията... ами къде ще отидат, като се радпределят на акционерите....
При тези падащи лихви по депозитите
Такива са спекулантите на БФБ, все гледат в шит акциите и губят.
Не е препоръка за покупко-продажба. Имам акции.Last edited by наука; 19.09.2012, 22:50.
Коментар
-
Позицията става атрактивна за нов тип инвеститори, както ПФБК и БенчМарк си вложиха част от собствените пари в ЕЛАРГ, мисля че и други подобни като банки, ПОД и други може да вложат собствените пари тук. Също така на познати им закрихме депозитите и парите бяха вложени тук, тоест позицията може да изкара малко депозити от банките и да ги влее на БФБ
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.
Коментар
-
ЕЛАРГ подаде документите за вписване на ликвидацията си
Аз го смятам така, без да е препоръка. След 6 месеца плащат парите и доходността ще е около 50% на годишна база. Или над 25% за периода.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Имам акции
Първоначално изпратено от наука Разгледай мнениеВсичко изброено не е препоръка за покупко-продажба, просто да знаете какво правя и защо, защото едва ли някой от вас смята. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.
На база на обявлението им
http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,134208/
Изчислявам, че над 2,4 лв./акция е всъщност 2,47 лв.
При текуща от 1,96 лв., това прави 26% доходност.
За колко време обаче. Ми аз мисля че до март 2013 г., защото дотогава са писали, че ще прехвърлят имотите и се надявам през това време да тече 6 месечния срок за чакане на кредитори и хоп, през март парите.
Така че 26% за 6 месеца си е 52% на годишна база, че и отгоре ако капитализирам.
При лихви по депозитите от 5% по 6-месечните депозити, е логично цената дори да се придвижи до сметнете си сами.
Няма как да не се усмихвам при мисълта, че пазара ми дава подобен шанс в живота.
В петък си донакупих от продавача на 1,96 лв. На тази цена останаха да висят непродадени около 11-13 000 акции. Да видим дали в понеделник ще стоят или офертата е била за деня.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции, не е изключено и в бъдеще да продавам или купувам. Доста активен трейдър съм.
Коментар
-
Днес виждам логика на пазара
доходността остава близка до нивата от преди седмица. Нямаме все още вписване на ликвидацията в ТР, за да мога да предположа "след 6-7 месеца парите идват". И да мога да сметна точната доходност.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции на ЕЛАРГ.
Коментар
Коментар