IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Деси
    Благодаря за подробната информация.
    Въпреки, че е ясно аз пак да попитам. Това означава, че немога да ползвам свободните си пари в COBOS, освен ако не ги изтегля и да ги внеса по друга сметка. Ако е така си мисля, че можеше и по добре да го измислят.
    На този въпрос не мога да отговоря - очевидно зависи какви условия сте договорили с ИП. Това е друг вариант на описания от мен.

Ако друг не се включи с конкретен отговор, ИП ще ти отговорят окончателно - няма да е трудно да влезеш в час. :-)

Коментар

• Благодаря за подробната информация.
      Въпреки, че е ясно аз пак да попитам. Това означава, че немога да ползвам свободните си пари в COBOS, освен ако не ги изтегля и да ги внеса по друга сметка. Ако е така си мисля, че можеше и по добре да го измислят.
      Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Като гледам Пазара май и на 8-9стотинки права ще могат да се закачат )?
        А вие нещо за над 20 говорихте ?
        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Появихами се правата :-)
          Сега как бих могла да си ги използвам, разбира се не искам да ги продавам искам да си купя от новите акции тоест да се включа в увеличаването на капитал, но не знам как да го направя????
          Съгласно:

Първоначално изпратено от BSE
          Във връзка с публикации в ДВ, бр.38/09.05.2006 , в. Пари 88/09.05.2006 год. и решение на СД от 17.04.2006 год., относно увеличаване на капитала на Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ /ELARG/, Ви уведомяваме за следното:
          - брой акции преди увеличението: 19 931 843;
          - броят акции, предложени за записване: 39 863 686;
          - номинална стойност: 1.00 лв.;
          - емисионна стойност: 1.25 лв.;
          - капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 10 000 000 бр. акции.;
          - началната и крайната дата за прехвърляне на правата: 18.05.2006/06.06.2006 год;
          - начална дата за записване на акциите: 18.05.2006 год.;
          - крайна дата за записване на акции от увеличението: 29.06.2006 год.;
          - начална дата за търговия на правата на борсата. 18.05.2006;
          - крайна дата за търговия на правата на борсата: 02.06.2006 год.;
          - дата на аукциона по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК: 13.06.2006 год
          - присвоеният борсов код на издадените права: R4ELARG;
          - броят на издадените права: 19 931 843;
          - съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/2;
          - всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 2;
          - борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала: ИП Елана Трейдинг АД;
          - Банка, в която да бъде открита набирателна сметка: ТБ Булбанк АД.
          - Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно до 16.05.2006 год. /вторник/;
          - Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 12.05.2006 год. /петък/.
          1. Можеш в периода от 18.05.06. до 29.06.06 (не е добре да чакаш последната възможна дата!) да запишеш новите си акции ("...най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 2").
          2. За да ги запишеш, отиваш при твоя ИП (достатъчно рано - примерно след 20.06.06. и му казваш, че ще ти е необходима Заявка за записване на акции - от увеличението на капитала на ELARG).
          3. В тази Заявка ще декларираш, че искаш да придобиеш ..... броя (според твоето решение - най-малко толкова, колкото имаш сега и най- много - двойно повече от притежаваните до сега от теб) , с емисионна ст-т 1,25 лв.
          4. Внасяш си сумата в ТБ Булбанк АД (около 25.06.06.) и носиш оригинала на банковото бордеро при твоя ИП, за да го приложи към твоята Заявка....
          5. Чакаш до деня "Х" - след около 2 месеца, когато ще зададеш въпрос във Форума, подобно на днешния "Кога ще се появят новите акции в Портфолиото ми?".

Успехи!

Коментар

Появихами се правата :-)
            Сега как бих могла да си ги използвам, разбира се не искам да ги продавам искам да си купя от новите акции тоест да се включа в увеличаването на капитал, но не знам как да го направя????
            Обаждаш се на посредника ти и той ще ти обясни.
            През COBOS-а не става.

Коментар

• Появихами се правата :-)

Коментар

Правата за търгуване ще ми се покажат ли в Портфолиото на COBOS?
                Най-вероятно ще се покажат утре.

Коментар

• Правата за търгуване ще ми се покажат ли в Портфолиото на COBOS?

Коментар

• Повече от ясно е, че правата ще се търгуват между 0,12 и 0,14лв. И на мен ми се иска 20ст., но си е чиста фантастика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                      Не ми приписвай нещо, което не съм казвал. Никога не съм съветвал да се продават акции или права. Само дадох прогноза за цените. Съвети не давам. Всеки си има глава и да мисли.
                      Гари не се нерви. Не ти приписвам съвети. И все пак ...
                      Първоначално изпратено от Гари
                      Я виж какво става с BREF, където ситуацията е горе-долу аналогична.
                      Съжденията и съветите са мои.
                      Приеми извиненията ми ако с нещо съм те обидил.

Коментар

• Не ми приписвай нещо, което не съм казвал. Никога не съм съветвал да се продават акции или права. Само дадох прогноза за цените. Съвети не давам. Всеки си има глава и да мисли.

Коментар

• Последната дата за сключване на сделки с акции на BREF на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала - 19.04.2006 год.
                          19.04.2006: 1.29 лв
                          15.05.2006: 1.35-38 лв
                          Кое е по-изгодно:
                          - продажба на 19.04.2006 на цена 1.29-1.30 лв с включени права за 2 акции с емисионна стойност 1.25 лв или
                          - задържане на акциите и правата с последваща покупка по 1.25 лв и продажба на 15.05.2006 на 1.35 лв на притежаваните към 19.04.2006 акции.

Aко предположението ти Гари, че ситуацията при BREF е горе-долу аналогична с ELARG, препоръката към притежателите на акции и права на ELARG би трябвало да е HOLD и записване на акците от увеличението.
                          Да не забравяме и "нелогичните" сделки с ELARG в края на март и април.

Това е Гари. За големите пакети права вероятно ще сте близко до истината.

Коментар

• Моя е. И какво? Аз просто подкрепих прогнозата на Майната. Тя беше за акции по 1,32-1,35 и права 0,10-0,13. И засега се оправдава. Затова казвам, че цена над 20 ст. за право е абсурд. Всяка продажба над 0,15 ще бъде отлично постижение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                              Какви 20 ст., човече. Я виж какво става с BREF, където ситуацията е горе-долу аналогична. Сценарият на Майната ми се струва по-вероятен.
                              Гари и тази прогноза е твоя.

Коментар

• А който продава над 20 няма да продаде нищо

Коментар

Working...
                                X