Отдавна се интересувам от земя и сега реших да разгледам и ATERA и ELARG. Направих няколко прости сметки и излиза, че Елана се търгува на 250 лв. на декар. А те ги купуват средно на 170-180 според техния меморандум. Малко скъпо ми се струва, но трудно се намира хубава окрупнена земя в големи количества. Адванс не са разкривали от края на 2005 колко точно декара са закупили. Иначе са им малко по-добри и прозрачни отчетите от Елана.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
haha -mersi za suwetite
Dali se predowerqwam ili ne - nz,no taka ili ina4e w momenta tursq mnenieto na investiralite w ELARG,ne za da se"predowerq",a za da widq i "drugata gledna to4ka".
Taka ili ina4e dali sredstwata za MASOVA informaciq se opitwat da prawqt senzaciq ili ne 6te si proli4i po towa dali prokuraturata 6te se namesi ili ne.
Men li4no me interesuwa edinstweno parite mi da sa w postoqnno dwijenie,po wuzmojnost wuzhodq6to.
Nadali 6te si kupq to4no stoki za bita - ni6to ne mi lipswa,a otdelno tezi stoki se qwqwat po-skoro pasiv otkolkoto aktiw.A na4inut mi na mislene predpolaga koncentraciqta na aktivi pred tazi na pasiwi.
Ako imame ednakuw na4in na mislene weroqtno me razbira6.
Blagodarq wse pak za suwetite!Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х
Коментар
-
Първоначално изпратено от N.Pe nikoi li ne gleda BNT sutrin dokato zakuswa.Ne znam koi be6e to4no - mai nqkwa DEMOKRATI4ЕСКА ПАРТИЯ - но това не е най-важното.Аз питам дали някой има информация за това нещо,защото искам да инвестирам пари в земя 4рез АДСИЦ,но се колебая между Елана и Адванс.Но как да инвестирам в компания,коята може би,да се надяваме 4е греша,е замесена в разни каши,които може да и костват лиценза.Той МР_Краш правилно казва,4е ако стане издънка АЗ бих изгорял,заедно с тях.
Не искам да правя няква антиреклама или да всявам смут сред инвестиралите,но си мислех,4е след като сте сложили пари на тази позиция,трябва да сте запознати с вси4ки аспекти на развитието на дружеството.
Инвестирането в акции и други ценни книги е сравнително доходоносно, но свързано с висок риск - ЛИЧНО ТВОЕ решение.
Къде да вложиш твоите 1000 лв.? За ТВОИТЕ пари, извини ме, кой от нас - анонимните - искаш да реши къде точно да бъдат вложени?
Твоят проблем е в това, че прекалено много се ПРЕдоверяваш на чуждото мнение! Това, че вярваш безрезервно на някои средства за МАСОВА информация не е голяма трагедия, напротив: ТЕ, същите разчитат на теб, който вярваш във всичко, което ти кажат - това ще ги стимулира и следващия път ще ти поднесат ОЩЕ ПО-сензационни "разкрития"...
Стига си прехвърлял отговорността върху другите! Вземи сам решението си! Стани най-после голям (възрастен)!
Последно: съветът ми при твоя начин на мислене е да хапнеш добре и си купиш някои необходими предмети за бита и домакинството. Тези 1000 лв. ще бъдат вложени най-изгодно точно така и няма да бъдат загубени! Не приемай казаното като подигравка, а помни за риска!
Коментар
-
N.P. единствения отговор, който можеш да получиш (според мен) от ЕЛАНА е че няма такова нещо. Ако има трябва да представиш доказателства. Т'ва съм го чувал от политиците и преди. Невинен до доказване на противното...
А PR-ите на ЕЛАНА във форума постоянно ще ти приказват, че това са глупости.
Коментар
-
e nikoi li ne gleda BNT sutrin dokato zakuswa.Ne znam koi be6e to4no - mai nqkwa DEMOKRATI4ЕСКА ПАРТИЯ - но това не е най-важното.Аз питам дали някой има информация за това нещо,защото искам да инвестирам пари в земя 4рез АДСИЦ,но се колебая между Елана и Адванс.Но как да инвестирам в компания,коята може би,да се надяваме 4е греша,е замесена в разни каши,които може да и костват лиценза.Той МР_Краш правилно казва,4е ако стане издънка АЗ бих изгорял,заедно с тях.
Не искам да правя няква антиреклама или да всявам смут сред инвестиралите,но си мислех,4е след като сте сложили пари на тази позиция,трябва да сте запознати с вси4ки аспекти на развитието на дружеството.Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х
Коментар
-
A w dopulneneie:ZA da wzeme zemedelecut pari po SAPARD,zaduljitelno dokumentite mu trqbwalo da budat obraboteni ot konsultant na ELANA ina4e molbata mu izob6to ne bila razglejdana.ZA uslugata ot Elana iskali 10% ot otpusnatata suma.Be6e pokazano i pisno s pe4ata i znaka na Elana,4ieto sudurjanie stranno prili4a6e na iznudwane.Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариСтига сте си измисляли скандали и корупции. И без това си има предостатъчно. Елана не може да участва в източване на пари от САПАРД защото Елана НЕ обработва земя и НЕ се занимава със земеделие.
Коментар
-
Az naskoro bqh na edna prezentaciq na Elana i se zapoznah s tozi fond za zemq.Otdawana si mislq,4e investiraneto w zemq ot fundamentalna gledna to4ka bi bilo dobra investiciq.
Obmislqm dali da ne wleza s 1000 leva kato za na4alo.Imam oba4e edno wupros4e:Naskoro slu6ah interview s predstawitel na edna partiq,predstawena w ob6tinskiq suwet.Toi spomena ne6to za korupcionna shema,4rez koqto se izto4wali evropeiskite fondowe i specialno SAPARD.
Ta w tazi korupcionna shema u4astwala ELANA.Stawa wupros za interview w sutre6niq blok na BNT ot predi nqkolko dena - nai-mnogo sedmica.Nqkoi znae li ne6to po-podrobno za towa.Spored men ako izbuhne skandal,a takuw 6te izbuhne ako e wqrno i se raz4ue to4no w tozi period sled doklada na EK,ELANA mnogo lo6o moje da go otnesat,a ot tam i wsi4kite im fondowe.........Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х
Коментар
-
Деси, можеш да използваш свободните пари, които имаш в сметката си за COBOS-търговия. Просто твоя ИП трябва да преведе парите по сметката в Булбанк вместо теб, след като се уверят, че имаш достатъчно по сметката. Сигурен съм, че няма да е проблем. От теб се иска единствено да заявиш колко акции иска6 да запишеш и да се погрижиш да има достатъчно пари по сметката ти за COBOS. Останалото е работа на посредника.Успех!"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
Коментар