6to be, az si mislq, 4e kapitalut 6te bude uveli4en uspe6no. Nai-grubite smetki pokazvat: okolo 2 miliona izturguvani prava do momenta=4 miliona novi akcii+tiq 68% institucionalni investitori, koito v ka4estvoto si na natoq6ti akcioneri s mnogo golqma veroqtnost 6te u4astvat v uveli4enieto i.. izliza, 4e kapitalut 6te se uveli4i v nai-loshiq slu4ai s malko pod predvidenite 39 miliona.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
"- броят акции, предложени за записване: 39 863 686;
- емисионна стойност: 1.25 лв.
- капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 10 000 000 бр. акции."
...все си мисля, че записването на такова увеличение на капитала ще е невъзможно в настоящия момент (без "помощ" отвън)...
Коментар
-
Не всички го правят този номер - при АТЕРА цените не се срутиха така драстично, защото увеличението беше в далеч по-малък размер и съответно се продадаха права по 11-13 ст и акционерите спечелиха доста. Ако бяха направили увеличението в подобни на ЕЛАРГ мащаби цените също биха се срутили по този начин. При АТЕРА обаче идеята беше да има повече доволни акционери и с това да се привлекат други.
Не е неочаквано, че има права по 3-4 стотинки. По мое мнение може още да паднат. Още на увеличението на ЕЛАРГ септември имаше права по 13-14 ст. за 7 акции, което е пак 2 ст. надценка на акция, а сега вече пазара е залят от фондове за земеделска земя и правата е нормално да паднат още.
Коментар
-
Не само Елана, всички го правят този номер. В период на увеличение на капитала цените се натискат надолу чрез масирани продажби. За да се направи изгодно записването на новите акции, а не продажбата на права. Но ако някой ми беше казал, че ще има цена 3 ст. за право изобщо нямаше да повярвам.
Коментар
-
Да, точно това се разбира - да не се запишат всички акции от увеличението, което обаче според мен няма да стане. Стратегията на Елана и от предишното увеличение беше да се залее пазара с максимално много акции, независимо че това не е в интерес на досегашните акционери на дружеството, които ще спечелят почти нищо от увеличението. Управляващите фонда обаче ги интересува най-вече да управляват максимално голям по размер капитал.
Коментар
Коментар