Колеги някои знае ли колко акции трябва да придобият Елана , зада останат мажоритари ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
По принцип си прав, но я си представи че някой излезе на пазара и изкупи всички права по 2 стотинки, под носа на Елана.Дали не може да размести след това сериозно управата на фонда.Риск при тези игри има не малък и за Елана, разбира се по-нисък отколкото за дребните риби, но все пак има.Ако не се си направили добре сметката може да осъмнат без фонд.Достатъчно е някой с 5000000 права и отиде добрата сметка с такса управление.Може би си прав, но винаги докато не се свалят всички карти на масата има неизвестни.Ще поживеем, ще видим.
Коментар
-
ima mnogo ribi tuka, koito vqrvaha i produljavat da vqrvat, 4e pravata trqbva da struvat 10 - 20 st.
utre ili v petuk 6te vidite sdelki i po 1 stinka, a naj-veroqtno nqma da ima i tursene.
nali razbirate za6to elanci ne podkrepqt cenata na pravata si sega ? za da mogat kakvoto ostane da si go kupqt na turga na 1 stinka.
prodalite i na 2 stotinki trqbva da se radvat, za6toto razlikata m\u 1 i 2 e 100 %
nqma po-dobur variant da se nau4ite da turguvate, osven kato vi bruknat v djoba.
ajde ribki, leka no6t
Коментар
-
Здравко, не знам какъв ти е мотива да защитаваш хишническите амбиции на УД на еларг-а, но от гледна точна на имидж и перспективи на фонда им, настоящото увеличение си е ПРОВАЛ!
Все пак този тип фондове са вид колективна инвестиционна схема и не може да не ти пука за "дребните Кобоси", а само за прибиране на тлъсти такси управление.
Право по 2 ст.! Мизерия. Всички розови приказки на Колчев за 500% печалба, за листване в Лондон и т.н. олекнаха само за една седмица.
Няма как имиджа на Елана като фин. компания да не пострада сериозно след така демонстрираната липса на професионализъм.
Коментар
-
39 863 686 нови акции по 1.25 лв = 49.829 608 лв., които ще влязат в касите на Елана. Таксата за управление на УД е 3% на годишна база - т.е. близо 1 500 000 лв. Всички други разходи се приспадат директно от НСА на фонда - общо до 7% на годишмна база. Разбираш какво имам предвид...
А ако си спомниш, само за 1 месец имаше 2 подобни обирания по Елана (както при АТЕРА) от вчера...
Т.е. не става дума за липса на интерес... А за мениджърско решение...
А нека да си спмним, че при увеличението на капиталаа на Атера (което беше в много по-малки пропорции - само с 11 000 000 нови акции), пак имаше моменти в които УД на Атера едва удържа положението...
П.С. В същите пропорции имам акции и на Атера...
Взех отношение по темата, само защото бях провокиран от крайно наивната логика на разсъдение на някои учстници във форума.
Приятна вечер на всички! И на здраве с по чаша леденостуден Амстел...(или кой каквото предпочита)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЗдравкоАбе пичовете, защо си чешете езиците напразно?
Какво значи "увеличението е пълен провал"?
Коментар
-
Абе пичовете, защо си чешете езиците напразно?
Какво значи "увеличението е пълен провал"?
Я помисли малко, какво е важно за УД на фонда!!!!
За тях на каква цена се търгуват правата им въобще не е от значение, при условие, че имат договорки с крупен(и) инвеститор, който да запише основната част от акциите (в случая вероятно хората които и сега държат контролните пакети). За АДСИЦ-а не са важни дребните рибета - COBOS-ите. И защо би им трябвало да поддържат висока цена на акциите, че и правата да са скъпи. Пак повтарям - за УД-то е важна емисионната сума по акциите (1.25), а не правата. Правата биха били важни, ако УД-то иска да излезе от фонда и би ги продало. Само че ако то продаде полагащите му се права, това означава реална заплаха да зауби контрола над фонда. И така всяко извънредно ОС може да смени УД или уп. дружества.
И си задайте въпроса, защо увеличенията които ще правят ICPD, LAND и FFP са в пропорции 1/38: 1/36 и т.н. Защотоза УД е от значение само НСА на АДСИЦ-а (защото то го "храни"). Е, ако правото струва 2 лв. примрно е добре дошло, но 2 лв...... няма да обяснявам как се постигат...
И накрая, СПОКО наесен (а може и по-скоро) ЕЛАНА пак ще се търгува за 1.50/акция.
Съжалявам за назидателния тон, ама леко се издразних...
П.С. И аз съжалявам, че правата са толкова евтини, защото имам 700 от тях и вече не знам какво да ги правя...
Коментар
Коментар