Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Жилищен имот - наследник и мащеха
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Защото баща му може да му завещае само своята запазена част от имота. След като той има законен брак, втората му съпруга също има права и своя запазена част. Законът за наследството не позволява тя да бъде лишена от правата си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
остава да се разведе и ще се реши въпроса....ако не иска къщата ще живее с чиляка защото е красив и сексапилен... извинявам се за иронията, но едно са приказките , а съвсем друго делата.. иначе бракът си носи своите последствия и ако тя не иска няма как да не остане нищо за нея.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнениеИмал съм подобен случай при близки. Да кажа как виждам нещата аз. Ако с бащата не сте в добри отношения може да получите едно голямо нищо. Ако сте- може да получите всичко. И така. Двамата родители купуват имот с ипотека, т.е. държат по 50% всеки. Майката почива. Тоест нейните 50% се делят между съпруг и деца. Доколкото знам 50% се взимат от съпруга, другото се дели по равно между съпруг и деца. Ако е едно дете съответно бащата взима 75%, а детето 25% ОТ ДЕЛА НА МАЙКАТА. Тоест, ако съм разбрал правилно от майка Ви сте наследили 12.5%, а баща Ви държи остатъка. Това звучи чудесно ако ставаше дума за Ваш имот. В случая говорим за ипотека. Тоест, макар и наследени "права", ако мога така да ги нарека, върху 12.5%, Вие наследявате и задълженията на майката, тоест 12.5% от месечните вноски от момента на смъртта. Предполагам, че с ипотеката е имало застраховка живот. Не знам какво и как е покрила от частта на майка Ви. По принцип съм съгласен, че не може украинката да наследи имот, продобит преди сватбата като имаме и наследник. Обаче, пак казвам, говорим за ипотека. Тоест, вноските се изплащат от домакинството, на което тя е член и не виждам проблем да предяви претенции за процентите след брака. Става още по-интересно ако се изнесете. Тогава вече сте отделно домакинство и може директно да атакува именно по фронта дали си плащате задълженията по полагащата Ви се част. В общия случай би свършила работа бележки за платени данъци. Тук обаче си имаме вноски по ипотека. Задължително вносни бележки през годините, че сте внасяли по кредита! Да казвам ли какво става ако украинката плаща вноските по кредита от нейно име да не се разхожда баща Ви до банката излишно? От тук може да се оплете чудесно дело и според това кой какво покаже може и да сте на нула. Не разбирам нещо друго. Защо просто баща Ви не напише едно завещание, че завещава имота на Вас. Да го заверите нотариално. Така няма значение кога и какво може да се случи с него. Баща Ви е жив и сте в добри отношения. Изнесете се, но се разберете с баща Ви да напише завещание, да си внасяте вноските/да помагате. Всички тези ужаси, които се дискутират тук предполагат най-лошите варианти - починал родител и забатачени сметки или лоши взаимоотношения, заради които искате да запазите дяла си. Баща Ви е жив и смята, че имота ще си е за Вас. Заведете го при един адвокат. Ще Ви вземе 50-100лв вероятно, ще изправи косите на баща Ви с възможностите и съответно задействайте завещанието.Last edited by nradev; 12.08.2018, 17:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Мисля че банков превод от теб ще свърши работа. Например всяка четвърта вноска може ти да я правиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене знам ако сключи един договор за заем с тебе с къщата като обезпечение (втора по ред ипотека) дали няма да ти даде лост след време да изгониш мащехата.
но като са в брак втора ипотека без нея не знам дали може.... адвокат(не радев, а по-печен) ти трябва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
С платежно на твое име. Но това също може да бъде оспорено, примерно защото бащати тогава е бил болен и е дал парите на теб да ги внесеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Защото баща му може да му завещае само своята запазена част от имота. След като той има законен брак, втората му съпруга също има права и своя запазена част. Законът за наследството не позволява тя да бъде лишена от правата си.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Leonardu Разгледай мнениеКакво означава да внасям по ипотеката ? Имало е случай където съм покривал цялата вноска , но съм давал парите на него , а той ги е внасял. Как да внеса и да докажа , че аз съм ги внесъл ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнениеИмал съм подобен случай при близки. Да кажа как виждам нещата аз. Ако с бащата не сте в добри отношения може да получите едно голямо нищо. Ако сте- може да получите всичко. И така. Двамата родители купуват имот с ипотека, т.е. държат по 50% всеки. Майката почива. Тоест нейните 50% се делят между съпруг и деца. Доколкото знам 50% се взимат от съпруга, другото се дели по равно между съпруг и деца. Ако е едно дете съответно бащата взима 75%, а детето 25% ОТ ДЕЛА НА МАЙКАТА. Тоест, ако съм разбрал правилно от майка Ви сте наследили 12.5%, а баща Ви държи остатъка. Това звучи чудесно ако ставаше дума за Ваш имот. В случая говорим за ипотека. Тоест, макар и наследени "права", ако мога така да ги нарека, върху 12.5%, Вие наследявате и задълженията на майката, тоест 12.5% от месечните вноски от момента на смъртта. Предполагам, че с ипотеката е имало застраховка живот. Не знам какво и как е покрила от частта на майка Ви. По принцип съм съгласен, че не може украинката да наследи имот, продобит преди сватбата като имаме и наследник. Обаче, пак казвам, говорим за ипотека. Тоест, вноските се изплащат от домакинството, на което тя е член и не виждам проблем да предяви претенции за процентите след брака. Става още по-интересно ако се изнесете. Тогава вече сте отделно домакинство и може директно да атакува именно по фронта дали си плащате задълженията по полагащата Ви се част. В общия случай би свършила работа бележки за платени данъци. Тук обаче си имаме вноски по ипотека. Задължително вносни бележки през годините, че сте внасяли по кредита! Да казвам ли какво става ако украинката плаща вноските по кредита от нейно име да не се разхожда баща Ви до банката излишно? От тук може да се оплете чудесно дело и според това кой какво покаже може и да сте на нула. Не разбирам нещо друго. Защо просто баща Ви не напише едно завещание, че завещава имота на Вас. Да го заверите нотариално. Така няма значение кога и какво може да се случи с него. Баща Ви е жив и сте в добри отношения. Изнесете се, но се разберете с баща Ви да напише завещание, да си внасяте вноските/да помагате. Всички тези ужаси, които се дискутират тук предполагат най-лошите варианти - починал родител и забатачени сметки или лоши взаимоотношения, заради които искате да запазите дяла си. Баща Ви е жив и смята, че имота ще си е за Вас. Заведете го при един адвокат. Ще Ви вземе 50-100лв вероятно, ще изправи косите на баща Ви с възможностите и съответно задействайте завещанието.Last edited by tnm; 12.08.2018, 16:56.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Имал съм подобен случай при близки. Да кажа как виждам нещата аз. Ако с бащата не сте в добри отношения може да получите едно голямо нищо. Ако сте- може да получите всичко. И така. Двамата родители купуват имот с ипотека, т.е. държат по 50% всеки. Майката почива. Тоест нейните 50% се делят между съпруг и деца. Доколкото знам 50% се взимат от съпруга, другото се дели по равно между съпруг и деца. Ако е едно дете съответно бащата взима 75%, а детето 25% ОТ ДЕЛА НА МАЙКАТА. Тоест, ако съм разбрал правилно от майка Ви сте наследили 12.5%, а баща Ви държи остатъка. Това звучи чудесно ако ставаше дума за Ваш имот. В случая говорим за ипотека. Тоест, макар и наследени "права", ако мога така да ги нарека, върху 12.5%, Вие наследявате и задълженията на майката, тоест 12.5% от месечните вноски от момента на смъртта. Предполагам, че с ипотеката е имало застраховка живот. Не знам какво и как е покрила от частта на майка Ви. По принцип съм съгласен, че не може украинката да наследи имот, продобит преди сватбата като имаме и наследник. Обаче, пак казвам, говорим за ипотека. Тоест, вноските се изплащат от домакинството, на което тя е член и не виждам проблем да предяви претенции за процентите след брака. Става още по-интересно ако се изнесете. Тогава вече сте отделно домакинство и може директно да атакува именно по фронта дали си плащате задълженията по полагащата Ви се част. В общия случай би свършила работа бележки за платени данъци. Тук обаче си имаме вноски по ипотека. Задължително вносни бележки през годините, че сте внасяли по кредита! Да казвам ли какво става ако украинката плаща вноските по кредита от нейно име да не се разхожда баща Ви до банката излишно? От тук може да се оплете чудесно дело и според това кой какво покаже може и да сте на нула. Не разбирам нещо друго. Защо просто баща Ви не напише едно завещание, че завещава имота на Вас. Да го заверите нотариално. Така няма значение кога и какво може да се случи с него. Баща Ви е жив и сте в добри отношения. Изнесете се, но се разберете с баща Ви да напише завещание, да си внасяте вноските/да помагате. Всички тези ужаси, които се дискутират тук предполагат най-лошите варианти - починал родител и забатачени сметки или лоши взаимоотношения, заради които искате да запазите дяла си. Баща Ви е жив и смята, че имота ще си е за Вас. Заведете го при един адвокат. Ще Ви вземе 50-100лв вероятно, ще изправи косите на баща Ви с възможностите и съответно задействайте завещанието.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Leonardu Разгледай мнениеБаща ми и биологичната ми майка купуват имот чрез кредит , имат граждански брак и т.н. Скоро след това , тя почина. Баща ми се жени отново , за жена която не е българка , за да може тя да остане в България и да получи възможност за постоянно пребиваване.
Тази жена е украйнка и още не е научила нашият език , доста пъти съм я чувал да казва , че е с него за пари , докато говори с майка си по телефона , все едно някак си го преглътнах и това.
Но в последно време се опитва да го настрой срещу мен и се стигна дотам , че му каза или АЗ или сина ти. И сега очаква аз на есен да се изнеса и да ги оставя да живеят в къщата. И най - наглото беше " ще ти взема всичко , ще те оставя на улицата " от нейната уста.
Въпроса ми е :
1) Аз 50% или 25% притежавам , след смърта на майка ми ?
2) Има ли значение дали е ипотечен или жилищен кредита при покупката ? В смисъл чух , че ако е ипотечен , къщата ще е преъхвърлена на нас чак когато бъде изплатена след няколко години , а сега е собственост на банката. В такъв случай тя може ли да претендира за нещо?
3) Има ли начин нейните заплахи , да станат реалност и да ме остави един ден на улицата без право на имота ?
4) Вие какво бихте направили , искам съвет , всеки около мен казва , че не трябва да я оставам да живее вкъщи и да му промива мозъка. Но от друга страна знам , че му е самотно и иска жена до себе си. И след време аз ще създам семейство , и той ще остане сам.
Коментар
-
не знам ако сключи един договор за заем с тебе с къщата като обезпечение (втора по ред ипотека) дали няма да ти даде лост след време да изгониш мащехата.
но като са в брак втора ипотека без нея не знам дали може.... адвокат(не радев, а по-печен) ти трябва.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Leonardu Разгледай мнениеКакво означава да внасям по ипотеката ? Имало е случай където съм покривал цялата вноска , но съм давал парите на него , а той ги е внасял. Как да внеса и да докажа , че аз съм ги внесъл ?
Коментар
Коментар