IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мога ли с AirBnB да избия ипотеката?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Моя в София е пуснат в Букинга и еърбнб... доволно за сега несе оплаквам

    Коментар


    • Тази мода я усетиха и хотелиерите. В момента в Атина е супер модно да се строят хостели за по 30е нощувката - с мивка, хладилник под нея и барплотче, кафе машина и тостер като оборудване
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

        направо перпетум мобиле. то ако има мегдан да се печели има сми да се работи с мащаб . иначе кво заробваш се да слугуваш на наемателите 30 години за да имаш след това доход.ако е панел след 30 години ще го бутат.за 30 години не мое да прогнозираш нито търсене нито лихвени равнища нито данъчната тежест
        Кажи кога ги бутат брат, че твоята гарсо ще я прежалиш, ама моя си е двустайка-двойно ке се набутам като ги катурнат!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

          по морето е най големото дърво.сезана е 2 месеца
          Радев , върнах се от Китен. На 100м. от плажа. Отдалечих се до една ул. Рила, където има хубав магазин за ХС. Там хазяите си менкаха разни изтърсаци за по нощувка - три и сите бяха с едни къщи като прогимназии на тази улица, а недоволни от кратките нощувки, иначе всички с Е-клас нагоре. Селски византийци!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ambar Разгледай мнение
            No way да си избиеш, дори и да е по морето някъде на апетитно място - допълнителен доход -да, разправии- оо, да!
            по морето е най големото дърво.сезана е 2 месеца

            Коментар


            • No way да си избиеш, дори и да е по морето някъде на апетитно място - допълнителен доход -да, разправии- оо, да!

              Коментар


              • Определено няма да можеш да си избиеш дори и 50% от ипотеката! А и разправиите с наемателите ще ти скъсят животеца!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
                  От много неща зависи, но трябва да се има предвид, че това не е арендаторски, а хотелиерски бизнес. Трябва да се чисти, да се посрещат и изпращат гости, да се работи по платформата, за да има заетост. На така зададен въпрос трудно може да се отговори точно - цената на отдаване и заетостта изключително силно зависят от местоположението на имота - трябва да е в центъра или най-много на 1-2 спирки с метро, прилично (според западните, не тукашни стандарти обзаведен), трябва любезно да посрещаш гостите, за да имаш рейтинг и т.н. Според мен това не си заслужава с един апартамент. Реално ще работиш половин работен ден само това за изплащането на една ипотека - освен, ако не сте безработна не мисля, че може да излезе сметката. Но пък тогава няма какво да говорим за кредит от банка. Реално погледнато дългосрочния наем носи по-малко, но в 90% от времето разправията се свежда до това да си събереш наема.

                  По изгодно ще е да се хване да работи в някой престижен хотел на запад . Разправията ще е същата , също така няма да носи финансов риск. И доходите ще са вероятно повече . Пък нека да си го пуска апартамента под наем. Въпроса е да не се е набухала с некой заем с ниска плаваща лихва.

                  Коментар


                  • От много неща зависи, но трябва да се има предвид, че това не е арендаторски, а хотелиерски бизнес. Трябва да се чисти, да се посрещат и изпращат гости, да се работи по платформата, за да има заетост. На така зададен въпрос трудно може да се отговори точно - цената на отдаване и заетостта изключително силно зависят от местоположението на имота - трябва да е в центъра или най-много на 1-2 спирки с метро, прилично (според западните, не тукашни стандарти обзаведен), трябва любезно да посрещаш гостите, за да имаш рейтинг и т.н. Според мен това не си заслужава с един апартамент. Реално ще работиш половин работен ден само това за изплащането на една ипотека - освен, ако не сте безработна не мисля, че може да излезе сметката. Но пък тогава няма какво да говорим за кредит от банка. Реално погледнато дългосрочния наем носи по-малко, но в 90% от времето разправията се свежда до това да си събереш наема.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                      Радев, пиша факти. Изводите да си ги прави всеки сам. Дали кредитът е за 30 или по-малко, ще оцелее ли имотът и докога не знам.
                      фактите са непълни . писал си колко е наема ама не си уточнил как е придобит

                      Коментар


                      • Можеш, ако си купила достатъчно евтино. Проблемът е пълната заетост. Успявал съм да надхвърля вноската по 15-годишна ипотека, като отдавам част от къща. Но средното е по-скоро около 40% от вноската. Плюсът е че си живея на другия етаж


                        ПП: на Мариян статията е пълен боклук, чел съм я - и е сбиротак оттук оттам.

                        Коментар


                        • Радев, пиша факти. Изводите да си ги прави всеки сам. Дали кредитът е за 30 или по-малко, ще оцелее ли имотът и докога не знам.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                            Две спирки по-нагоре с трамваят се отдаваше двустаен, прилично обзаведен за 85 лв на ден през букинга. При 3+ нощувки цената беше с 2-3 лв надолу. Лятно време стигаше до почти пълен месец. Отделно има доста нашенци идващи за празниците и го взимаха за по 10-15 дни. Няма проблем с чужденците, даже и с футболните фенове. Знам, че след двама такива, страшно изглеждащи шваби са изхвърлени около 70 бутилки празни от бира и никакви проблеми за трите дни.
                            направо перпетум мобиле. то ако има мегдан да се печели има сми да се работи с мащаб . иначе кво заробваш се да слугуваш на наемателите 30 години за да имаш след това доход.ако е панел след 30 години ще го бутат.за 30 години не мое да прогнозираш нито търсене нито лихвени равнища нито данъчната тежест
                            Last edited by nradev; 27.06.2018, 23:00.

                            Коментар


                            • Две спирки по-нагоре с трамваят се отдаваше двустаен, прилично обзаведен за 85 лв на ден през букинга. При 3+ нощувки цената беше с 2-3 лв надолу. Лятно време стигаше до почти пълен месец. Отделно има доста нашенци идващи за празниците и го взимаха за по 10-15 дни. Няма проблем с чужденците, даже и с футболните фенове. Знам, че след двама такива, страшно изглеждащи шваби са изхвърлени около 70 бутилки празни от бира и никакви проблеми за трите дни.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                                Евентуално може да се потърси компания за управление с осигурена клиентела на по-високи цени. Но си зависи от обекта, трябва да е висок клас.
                                висок клас висока покупна цена висок разход за обзавеждане и висока комисиона за управление и съвсем не излиза сметката

                                Коментар

                                Working...
                                X